Μαξίμου: Αναζητείται ο αντικαταστάτης του Μπρατάκου - «Μοιράζονται» οι αρμοδιότητες του Παπασταύρου

Μαξίμου: Αναζητείται ο αντικαταστάτης του Μπρατάκου - «Μοιράζονται» οι αρμοδιότητες του Παπασταύρου

Ο πρωθυπουργός δέχθηκε εισηγήσεις να αντικαταστήσει τον Γιάννη Μπρατάκο με τον Γιώργο Μυλωνάκη, αλλά δεν τελεσφόρησαν - Βορίδης και Σκέρτσος αναλαμβάνουν περισσότερες αρμοδιότητες

mpratakos_papastaurou_xr
Κρίσιμες αποφάσεις για τη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος καλείται να πάρει τις επόμενες μέρες με «κρύο» αίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την de facto αποπομπή του Γιάννη Μπρατάκου και του Σταύρου Παπασταύρου από το κυβερνητικό σχήμα, οι οποίοι ωθήθηκαν σε παραίτηση χθες.

Ο κ. Μητσοτάκης αποκλείει το σενάριο ενός δομικού ανασχηματισμού σε αυτή τη φάση και προσανατολίζεται σε εσωτερικές μετακινήσεις, προκειμένου να καλυφθούν τα σημαντικά κενά που δημιουργούνται στην κυβερνητική καθημερινότητα και στο νομοθετικό έργο. Κυβερνητικά στελέχη μετέδιδαν προηγουμένως ότι θα υπάρξει μια «εσωτερική αναδιάταξη» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr, ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε εισηγήσεις για τοποθέτηση του γενικού γραμματέα της Βουλής Γιώργου Μυλωνάκη στη θέση του Γιάννη Μπρατάκου. Εισηγήσεις που δεν τελεσφόρησαν, συνεπώς ο κ. Μυλωνάκης θα παραμείνει στη θέση του στο Κοινοβούλιο, ενώ θεωρείται και άνθρωπος ειδικών αποστολών στο κυβερνητικό επιτελείο. Πάντως, θα αναζητηθεί και θα βρεθεί άνθρωπος για τη θέση του κ. Μπρατάκου.

Πρόκειται για ένα νευραλγικό πόστο, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για τον σύνδεσμο της κυβέρνησης, με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και το κόμμα της ΝΔ. Και σε αυτό το πόστο αναζητείται ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης, ο οποίος θα πρέπει να έχει και κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως φερ ειπείν να μπορεί να είναι ευθύς με τον πρωθυπουργό και να συζητούν τις αποφάσεις. Με άλλα λόγια, ένας ουσιαστικός εξ απορρήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές θα αποφασιστούν τις επόμενες ημέρες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πάντως, ως τώρα κερδίζει έδαφος το σενάριο ο Σταύρος Παπασταύρου να μην αντικατασταθεί με άλλο πρόσωπο και αρμοδιότητές του να περάσουν στον υπουργό Επικρατείας και ικανό νομικό Μάκη Βορίδη, αλλά και στον γενικό γραμματέα Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, Στέλιο Κουτνατζή, ο οποίος και σήμερα ανέλαβε αυτόν τον ρόλο στο υπουργικό συμβούλιο. Βεβαίως, αυτή η εξέλιξη, εφόσον επιβεβαιωθεί, ισχυροποιεί τον έτερο υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, ο οποίος θα έχει ακόμα πιο κρίσιμο ρόλο για την προώθηση του κυβερνητικού έργου.


Ειδήσεις σήμερα:

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τα 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών

Η 85χρονη στην Καρδίτσα που εντοπίστηκε χωρίς κεφάλι είχε πεθάνει πριν την κατασπαράξει ο λύκος


Ισόβια στην Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης