«Αδειάζουν» Ακρίτα Φάμελλος και Γιαννούλης - Δεν θέλω η ανάρτησή της να τροποποιήσει τη συζήτηση για τα Τέμπη - Οι δημόσιες διατυπώσεις με προσωπικό χαρακτήρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο

«Αδειάζουν» Ακρίτα Φάμελλος και Γιαννούλης - Δεν θέλω η ανάρτησή της να τροποποιήσει τη συζήτηση για τα Τέμπη - Οι δημόσιες διατυπώσεις με προσωπικό χαρακτήρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο

Σαφής διαφοροποίηση από τον πρόεδρο της ΚΟ και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στις αναρτήσεις της Έλενας Ακρίτα για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη

famelos-gianoulis-m
Τις αναρτήσεις της Έλενας Ακρίτα οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη καθώς και του συζύγου της και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολίασαν τόσο ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος όσο και ο βουλευτής του κόμματος, Χρήστος Γιαννούλης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην εκπομπή «Στο Κέντρο» του ΕΡΤNews, είπε: «Έχω την αίσθηση ότι αυτή η συζήτηση κινδυνεύει να τροποποιήσει το πραγματικό ερώτημα που είναι το κατηγορητήριο του κυρίου Καραμανλή» ενώ όταν ρωτήθηκε εάν απηχεί την επίσημη κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, η επίθεση της Έλενας Ακρίτα στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη απάντησε: «Νομίζω ότι ο Στέφανος Κασελάκης χθες το βράδυ, αλλά και εγώ σήμερα έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι επειδή η συζήτηση η οποία αναπτύσσεται -και δεν αναφέρομαι στην αρχική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα- όλα αυτά που διημείφθησαν γιατί υπήρχαν άλλες προκλητικές αναρτήσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση επειδή επακολούθησε και η αναγγελία της αγωγής – μήνυσης αλλά και η δήλωση του πρωθυπουργού και όλο αυτό έχει γίνει μια ιστορία πλέον ενιαία, έχω την αίσθηση ότι αυτή η συζήτηση κινδυνεύει να τροποποιήσει το πραγματικό ερώτημα που είναι το κατηγορητήριο του κυρίου Καραμανλή».

Βίντεο με όσα είπε ο Σωκράτης Φάμελλος:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d09waxb2ucch)


«Είναι προφανές ότι θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα της κ. Ακρίτα για άρση της ασυλίας της μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη της κας Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Το ζήτησε η ίδια αυτό. Και ο κ. Κασσελάκης ήταν απολύτως ακριβής. Είπε ότι επικροτεί την πρωτοβουλία του κυρίου πρωθυπουργού να λειτουργήσει δίπλα στη σύζυγό του ενώπιον του ελληνικού δικαστηρίου και τον καλεί ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων να βρεθούν και όλες οι υπόλοιπες οικογένειες που ψάχνουν το δίκαιο τους για τα Τέμπη».

Κλείσιμο
Και πρόσθεσε ότι «υπάρχει ένας σοβαρός κίνδυνος να χάσουμε τη συζήτηση για το κατηγορητήριο. Η κυρία Ακρίτα έχει δεχτεί την άρση της ασυλίας και το έχει αναρτήσει η ίδια. Θέλω να μην τροποποιήσει την συζήτηση για τα Τέμπη. Και το λέω με πολιτική σοβαρότητα. Είναι πολύ μεγαλύτερο το θέμα των 57 θυμάτων και της ασφάλειας των σιδηροδρόμων».

«Έχω την προσωπική μου άποψη, στην ατζέντα αυτές οι δημόσιες διατυπώσεις, που αποκτούν προσωπικό χαρακτήρα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο στην πολιτική όταν έχεις, δυστυχώς και το λέω με πόνο, το πολιτικό πλεονέκτημα να παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα, έμπλεα ψεμάτων για πολύ σημαντικά ζητήματα» σημείωσε ο Χρήστος Γιαννούλης, μιλώντας στο Action24 και στην εκπομπή «Η επόμενη ημέρα», το βράδυ της Τρίτης 2 Απριλίου.

Βίντεο με όσα είπε ο Χρήστος Γιάννουλης:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d09v9dklb9lt)

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αγωγή της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη θα κατατεθεί τις επόμενες ώρες ενώ στο μεταξύ αντιδράσεις έχουν προκληθεί και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη (τη Δευτέρα 1/4) για να απαντήσει στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τις αναρτήσεις της Έλενας Ακρίτα, συνδέοντας τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τη σύζυγό του με τα... Τέμπη.

Στο πλευρό της η Ρένα Δούρου

Τη στήριξή της στην Έλενα Ακρίτα, εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η έκφραση γνώμης». Στην ανάρτησή της Ρένας Δούρου απάντησε λίγο αργότερα η Έλενα Ακρίτα εξηγώντας τι είναι σεξισμός.

akrita_dourou_screen_1


Το μήνυμα της Ρένας Δούρου:

«Για τα αυτονόητα. Γιατί δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η #έκφραση_γνώμης.

» Ούτε και να ενδύεται τη μορφή “επιχειρήματος” όταν στη πραγματικότητα πρόκειται περί καθόλου κεκαλυμμένης απειλής.

» Η οποία στέλνει και μηνύματα σε όσους / ες τολμήσουν να κάνουν την “αποκοτιά” να μιλήσουν για πράγματα που είναι μεν δημόσια αλλά αφορούν τους άρχοντες, άρα... Όχι λοιπόν.

» Η #απειλή κατά της #Έλενας, κατά όσων έχουν αυτή την “αποκοτιά” να γράφουν ελεύθερα βρίσκει απέναντί της όχι ένα κόμμα αλλά μια Πολιτεία που οφείλει να είναι ευνομούμενη».

Λίγο αργότερα, η Έλενα Ακρίτα απάντησε στο μήνυμα της Ρένας Δούρου, εξηγώντας μάλιστα τι είναι σεξισμός και τι είναι «πολιτικά ερωτήματα».

akrita_dourou_screen_2

Το μήνυμα της Έλενας Ακρίτα:

«Έτσι, Ρένα.

Και όχι φωστήρες μου, δεν είναι σεξισμός να ρωτάς για την προέλευση των 40 ακινήτων του πρωθυπουργικού ζεύγους, του σπιτιού του Βολταίρου και για το Ποθεν Έσχες που δεν κατέθεσαν ως όφειλαν, αν και ήταν παντρεμένοι.

Αυτά ειναι πολιτικά ερωτήματα, χρόνια ερωτήματα που όλος ελληνικός λαός απαιτεί να απαντηθούν.

Σεξισμός είναι το σχόλιο για το φύλο, την ηλικία, την εμφάνιση μιας γυναίκας. Σαφές;».

Καβγάς Πολάκη με Καρανίκα για την ανάρτηση Ακρίτα

Επίσης, νωρίτερα διαδικτυακό καβγά έστησαν Νίκος Καρανίκας και Παύλος Πολάκης με αφορμή την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για την Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι που προκάλεσε την αντίδραση τόσο της συζύγου του πρωθυπουργού όσο και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφορμή του καβγά ανάμεσα στα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα, την Δευτέρα, με την οποία είχε καρφώσει την Έλενα Ακρίτα γράφοντας, μεταξύ αλλων, «ο μισογυνισμός δεν είναι πολιτική».

karanikas-anartisi1


Στην ανάρτηση αυτή απάντησε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είχε σπεύσει να υπερασπιστεί την Έλενα Ακρίτα, γράφοντας σε σχόλιό του: «Ποιος είναι ο μισογυνισμος Νίκο και ποιος τον εκφράζει;;;; Δεν σε πιάνω!!! Για εξήγησε το περισσότερο!».

polakis-anartisi


Στο σχόλιο αυτό απάντησε ο Νίκος Καρανίκας παραθέτοντας την ανάρτηση του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη - που αποτέλεσε αφορμή για την τοποθέτηση της Έλενας Ακρίτα - αλλά και την ανάρτηση της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

karanikas-anartisi2
karanikas-anartisi3


Μετά την τοποθέτηση αυτή του Νίκου Καρανίκα, ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε εκ νέου γράφοντας «αν την πολιτική απάντηση της Ακρίτα που αναδεικνύει τη δράση της Μαρεβα Μητσοτακη αυτά τα χρόνια τη λες μισογυνισμό τοτε ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα για να μην πω τίποτα βαρύτερο!».

polakis-anartisi2


Τον διάλογο αυτό έκλεισε ο Νίκος Καρανίκας γράφοντας προς τον Παύλο Πολάκη «όπως εξήγησα απάντησε στη χυδαιοτητα του Δημάδη με την ίδια χυδαιοτητα. Τα σπίτια της Μαρεβας είναι πολιτική; Το ότι είναι σύζυγος είναι πολιτική;».

karanikas-anartisi4


Ειδήσεις σήμερα:

Άγιοι Ανάργυροι: Βίντεο από τα τελευταία λεπτά πριν το έγκλημα - Το καρτέρι του δολοφόνου έξω από το σπίτι της Κυριακής

Θεσσαλονίκη: Στο φως η δράση κυκλώματος που «ξάφρισε» €315.000 από τραπεζικούς λογαριασμούς

Βέροια: «Λιποθύμησα, ο Θεός να δίνει δύναμη στις οικογένειές τους» λέει ο οδηγός που παρέσυρε τις δύο γυναίκες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης