Συνεχίζεται η... περιπλάνηση του Πίρι Ρέις

Συνεχίζεται η... περιπλάνηση του Πίρι Ρέις

Συνοδευόμενο από μία τουρκική κορβέτα, το ερευνητικό κινήθηκε ανατολικότερα και πλέει σε απόσταση περίπου 15 μίλια από την πλατφόρμα των γεωτρήσεων…

Συνεχίζεται η... περιπλάνηση του Πίρι Ρέις
Εντός, εκτός και επί τα αυτά κινείται και σήμερα Πέμπτη το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Πίρι Ρέις που συνεχίζει την περιπλάνησή του (κατά την κυπριακή πλευρά) ή τις έρευνες (σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι) εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Περίπου στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο συνοδευόμενο από την τουρκική κορβέτα "Bartin" έπλεε σε απόσταση περίπου 15 ναυτικά μίλια βόρεια-βορειοδυτικά της εξέδρας "Homer Ferrington" όπου συνεχίζονται οι γεωτρήσεις για λογαριασμό της Λευκωσίας με σκοπό να εντοπιστεί πιθανό κοίτασμα φυσικού αερίου.

Το ερευνητικό και η τουρκική κορβέτα κινούνται σε διεθνή ύδατα, όμως εντός της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Άγκυρα δεν έχει εκδώσει NAVTEX με την οποία να ενημερώνει για την περιοχή ερευνών του Πίρι Ρέις, ενώ οι τουρκικές αρχές υποστηρίζουν ότι το Πίρι Ρέις διεξάγει σεισμικές εργασίες...

Κλείσιμο
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα αμερικανικό και ένα ρωσικό πολεμικά πλοία τα οποία βρίσκονται στην περιοχή παρακολουθώντας την κατάσταση έχουν μετακινηθεί ανατολικότερα προς τις ακτές της Κύπρου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης