Εξηγήσεις για τις δηλώσεις Κουσελά ζητά η ΝΔ

Το θέμα που προέκυψε από τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά ανεβάζει η Ν.Δ., ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Το θέμα που προέκυψε από τις δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά ανεβάζει η Ν.Δ., ζητώντας απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Ο κ. Κουσελάς, μιλώντας στον ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι είχε κοινοποιήσει λίστα 3.800 μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου και άφησε να εννοηθεί ότι γι’ αυτό απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση. Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει πλήρεις εξηγήσεις για τα λεγόμενα Κουσελά, ο οποίος σύμφωνα με τη Ν.Δ. «κατήγγειλε τον κ. Βενιζέλο ότι δεν έκανε τίποτα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Καταγγέλλει τις προσλήψεις στο Δημόσιο

Συνέχεια στο θέμα των νέων  83 νέων συμβάσεων στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. δίνει η Ν.Δ. τονίζοντας πως τα ερωτήματα που έχει θέσει για το θέμα παρέμειναν αναπάντητα παρά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού κ. Δημήτρη Ρέππα.

Ο κ. Μιχελάκης ζητά να μάθει από την κυβέρνηση γιατί στη θέση των 53 εργαζομένων που απολύθηκαν προσλαμβάνονται 83 για να παραγάγουν το ίδιο έργο, γιατί προχώρησαν στην έγκριση νέων προσλήψεων και δεν κάλυψαν τις ανάγκες από τους 30.000 που πρόκειται να βάλουν στην εφεδρεία και να απολύσουν και, τέλος, γιατί ο κ. Ρέππας κάνει συμβάσεις έργου και όχι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ώστε να γίνουν με πλήρη έλεγχο και όχι απλή έγκριση του ΑΣΕΠ;

Να δοθούν στη δημοσιότητα οι επιστολές προς την Τρόικα

Στη δημοσιοποίηση των επιστολών που έχουν στείλει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στο ΔΝΤ επιμένει η Ν.Δ., με τον εκπρόσωπο του κόμματος να ρωτά «γιατί αρνούνται να δώσουν τις επιστολές στη δημοσιότητα όπως είχαν δεσμευτεί;».

Επίκαιρη ερώτηση Σαμαρά για την εγκληματικότητα

Η Ν.Δ. θα συνεχίσει να καταθέτει στη Βουλή την επίκαιρη ερώτηση του κ. Αντώνη Σαμαρά προς τον πρωθυπουργό  για την έξαρση της εγκληματικότητας και την ανασφάλεια που βιώνουν οι πολίτες μέχρι αυτή να απαντηθεί, ξεκαθάρισε ο κ. Γιάννης Μιχελάκης, καθώς σήμερα ο πρωθυπουργός δεν προσήλθε στη Βουλή για να απαντήσει.

Είναι η δεύτερη φορά που κατατέθηκε η ίδια πρόταση. Η πρώτη φορά ήταν πέρυσι την άνοιξη. Μάλιστα το κείμενο της ερώτησης ήταν copy paste, αφού οι υπεύθυνοι δεν μπήκαν στον κόπο να «επικαιροποιήσουν την επίκαιρη ερώτηση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr