Δεν εγκρίνει το EFSF η Σλοβακία

Δεν εγκρίνει το EFSF η Σλοβακία

Τριγμοί  στον κυβερνητικό συνασπισμό – «Ψήφος εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση η  έγκριση της συμφωνίας της  Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου

Δεν εγκρίνει το EFSF η Σλοβακία
Εντονότατους τριγμούς στον κυβερνητικό συνασπισμό της Σλοβακίας και εκνευρισμό σε Βερολίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες, προκαλεί η αποτυχία της πρωθυπουργού Ιβέτα Ραντιτσόβα και του επικεφαλής του τρίτου πόλου στον κυβερνητικό συνασπισμό, του κυρίου Μπέλα Μπουγκάρ του κόμματος Most, να πείσουν τον εταίρο τους στην κυβέρνηση, πρόεδρο του κόμματος Freedom and Solidarity (SaS), κυρίου Ρίτσαρντ Σούλικ, να υπερψηφίσει τη συμφωνία διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του Προσωρινού Ταμείου Στήριξης (EFSF), ήτοι να εγκρίνει με την – αναγκαία – ψήφο των βουλευτών του τη συμφωνία που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών τον περασμένο Ιούλιο.

Η Σλοβακία από την αρχή εξέφραζε τις αντιρρήσεις της για την δρομολογούμενη διάσωση των ασθενών ευρωπαϊκών κρατών και την επιβάρυνση των πολιτών της ΕΕ με «βάρη τρίτων». Η στάση της μάλιστα είχε προκαλέσει ακόμα και την έκρηξη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε που είχε ανοικτά κατηγορήσει την Μπρατισλάβα για «έλλειψη ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», ακόμα και για «απουσία … διάθεσης να μετάσχει στα ευρωπαϊκά κοινά».

Αυτή τη στάση θέλει διακαώς να αμβλύνει η κυβέρνηση της κυρίας Ραντιτσόβα, «περνώντας» τη συμφωνία για τον EFSF από το Κοινοβούλιο, η σθεναρή άρνηση του SaS απειλεί να πυροδοτήσει δραματικές εξελίξεις, που δεν αποκλείεται να φτάσουν ως και στην κατάρρευση της κυβέρνησης συνασπισμού και την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης