Κοινωνική αλληλεγγύη ζητά ο Παπούλιας

Κοινωνική αλληλεγγύη ζητά ο Παπούλιας

«Μεγάλες οι θυσίες του λαού, ενώ διανύουμε το δέυτερο χρόνο δραστικών δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων» παρατηρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κοινωνική αλληλεγγύη ζητά ο Παπούλιας
Ηχηρό μήνυμα ότι προτεραιότητα στην προσπάθεια ανάκαμψης θα πρέπει να είναι η επίδειξη κοινωνικής αλληλεγγύης και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των παραγωγικών μας δυνατοτήτων, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στο ελληνο-ουκρανικό επιχειρηματικό συνέδριο που πραγματοποιείται στην Αθήνα με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της Ουκρανίας κ. Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο κ. Κάρολος Παπούλιας επισήμανε: "Διανύοντας ήδη το δεύτερο χρόνο δραστικών δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων η χώρα μου, με μεγάλες θυσίες, στοχεύει στην ταχεία επάνοδο της ελληνικής οικονομίας στην οδό της ανάκαμψης. Προτεραιότητές μας στην προσπάθεια αυτή, παραμένουν τόσο η κοινωνική αλληλεγγύη όσο και η αξιοποίηση των συγκριτικών  πλεονεκτημάτων και των παραγωγικών μας δυνατοτήτων".

Από το βήμα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι "κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011 οι ελληνικές εξαγωγές προς την Ουκρανία σημείωσαν αύξηση της τάξης του 17,7%, εγγίζοντας τα 32,5 εκατ. ευρώ", ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δυναμική παρουσία της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στην Ουκρανία, με επενδεδυμένα κεφάλαια της τάξης των 700 εκατ. δολαρίων. "Επενδύουμε στους κλάδους της ναυτιλίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των δομικών υλικών και της υαλουργίας" διευκρίνισε ο κ. Παπούλιας, χαιρετίζοντας και τη δυναμική παρουσία τεσσάρων ελληνικών τραπεζών στην ουκρανική αγορά.
 
Κλείσιμο
Κάτι το οποίο δεν είναι ευρύτερα γνωστό είναι πως το 2011, περίπου 100.000 Ουκρανοί επέλεξαν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα.
 
Με έναν έμμεσο τρόπο, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στο ποδόσφαιρο. "Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις που διαθέτουν σημαντική εμπειρία από την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 είναι έτοιμες να συνδράμουν την Ουκρανία να διοργανώσει με επιτυχία το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου του 2012" είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Απομένει να διαπιστώσουμε εάν οι Ουκρανοί θα πειστούν από τα επιχειρήματα του κ. Παπούλια, αναθέτοντας σε ελληνικές επιχειρήσεις έργα για την μεγάλη ποδοσφαιρική εκδήλωση του επόμενου καλοκαιριού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης