Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, προτείνει η ΟΝΝΕΔ για το δημογραφικό

Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, προτείνει η ΟΝΝΕΔ για το δημογραφικό

Ζητά την προσθήκη όλων των βρεφικών και παιδικών προϊόντων στον υπερχαμηλό φορολογικό συντελεστή (6%) και διευκολύνσεις σε νέους γονείς

754ab95c-3efb-4546-81a4-97c81be3ce04
Την εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, πρότεινε η ΟΝΝΕΔ στην εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα το δημογραφικό ζήτημα και τη στεγαστική πολιτική, ως ένα μέτρο ενίσχυσης της οικογένειας και αναστροφής του χαμηλού δείκτη γεννητικότητας της χώρας.

«Είναι ένας τρόπος το κράτος να επιβραβεύει όσους γονείς αποκτούν τρίτο παιδί, παρέχοντας τους κίνητρα όπως μείωση του τεκμηρίου κατά 50% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος, αυξημένη μοριοδότηση σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις και τις μετεγγραφές φοιτητών, απαλλαγή από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης στα 6θέσια Ι.Χ. και προστασία από απολύσεις», τονιζει η ΟΝΝΕΔ.

ΟΝΝΕΔ1


Κλείσιμο
Επιπλέον, ανάμεσα σε μια σειρά προτάσεων, πρότεινε την προσθήκη όλων των βρεφικών και παιδικών προϊόντων στον υπερχαμηλό φορολογικό συντελεστή (6%), διευκολύνσεις σε νέους γονείς με τη θέσπιση μέτρων όπως η 4ήμερη εργασία ή η «υποχρεωτική» τηλεργασία, τη δημιουργία πλατφόρμας ενημέρωσης και αίτησης στεγαστικών προγραμμάτων προς τους πολίτες.

Με τις παραπάνω προτάσεις επιδιώκει να συμβάλλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να μειώσει τις συνέπειες του δημογραφικού και του στεγαστικού ζητήματος.

Σημειώνει επίσης ότι ακόμη ένα βήμα, προς αυτήν την κατεύθυνση, έγινε σήμερα, με την ενεργοποίηση της πλατφόρμας parentalbenefits.dypa.gov.gr, μέσω της οποίας χορηγείται για πρώτη φορά επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες, ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες ή αγρότισσες.

Time: Ντούα Λίπα, Γιούλια Ναβάλναγια και ο Ελληνοκαναδός Σαμ Τσεμπέρις στα 100 πρόσωπα με την μεγαλύτερη επιρροή

Μπαντόσα: Εγκατέλειψε τον αγώνα με τη Σαμπαλένκα και έβαλε τα κλάματα στην αγκαλιά της - Βίντεο

Άγιοι Ανάργυροι: Η στιγμή που ο δολοφόνος της Κυριακής τραβάει το μαχαίρι - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης