Νικήτας Κακλαμάνης: Εκλέγεται σήμερα πρόεδρος της Βουλής με έως και 248 «ναι»

Νικήτας Κακλαμάνης: Εκλέγεται σήμερα πρόεδρος της Βουλής με έως και 248 «ναι»

Στις 12 το μεσημέρι η ψηφοφορία στη Βουλή

Νικήτας Κακλαμάνης: Εκλέγεται σήμερα πρόεδρος της Βουλής με έως και 248 «ναι»
Την ευρεία πλειοψηφία της Ολομέλειας του κοινοβουλίου που μπορεί να φτάσει τους 248 βουλευτές συγκεντρώνει η υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη για το προεδρείο της Βουλής.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα στις 12:00 και σύμφωνα με τις επίσημες θέσεις των κομμάτων υπέρ της υποψηφιότητας Κακλαμάνη για το ανώτατο κοινοβουλευτικό αξίωμα θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες καθώς και 19 από τους συνολικά 23 ανεξάρτητους βουλευτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής του ομάδας το απόγευμα της Τρίτης είπε μεταξύ άλλων «ο ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει τη Νέα Δημοκρατία στην καταπάτηση των θεσμικών παραδόσεων. Εισηγούμαι να ψηφίσουμε τον Νικήτα Κακλαμάνη για Πρόεδρο της Βουλής αναδεικνύοντας τη διαφορετική αντιμετώπιση των θεσμών εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ». Αντίστοιχα ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση σημειώνει ότι σέβεται τη Δημοκρατία και τους Θεσμούς «σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη που τους καταστρατηγεί και τους εργαλειοποιεί για τα συμφέροντά του.Με τον ίδιο θεσμικό τρόπο θα λειτουργήσουμε και στην εκλογή Προέδρου της Βουλής, υπερψηφίζοντας την πρόταση της πλειοψηφίας. Ο νέος πρόεδρος οφείλει να είναι πρόεδρος όλης της Βουλής και όχι μόνο του κυβερνώντος κόμματος».

Πέραν αυτών υπέρ αναμένεται να ψηφίσει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και άλλοι 18 ανεξάρτητοι βουλευτές: Μάριος Σαλμάς, Αθηνά Λινού, Ευάγγελος Αποστολάκης, Παύλος Σαράκης, Χάρης Κατσιβαρδάς, Μιχάλης Χουρδάκης, Αρετή Παπαϊωάννου, Πέτρος Παππάς, Μπουρχάν Μπαράν, Γιάννης Σαρακιώτης, Ράνια Θρασκιά, Θεοδώρα Τζάκρη, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Κυριακή Μάλαμα, Ραλλία Χρηστίδου και Γιώτα Πούλου, Μιχάλης Γαυγιωτάκης, Γιώργος Ασπιώτης.

Από την άλλη πλευρά το ΚΚΕ θα τηρήσει την διαχρονική στάση του σε αντίστοιχες διαδικασίες και θα δηλώσει «παρών», ενώ «παρών» θα ψηφίσουν Νέα Αριστερά, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Γιώργος Μανούσος, Γιάννης Δημητροκάλλης, Διονύσης Βαλτογιάννης, Κώστας Φλώρος.

Να σημειωθεί ότι στις διαδικασίες εκλογής Προέδρου Βουλής και Προέδρου της Δημοκρατίας οι βουλευτές έχουν μόνο την επιλογή ψήφου «ναι» ή «παρών».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Τραμπ... ρίχνει σανίδα σωτηρίας στο TikTok μέσω εξαγοράς του από τον Μασκ - Η αντίδραση της Κίνας

Champions League: Αδιανόητη ματσάρα στη Λισαβόνα με «ραψωδία» Παυλίδη και νικήτρια τη Μπαρτσελόνα - Δείτε τα 33 γκολ της βραδιάς

Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε πεζό και τον σκύλο του στην Αγία Παρασκευή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης