Μητσοτάκης: Συνάντηση με Λουτσέσκου στη Θεσσαλονίκη - Τον συνεχάρη για το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ

Μητσοτάκης: Συνάντηση με Λουτσέσκου στη Θεσσαλονίκη - Τον συνεχάρη για το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ

Ο πρωθυπουργός έκανε στάση κατά την περιοδεία του στην πόλη σε γνωστό εστιατόριο και σε διπλανό τραπέζι γευμάτιζε ο προπονητής του Δικεφάλου του Βορρά

arthrou-mitsotakhs
Τυχαία συνάντηση είχε το μεσημέρι της Δευτέρας στο εστιατόριο «7 Θάλασσες» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος οδήγησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Ελλάδας, το βράδυ της Κυριακής.

Δείτε φωτογραφίες:

mitsotakhs

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι γευμάτιζαν στο εστιατόριο και σε διπλανό τραπέζι, βρισκόταν με τη δική του παρέα ο Ρουμάνος τεχνικός του Δικέφαλου του Βορρά.

Κλείσιμο
Μητσοτάκης και Λουτσέκσου είχαν συνομιλία, που αφορούσε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη επί του Άρη.

ΠΑΟΚ: Οι πιθανοί του αντίπαλοι στα προκριματικά του νέου Champions League

Ο ΠΑΟΚ θα συμμετέχει στο Champions Path με τον τέταρτο καλύτερο συντελεστή λόγω της παρουσίας του στο Conference League τα τελευταία δύο χρόνια όπου έφτασε ως τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα είναι στο γκρουπ των δυνατών.

Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, θα μπει στις ευρωπαϊκές μάχες του για τον δεύτερο προκριματικό του Champions League στις 23 ή 24 και 30 ή 31 Ιουλίου , όπου θα συμμετέχουν 24 ομάδες. Προκειμένου να φτάσει στο League Stage (νέα μορφή του Champions League), θα πρέπει να πανηγυρίσει τρεις προκρίσεις. Ωστόσο, με μία μόνο πρόκριση εξασφαλίζει ευρωπαϊκή παρουσία και θα βρεθεί στο γνωστό του Conference League.

Ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ θα προκύψει από τα ζευγάρια των παρακάτω ομάδων που θα πάρουν μέρος στον πρώτο προκριματικό:

Ελσίνκι (πρωταθλήτρια Φινλανδίας)

Φλόρα Ταλίν (πρωταθλήτρια Εσθονίας)

Στεάουα (πρωταθλήτρια Ρουμανίας)

Κλάκσβικ (πρωταθλήτρια Φερόε)

Σάμροκ Ρόβερς (πρωταθλήτρια Ιρλανδίας)

Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (πρωταθλήτρια Γιβραλτάρ)

Δε Νιού Σεντς (πρωταθλήτρια Ουαλίας)

Ρίγα (πρωταθλήτρια Λετονίας)

Πετροκούμπ (πρωταθλήτρια Μολδαβίας)

Μπαλκάνι (πρωταθλήτρια Κοσόβου)

Μπόρατς Μπάνια Λούκα (πρώτη στη Βοσνία)

Αυτές οι 11 ομάδες (μαζί με τη Γιαγκελόνια) θα είναι ζευγάρι με κάποιες από τις ανίσχυρες πρωταθλήτριες του πρώτου προκριματικού.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ μαζί με τον αντίπαλό του θα πάρουν μέρος και στην κλήρωση για την τρίτο προκριματικό που θα γίνει στη Νιόν στις 22/7 και τα ματς θα γίνουν στις 6 ή 7/8 και οι ρεβάνς στις 13/8. Και εκεί θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών μαζί με - όπως όλα δείχνουν - τις: Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Φερεντσβάρος, Καραμπάγκ και Σλόβαν Μπρατισλάβας. Στα έξι ζευγάρια των υποψήφιων αντιπάλων του θα προστεθούν με τα τωρινά δεδομένα ομάδες όπως η πρωταθλήτρια Νορβηγίας Μπόντο Γκλιμτ, η πρωταθλήτρια Βουλγαρίας Λουντογκόρετς, η πρωταθλήτρια Σουηδίας Μάλμε και ο πρωταθλητής Κύπρου ΑΠΟΕΛ μαζί με τη Σπάρτα Πράγας αν τσεκάρει τον τίτλο στην Τσεχία και την Μίντιλαντ που αυτή τη στιγμή προηγείται στη Δανία.

Αν ο ΠΑΟΚ περάσει και το δεύτερο εμπόδιό του, θα είναι παρών και στην κλήρωση για τα play offs που θα γίνει και πάλι στη Νιόν στις 5/8 και πάλι ως ισχυρός. Τις έξι ομάδες που θα προκριθούν από τον τρίτο προκριματικό θα τις περιμένουν τέσσερις ομάδες. Σίγουρες είναι οι Γιουνγκ Μπόις, Ερυθρός Αστέρας, Γαλατασαράι και η τέταρτη ομάδα θα είναι είτε η Σαχτάρ Ντόνετσκ ή η Ντινάμο Ζάγκρεμπ με πρωταθλήτρια Ευρώπης την Ρεάλ Μαδρίτης. Οι αγώνες των play offs θα διεξαχθούν στις 20 ή 21 και 27 ή 28 Αυγούστου.

Αν μπει στο League Stage, έχει σίγουρους 8 αγώνες

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κάνει τρεις προκρίσεις, θα βρεθεί στην κλήρωση του Μονακό και θα είναι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας.

Οι οχτώ αντίπαλοί του θα είναι δύο ομάδες από το πρώτο γκρουπ (μία θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας και μια στην Τούμπα) και με τον ίδιο τρόπο δύο ομάδες από το δεύτερο γκρουπ, δύο από το δικό του και δύο από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας.

Ετσι, αν ο ΠΑΟΚ συμμετάσχει στο League Stage του Champions League έχει εγγυημένους οκτώ αγώνες και θα αγωνίζεται στην Ευρώπη δεδομένα μέχρι και τις 29 Ιανουαρίου!

Από εκεί και πέρα οι πρώτες οχτώ ομάδες συνεχίζουν απευθείας στους «16». Αν ο ΠΑΟΚ στην ενιαία βαθμολογία τερματίσει από 9-24 θα παίξει έναν ακόμα νοκ άουτ γύρο για να συνεχίσει στους «16». Αν τερματίσει από τη θέση 25 έως 36 ολοκληρώνει τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Panic Button: Επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα - Χορηγείται πλέον σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Ξανά στο σφυρί η Βίλα Μεταξά στο Σούνιο - Η θέα «Ναός του Ποσειδώνα» κοστίζει €12 εκατ

AΔEΔY: 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 21 Μαΐου - Τι διεκδικούν, ποιοι συμμετέχουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης