Time: Ντούα Λίπα, Γιούλια Ναβάλναγια και ο Ελληνοκαναδός Σαμ Τσεμπέρις στα 100 πρόσωπα με την μεγαλύτερη επιρροή

Time: Ντούα Λίπα, Γιούλια Ναβάλναγια και ο Ελληνοκαναδός Σαμ Τσεμπέρις στα 100 πρόσωπα με την μεγαλύτερη επιρροή

Καλλιτέχνες, πολιτικοί, άνθρωποι της κοινωνίας των πολιτών αλλά και της τεχνολογίας στην ετήσια λίστα του αμερικανικού περιοδικού

arthrou-influentials
Εκατό πορτρέτα ανθρώπων με επιρροή περιλαμβάνει το τελευταίο τεύχος του Time στην ετήσια λίστα των προσώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή, των Influentials, γραμμένα από 100 διαφορετικούς πολιτικούς, συγγραφείς και δημοσιογράφους.

Καλλιτέχνες, εμβληματικά πρόσωπα, τιτάνες και πρωτοπόροι, ηγέτες και εφευρέτες περιλαμβάνονται στη λίστα με περιγραφές από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ και τη ρόκερ Πάτι Σμιθ.

Ο Τζο Μπάιντεν αφιερώνει την συνεισφορά του στο πρόσωπο του Σον Φάιν, του προέδρου του UAW, ενός συνδικάτου των εργαζομένων στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Κλείσιμο


Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι έχει με τον Φάιν την ίδια άποψη για το πώς αξίζει να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία. «Ακριβώς όπως θυσιάστηκαν όταν οι εργοδότες τους βρίσκονταν στο χείλος του γκρεμού, αξίζουν συμβόλαια-ρεκόρ όταν οι εταιρείες αυτές έχουν κέρδη ρεκόρ. Αυτό είναι το δίκαιο».

Το 2023 ήταν το έτος των συνδικάτων, καταλήγει ο Μπάιντεν. «Απέδειξαν αυτό που πάντα έλεγα: Η Wall Street δεν έχτισε την Αμερική. Η μεσαία τάξη έχτισε την Αμερική. Και τα συνδικάτα έχτισαν τη μεσαία τάξη».

navalnaya



Αμέσως μόλις βγήκε στο βήμα της διάσκεψης του Μονάχου η Γιούλια Ναβάλναγια, γράφει η Κάμαλα Χάρις για την χήρα του Ρώσου αντιφρονούντα πολιτικού, «μάς κυρίευσε». Ήταν λίγες ώρες μόνο μετά τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι σε φυλακή στον Αρκτικό Κύκλο, όπως αναφέρει.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρεται στο πώς η Ναβάλναγια συνεχίζει τον αγώνα του συζύγου της με θάρρος και μαχητικότητα. «Οι ΗΠΑ στέκονται δίπλα της όπως και όσους αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία», γράφει.

Μεταξύ των 100 με τη μεγαλύτερη επιρροή είναι ο Ελληνοκαναδός Σαμ Τσεμπέρις που εργάζεται εδώ και δεκαετίες για την καταπολέμηση της αστεγίας. «Ο Σαμ άκουσε τους ανθρώπους που βιώνουν την έλλειψη στέγης και διαπίστωσε ότι αυτό που πρώτα ήθελαν ήταν η ασφαλής και οικονομικά προσιτή στέγαση», γράφει το πορτρέτο του.

«Η στέγαση θα παρείχε τα θεμέλια που χρειάζονταν για να λάβουν υπηρεσίες και να θεραπεύσουν όσα υπέστησαν. Το μοντέλο του, Housing First, έχει αλλάξει τις ζωές δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και επηρεάζει την πολιτική σε πόλεις σε όλες τις ΗΠΑ και τον κόσμο. Αντιμετωπίζοντας τη στέγαση ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα, ο Σαμ απέδειξε ότι η ηγεσία με ανθρωπιά είναι ο πιο αποτελεσματικός δρόμος για τον τερματισμό της έλλειψης στέγης», συνεχίζει.



Η Χίλαρι Κλίντον γράφει για τον Φρανκ Μουγκίσα, ακτιβιστή για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ από την Ουγκάντα, ο οποίος έχει να παλέψει με τους πολύ σκληρούς νόμους της χώρας του που προβλέπουν ακόμη και τη θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους. Ο Μουγκίσα για τη δράση του έχει προταθεί για Νόμπελ Ειρήνης.

Πώς κερδίζουμε τους λαϊκιστές; Πώς σταματάμε τη διάβρωση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου; Ο Ντόναλντ Τουσκ απάντησε σε αυτά τα δύο ερωτήματα με επιτυχία, γράφει η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τον νυν πρωθυπουργό της Πολωνίας. «Ο Ντόναλντ Τουσκ είναι ένας πολιτικός μαραθωνοδρόμος. Μας δίδαξε όλους ότι ποτέ δεν είναι αργά και αξίζει κάθε προσπάθεια για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία μας», τονίζει.

Larry_Ellison


Για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αλλά μάλλον αθόρυβο σε σχέση με άλλους δισεκατομμυριούχους γράφει ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ. Ο Λάρι Έλισον της Oracle είναι ένας από τους μεγιστάνες της πληροφορικής που άφησε την θέση του προέδρου της εταιρίας που δημιούργησε για να γίνει επικεφαλής τεχνολογίας σε αυτήν και να την ξαναχτίσει από την αρχή στην εποχή του clοud και της τεχνητής νοημοσύνης.

jensen_huang


Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ γράφει για άλλον ένα ηγέτη με όραμα για την εταιρεία του, που και αυτός δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός στην κοινή γνώμη. Ο Τζένσεν Χουάνγκ είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Nvidia, της εταιρείας που κατασκευάζει κάρτες γραφικών, οι οποίες είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης. Και όπως γράφει, αφού εκθειάσει την αποφασιστικότητα και την θέληση του Χουάνγκ, «εκτιμώ βαθύτατα όλα όσα έχει κάνει για τον κλάδο μας».

Με πολύ θερμά λόγια για την ποπ σταρ Ντούα Λίπα μιλά η Πάτι Σμιθ, μια καλλιτέχνης που εδώ και δεκαετίες ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ. «Κινείται με ελαφρότητα σε έναν βαρύ κόσμο», γράφει και αναφέρεται στο πώς μιλά για τους καταπιεσμένους.

«Είναι αφοσιωμένη, με στόχο και έχει επιθυμία για τη γνώση», συνεχίζει η Πάτι Σμίθ, λέγοντας ότι «ντούα» στα αλβανικά είναι η αγάπη.

Η Κάιλι Μινόγκ είναι 10 χρόνια μπροστά από όλους τους άλλους, γράφει ο Κρις Μάρτιν των Coldplay για την Αυστραλέζα τραγουδίστρια. Και όπως προσθέτει, «είναι η απόδειξη ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν κρίνουν».

ripa_consuelos


Σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα στην τηλεόραση μετρά η παρουσιάστρια τοκ σόου Κέλι Ρίπα, γράφει ο επίσης παρουσιαστής τοκ σόου στο CNN Άντερσον Κούπερ. Μια γυναίκα, που όπως γράφει ο Κούπερ, πέρα από τη δουλειά στην τηλεόραση γράφει, ετοιμάζει ένα podcast, είναι 28 χρόνια με τον σύζυγό της Μαρκ Κονσουέλος και μητέρα τριών «πραγματικά καλών παιδιών».

Στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμη η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι και αυτός των Φιλιππινών Φερντινών Μάρκος, η Τζίν Κάρολ, η συγγραφέας που κέρδισε την δίκη με τον Ντόναλντ Τραμπ για τη δυσφήμιση και θα αποζημιωθεί με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, η ποδοσφαιρίστρια Τζένι Χερμόσο και ο Μαξ Φερστάπεν.




Ειδήσεις σήμερα:

Η Μπαντόσα εγκατέλειψε τον αγώνα με τη Σαμπαλένκα και έβαλε τα κλάματα στην αγκαλιά της - Βίντεο

Στις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στην Άγκυρα - Οι δηλώσεις μετά τη Σύνοδο της ΕΕ


SOS για Θεσσαλία από Τσατραφύλλια - Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό που πέφτει σε τρεις μήνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης