«Δίνουμε αγώνα για να βρεθεί η χώρα στην άλλη όχθη»

«Δίνουμε αγώνα για να βρεθεί η χώρα στην άλλη όχθη»

Δηλώσεις Παπανδρέου μετά τη συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη...

«Δίνουμε αγώνα για να βρεθεί η χώρα στην άλλη όχθη»
Από το Άγιο Όρος έκανε δηλώσεις ο  Πρωθυπουργός: «Μας δίνεται με το παράδειγμά σας, κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε και να ξεπεράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυσκολίες, ώστε η χώρα μας να βρεθεί στην άλλη όχθη του ποταμού, πιο δυνατή, με μεγαλύτερη βιωσιμότητα και ευημερία», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου , κατά τη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο αγώνας του κ. Βαρθολομαίου είναι ένα παράδειγμα «που μας εμπνέει και μας δίνει δύναμη, σε μια εποχή δύσκολων καιρών για τη χώρα μας» και πρόσθεσε ότι «είναι ένας αγώνας, τον οποίο κάνουμε και εμείς με αφοσίωση».

Σημείωσε ακόμη ότι παρακολουθεί το έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη, αυτά τα είκοσι χρόνια, και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στο έργο του.

«Είμαι εντυπωσιασμένος από τη δύναμη σας, την επιμονή σας, την αφοσίωση σας τον αγώνα σας, να αναδείξετε το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και τις πνευματικές αξίες που συμβολίζει για την ορθοδοξία, βεβαίως για τον Ελληνισμό και θέλω να ξέρετε ότι θα έχετε πάντα τη στήριξη μου. Από κάθε θέση στήριξα και θα στηρίζω τη δική σας προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε, μεταξύ άλλων, τον ιδιαίτερο ρόλο της Εκκλησίας στην ανάδειξη αξιών όπως η εγκράτεια, η σεμνότητα, η ταπεινότητα, η ολιγάρκεια, η μέριμνα για την πνευματική ζωή, η αγάπη προς τον πλησίον και ο αλτρουισμός, τα οποία όπως είπε μπορούν να αποτελέσουν «μοχλούς εξόδου» από την κρίση «της οποίας τα αίτια είναι μάλλον ηθικά παρά υλικά».
Κλείσιμο

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πατριαρχικής θείας λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και μελών της κυβέρνησης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έστειλε μήνυμα σύμπνοιας και ομοψυχίας προκειμένου να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση .

Όπως επισήμανε, για την έξοδο από αυτή τη δύσκολη περίσταση απαιτείται «συστράτευση και σύμπνοια πάντων, θυσίας, κόπους και υπομονή».

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε όλοι οι λαοί «και ιδιαιτέρως ο βαρέως χειμαζόμενος ελληνικός λαός» να εξέλθουν της κρίσης «με τας ολιγοτέρας δυνατάς ταλαιπωρίας».

Χαρακτήρισε, παράλληλα, «δύσκολο και κοπιώδες» το έργο του πρωθυπουργού, αλλά και των άλλων ηγετών του κόσμου, ευχόμενος να τους δίνει ο Θεός πνεύμα συνέσεως και φωτισμόν και στο λαό δύναμη και ομόνοια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης