Προς σύγκρουση Γιώργου - Βενιζέλου ή Βενιζέλου - Λοβέρδου

Προς σύγκρουση Γιώργου - Βενιζέλου ή Βενιζέλου - Λοβέρδου

Το βενιζελικό μπλοκ προτίθεται να θέσει θέμα ηγεσίας - Τι λέει το στρατόπεδο του υπουργού Υγείας

Προς σύγκρουση Γιώργου - Βενιζέλου ή Βενιζέλου - Λοβέρδου
Με τις πολιτικές  εξελίξεις να τρέχουν και να φαντάζουν ανεξέλεγκτες, οι εσωκομματικές ομάδες στο ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονται για  τη μεγάλη σύγκρουση, πρωτίστως στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος και δευτερευόντως στο υπουργικό συμβούλιο.

Σε αποφάσεις φαίνεται να έχουν καταλήξει οι δύο κυριότεροι επίδοξοι δελφίνοι. Το βενιζελικό μπλοκ προτίθεται να θέσει θέμα ηγεσίας στην ΚΟ, να ζητήσει την συναινετική αποχώρηση του κ. Παπανδρέου και να προτείνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για πρωθυπουργό. Ο κύβος φαίνεται να έχει ριφθεί και θα αποτελέσει έκπληξη εάν ο υπουργός Οικονομικών υποχωρήσει και αυτή τη φορά.

Εάν ο κ. Παπανδρέου αρνηθεί τότε η σύγκρουση θα εξελιχθεί  κατά πάσα πιθανότητα ανάμεσα μόνο σε αυτούς τους δύο, προφανώς με απρόβλεπτες  επιπτώσεις.

Εάν ο κ. Παπανδρέου υποβάλλει όντως την παραίτησή  του και αποχωρήσει, τότε και μόνο σε αυτή την περίπτωση υποψήφιος  για την πρωθυπουργία, πέραν τον  κ. Βενιζέλου θα είναι και ο  Ανδρέας Λοβέρδος. Το στρατόπεδο Λοβέρδου είναι προς το παρόν προβληματισμένο αν όχι διχασμένο για τη θέση, που θα λάβει εάν η σύγκρουση θα έχει και την υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου, εάν δηλαδή θα είναι με τον πρωθυπουργό, με τον κ. Βενιζέλο -ελάχιστα πιθανό- ή θα προτείνει άλλο υποψήφιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης