Η μάχη της κεντροαριστεράς στους… Δελφούς: Στο βήμα σήμερα Ανδρουλάκης και Τσίπρας, αύριο ο Κασσελάκης

Η μάχη της κεντροαριστεράς στους… Δελφούς: Στο βήμα σήμερα Ανδρουλάκης και Τσίπρας, αύριο ο Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κλιμακώνουν τις μεταξύ τους επιθέσεις - Η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές θα σηματοδοτήσει τον νικητή του προοδευτικού χώρου

kasselakis-androulakis-arthrou
Με σφοδρότητα εξακολουθεί η σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής για την πρωτοκαθεδρία της Κεντροαριστεράς, καθώς η δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές θα σηματοδοτήσει αναπόδραστα τον νικητή ως προς την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου.

Σε αυτήν την προοπτική, Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη διασταύρωσαν χθες για άλλη μια φορά και σε υψηλούς τόνους τα βέλη τους, κλιμακώνοντας τις επιθέσεις μεταξύ τους με ορίζοντα την 9η Ιουνίου. Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, «ο κ. Ανδρουλάκης την ίδια στιγμή που χαρακτήριζε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως αναξιόπιστη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως υπονομευτή του κράτους Δικαίου, φάνηκε ότι εντέλει την εμπιστεύεται ως προς τη διεξαγωγή αδιάβλητων εκλογών» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου, κατηγορώντας τον κ. Ανδρουλάκη για το «αμίμητο: ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές γιατί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει πολιτική!».

«Είναι πλέον ολοφάνερο ποιος κάνει πλάτες στη ΝΔ. Κατά τα άλλα, ευχόμαστε στον κ. Ανδρουλάκη να συνεχίσει τα όνειρα για τη δεύτερη θέση. Τζάμπα είναι, άλλωστε» κατέληξε, κατόπιν αυτών, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με την ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο πολιτικών στρατοπέδων να αποτυπώνεται ως κάτι περισσότερο από πολεμική.

Συνέχεια, μάλιστα, στην κούρσα επικράτησης στην Κεντροαριστερά αναμένεται να δοθεί και εντός της ημέρας στα πλαίσια του «Φόρουμ των Δελφών», από το βήμα του οποίου αναμένονται να τοποθετηθούν σήμερα το μεσημέρι διαδοχικά ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ την σκυτάλη θα λάβει αύριο ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κλείσιμο
Στη δεύτερη δημόσια παρέμβασή του μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο κ. Τσίπρας εκτιμάται πως θα αναφερθεί στην μεγάλη εικόνα της διεθνούς πολιτικής, εστιάζοντας στον κίνδυνο ανόδου της Ακροδεξιάς, αλλά και στην ανάγκη ενός κοινού βηματισμού των προοδευτικών δυνάμεων. Το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον του Αλέξη Τσίπρα αποτυπώθηκε και προ ημερών, κατά την συνάντησή του με τον Επίτροπο Οικονομίας της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στην ΕΕ με φόντο τις επικείμενες ευρωεκλογές, την ευρωπαϊκή οικονομία και το Ταμείο Ανάκαμψης. Άλλωστε, διατηρούν οι κ. Τσίπρας και Τζεντιλόνι διατηρούν πολύ καλή σχέση, καθώς είχαν συνεργαστεί πολύ στενά στο πλαίσιο των συνόδων του κόμματος των Ευρωσοσιαλιστών (PES), όπου ανήκει οργανικά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Από πλευράς του, ο Νίκος Ανδρουλάκης διατύπωσε χθες τον εκλογικό του στόχο, που δεν είναι άλλος από τη δεύτερη θέση στις Ευρωεκλογές, σχολιάζοντας για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη ότι ήταν «σαχλαμάρες» το αίτημά του για διενέργεια πρόωρων εκλογών υπό το βλέμμα διεθνών παρατηρητών. Λίγες ώρες μετά, «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στις 9 Ιουνίου θα σκίσουμε. Πάμε δυνατά» αντέτεινε από το Περιστέρι ο κ. Κασσελάκης, εξαπολύοντας μετωπική επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, κατά την παρουσίαση του δεύτερου κύματος υποψηφιοτήτων για τις Προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Μιλώντας για «εκλογικό σεισμό» το 2012, «να συσπειρώσουμε ξανά την πλειοψηφία του προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου της χώρας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Του κόσμου της αριστεράς, της κεντροαριστεράς, του προοδευτικού κέντρου, της οικολογίας. Να ανακτήσουμε την κυβερνητική μας προοπτική, γιατί δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας ούτε κόμμα συμπλήρωμα στο πολιτικό σύστημα» ανέφερε χθες σε άρθρο της στο Dnews, η Αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη. Κάνοντας λόγο για «μια νέα συσπείρωση του προοδευτικού χώρου», η κυρία Γεροβασίλη εκτιμά πως «το ζητούμενο για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι να συγχρονίσει αυτή την “κοινωνική” με την αξιωματική αντιπολίτευση», καθώς το ΠΑΣΟΚ «ακόμη και σήμερα, αδυνατεί να ξεπεράσει μια θεμελιώδη αντίφαση: Από τη μία τη συμπόρευσή του με τη Νέα Δημοκρατία την εποχή των μνημονίων και στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και από την άλλη ενός κόμματος του προοδευτικού χώρου που θα έπρεπε να βρίσκεται στρατηγικά απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές», όπως είπε. Αντίθετα, για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η ίδια τονίζει ότι πρέπει «να διοχετεύσει την όλο και διογκούμενη δυσαρέσκεια των πολιτών σε αριστερή, προοδευτική και δημοκρατική κατεύθυνση». «Πρώτος σταθμός σε αυτή την προσπάθεια είναι η μάχη των Ευρωεκλογών του Ιουνίου και θα την δώσουμε με όλες τις δυνάμεις μας», κατέληξε η κυρία Γεροβασίλη.

«Δεξιά ξινά σταφύλια»

Με επίδικο την μέγιστη δυνατή άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις Ευρωεκλογές, ο Πρόεδρος του, Στέφανος Κασσελάκης εγκάλεσε χθες την κυβέρνηση και στο πεδίο της καθημερινότητας, χαρακτηρίζοντας ως «δεξιά ξινά σταφύλια» τα μέτρα που ανακοίνωσε ο η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, ενώ αναφέρθηκε στην πρωτόγνωρη διαδικασία ανάδειξης αντιπροσώπων, καλώντας τον κόσμο να πάρει τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια του.

Στην σύντομη παρέμβαση του, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παρέλειψε ακόμη να ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και για την υπόθεση των Τεμπών, κάνοντας λόγο για το «μεγάλο κουκούλωμα» και θέτοντας μια σειρά ερωτημάτων προς το κυβερνητικό επιτελείο. Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν θετική ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις επικείμενες εκλογές, απαντώντας και στις αιτιάσεις περί life style. «Μιλάει η κυβέρνηση για πολιτική του lifestyle και έλλειψη προτάσεων. Λοιπόν, θα ακούν από εμάς προτάσεις για τα πάντα - όπως τώρα για την ασφάλεια. Προτάσεις από ειδικούς, όχι από πολιτικάντηδες. Προτάσεις σύγχρονες, όχι από τα αραχνιασμένα συρτάρια της δεξιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης και πρότεινε δύο μέτρα κατά του σχολικού εκφοβισμού:

-Ψυχολόγος με διδακτική ώρα σε κάθε σχολείο, ακριβώς όπως ο γυμναστής και ο καθηγητής των καλλιτεχνικών.

-Επανόρθωση αντί για σκληρή τιμωρία. Τα παιδιά μαθαίνουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους στο σχολείο, όχι να μισούν το σχολείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Κοπάζουν σήμερα οι βοριάδες, ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία

15χρονος κατήγγειλε τον πατέρα του για κακοποίηση - Πώς δικαιολόγησε τον σύζυγο η μητέρα

Βίντεο: Γαλλίδα έκανε ρεκόρ αναρρίχησης με σκοινί στον Πύργο του Άιφελ - Ανέβηκε 110 μέτρα σε 18 λεπτά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης