LIVE

Κορωνοϊός

Σε μόνιμη κατάσταση πανικού!

Σε μόνιμη κατάσταση πανικού!

Σε μόνιμη κατάσταση πανικού βρίσκεται πλέον το Μέγαρο Μαξίμου καθώς διαπιστώνεται ότι παρά το επικοινωνιακό μπαράζ του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή το τελευταίο δεκαήμερο, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενώ την ίδια ώρα σφίγγει ο κλοιός γύρω από το περιβάλλον του πρωθυπουργού για τις ευθύνες του στο σκάνδαλο Βατοπεδίου.

Μετά την Metron Analysis μία ακόμη δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ

Σε μόνιμη κατάσταση πανικού βρίσκεται πλέον το Μέγαρο Μαξίμου καθώς διαπιστώνεται ότι παρά το επικοινωνιακό μπαράζ του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή το τελευταίο δεκαήμερο, το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενώ την ίδια ώρα σφίγγει ο κλοιός γύρω από το περιβάλλον του πρωθυπουργού για τις ευθύνες του στο σκάνδαλο Βατοπεδίου.

Μετά την Metron Analysis μία ακόμη δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ δίνει προβάδισμα μίας μονάδας για το ΠΑΣΟΚ. Έχει σημασία ότι είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρία δίνει ανατροπή του πολιτικού σκηνικού. Επίσης δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ εξανέμισε την διαφορά και στην παράσταση νίκης καθώς επίσης ότι ο κ. Γιώργος Παπανδρέου έχει βελτιώσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και σε αρκετά προηγείται του πρωθυπουργού. Οι δύο δημοσκοπήσεις ακυρώνουν την επικοινωνιακή προσπάθεια του κυβερνητικού επιτελείου να προβάλλει ότι οι συνεχείς παρεμβάσεις του πρωθυπουργού άλλαξαν το κλίμα ενώ επενεργούν και ψυχολογικά στο στελεχικό δυναμικό της ΝΔ.

Τα χειρότερα όμως για την κυβερνητική παράταξη είναι μπροστά. Οι κυβερνητικές ευθύνες στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου μπορεί να αποδειχθούν ο αστάθμητος παράγοντας που θα επιβαρύνει έτι περαιτέρω το κλίμα για την κυβέρνηση, θα μονιμοποιήσει την υστέρησή της έναντι του ΠΑΣΟΚ και θα της αποστερήσει κάθε ελπίδα για ανάκαμψη. Το καινούργιο στοιχείο είναι η ύπαρξη μάρτυρα ο οποίος κατέθεσε ενώπιον των εισαγγελικών αρχών για τις επαφές που είχε ο ηγούμενος Εφραίμ με υπουργούς. Ήδη με βάση την κατάθεση αυτή το ΠΑΣΟΚ διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ζήτησε να διαβιβαστεί ο φάκελος της υπόθεσης στην Βουλή για να εξετασθεί πλέον με βάση τις διατάξεις περί ευθύνης υπουργών. Αν γίνει αυτό τότε η υπόθεση φεύγει από τον έλεγχο της δικαιοσύνης που φρόντισε εκ προοιμίου να απαλλάξει τους «παραπλανηθέντες υπουργούς». Και μόνο το ενδεχόμενο να κληθεί να εξετασθεί από την Βουλή ο κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος και ο κ. Γιάννης Αγγέλου προκαλεί εφιάλτες στο Μέγαρο Μαξίμου. Χαρακτηριστική της κατάστασης στο πρωθυπουργικό περιβάλλον είναι η απώλεια της ψυχραιμίας του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη. Ο κ. Ρουσόπουλος σε ερώτηση για τον μάρτυρα είπε: «Οποιοσδήποτε έχει να καταγγείλει κάτι επιλήψιμο ας πάει στον εισαγγελέα αντί ανωνύμως και πίσω από κουρτίνες διάφοροι να λένε αδιέξοδα ότι νομίζουν ότι μπορεί να κολλήσει λάσπη επάνω σε μένα ή σε άλλους υπουργούς, ευθέως και ανοικτά». Ο κ. Ρουσόπουλος αναφερόταν στις δηλώσεις που έκανε ο μάρτυρας στην τηλεόραση του Alpha με την πλάτη στον φακό. Όμως την ώρα που έλεγε αυτά ο κ. Ρουσόπουλος με εμφανή εκνευρισμό ο μάρτυρας κατέθετε ευθέως και ανοικτά στον εισαγγελέα. Από εκεί και μετά άρχισε η προσπάθεια του επικοινωνιακού μηχανισμού του Μαξίμου αφενός να φοβίσει τον μάρτυρα προκειμένου σε δεύτερο χρόνο να αναθεωρήσει τις καταθέσεις του και αφετέρου να τον απαξιώσει. Τα φιλικά Μέσα Ενημέρωσης έθεταν θέμα αξιοπιστίας των μαρτυριών του. Πάντως η προσπάθεια του επικοινωνιακού μηχανισμού και των παπαγάλων του Μαξίμου δύσκολα θα ευδοκιμήσει αφού μετά την κατάθεση στον εισαγγελέα το θέμα θα ανέβει και από άλλα μέσα ενημέρωσης πλην του Alpha.

Την ίδιά ώρα συνεχίζονται τα εσωκομματικά προβλήματα. Ο μέχρι πρότινος σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης κατηγόρησε το περιβάλλον του πρωθυπουργού ότι τον παρασύρει σε λάθη. Παράλληλα ο πρώην υπουργός κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης σημάδεψε και εκείνος τον κ. Ρουσόπουλο λέγοντας «να σταματήσουμε τις δημόσιες  σχέσεις με τα Μέσα Ενημέρωσης και να κάνουμε πολιτική». Πολιτικοί παρατηρητές βλέπουν άρση της υποστήριξης προς τον κ. Ρουσόπουλο από κέντρα που τον βοήθησαν στην μέχρι τώρα πορεία του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης