Παπανδρέου σε υπουργούς: Βάλτε πλάτη

Παπανδρέου σε υπουργούς: Βάλτε πλάτη

Η κυβέρνηση θέλει  να πάρει την 6η δόση και το «κούρεμα» και μετά συζητά τα πάντα…

Παπανδρέου σε υπουργούς: Βάλτε πλάτη
Στον κύκλο επαφών με υπουργούς που πραγματοποιεί  ο Γιώργος Παπανδρέου δύο είναι  τα ζητούμενα: να εκτονωθούν οι τελευταίοι μιλώντας στον πρωθυπουργό και να πειστούν να προωθήσουν το κυβερνητικό έργο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι ξεκάθαρος. Θα τους πει:

- Ότι Γάλλοι και Γερμανοί ακόμη διαφωνούν για τη λύση στο ελληνικό πρόβλημα, γεγονός που καθιστά το μέλλον μας αβέβαιο.

- Πως η τρόικα έχει βάλει ως προϋπόθεση για την 6η δόση να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για εφεδρεία, νέο μισθολόγιο, νέους φόρους κτλ.
Κλείσιμο

- Ότι αν διασφαλιστεί η ομαλή χρηματοδότηση της χώρας ο ίδιος θα είναι διατεθειμένος να συζητήσει τα πάντα. Συγκυβέρνηση, εκλογές, τα πάντα.

- Για τον Γιώργο Παπανδρέου η μετάθεση της συνόδου κορυφής  ήταν ένα ακόμη δείγμα του ότι  η Ευρώπη περιμένει από την  Ελλάδα δείγματα γραφής, εφαρμογή των  νόμων, πριν προχωρήσει σε ένα γενναίο  κούρεμα του χρέους της.

Οι επιπτώσεις στους  πολίτες…

Οι πολιτικές εξελίξεις που θα πυροδοτηθούν θα εξαρτηθούν από δύο παράγοντες: Τις επιπτώσεις στις τράπεζες και τις επιπτώσεις στους πολίτες.

Το σενάριο κρατικοποίησης των πρώτων και εξαθλίωσης των δεύτερων είναι προφανές ότι θα οδηγήσει σε εκρήξεις. Η κυβέρνηση αναμένει με αγωνία και την ανταπόκριση των πολιτών στο περίφημο χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ. Οι έκτακτες εισφορές γέμισαν τα δημόσια ταμεία τον Σεπτέμβριο, το ερώτημα όμως είναι αν έχουν μείνει λεφτά στα νοικοκυριά.

Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα των σημερινών συναντήσεων του πρωθυπουργού έχει ως εξής: Ανδρέας Λοβέρδος (11.00 πμ), Άννα Διαμαντοπούλου (12.00), Κώστας Σκανδαλίδης (1.00 μμ), Χάρης Καστανίδης (2.00 μμ), Γιάννης Ραγκούσης (3.00 μμ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης