Επαφές Σαμαρά στο Ισραήλ

Επαφές Σαμαρά στο Ισραήλ

Θέματα που αφορούν στην ΑΟΖ, στην ενέργεια και το φυσικό αέριο, καθώς και τις δυνατότητες αύξησης των επενδύσεων στην Ελλάδα συζητήθηκαν στις συναντήσεις που είχε ο Αντ. Σαμαράς....

Επαφές Σαμαρά στο Ισραήλ
Θέματα που αφορούν στην ΑΟΖ, στην ενέργεια και το φυσικό αέριο, καθώς και τις δυνατότητες αύξησης των επενδύσεων στην Ελλάδα συζητήθηκαν στις συναντήσεις που είχε ο Αντ. Σαμαράς στο Ισραήλ με αξιωματούχους της χώρας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ικανοποιημένος για τις ουσιαστικές, όπως είπε, επαφές που είχε και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποδώσουν.

Κλείσιμο
«Σε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον Ελληνικό λαό, βρίσκομαι εδώ και παίρνω πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα. Μιλάω για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, ΑΟΖ, Τουρισμό, Γεωργία, αναφέρομαι και σε αμυντική συνεργασία, αλλά, βεβαίως, και στην προσέλκυση ισραηλινών επενδύσεων στην Ελλάδα», ανέφερε.
Στόχος των συναντήσεών του ήταν, όπως σημείωσε, «μια όχι ευκαιριακή- αλλά μακροπρόθεσμη και στρατηγικού χαρακτήρα συνεργασία των δύο χωρών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ αμέσως μετά, παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο, ενώ στη συζήτηση που είχε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο υπογράμμισε τη στήριξη της Ελλάδας προς το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης