Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Ο κ. Μητσοτάκης να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί

Φάμελλος για πρόταση δυσπιστίας: Ο κ. Μητσοτάκης να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί

«Η αντιπολίτευση είναι υποχρεωμένη να κρίνει την κυβέρνηση και να της ζητάει το λόγο στη Βουλή και στην κοινωνία» είπε και πρόσθεσε ότι «έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της κοινωνίας για συγκάλυψη στα Τέμπη»

famellos
«Ο κύριος Μητσοτάκης οφείλει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής.

Όπως είπε ο Σωκράτης Φάμελλος, «η αντιπολίτευση είναι υποχρεωμένη να κρίνει την κυβέρνηση και να της ζητάει το λόγο στη Βουλή και στην κοινωνία» και πρόσθεσε ότι «έχει ξεχειλίσει το ποτήρι της κοινωνίας για συγκάλυψη στα Τέμπη».

Εξήγησε επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνυποβάλλει στην πρόταση δυσπιστίας και επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη και για την προτροπή του στον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Η δήλωση του κ. Φάμελλου

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνυποβάλλει την πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ανταποκρινόμενη στις πολλαπλές αποδείξεις ακραίας παραβίασης του κράτους δικαίου στη χώρα μας. Τις πολύ σοβαρές απειλές κατά του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων επιβεβαιώνει και το πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. Για όλους αυτούς τους λόγους από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ήδη διατυπωθεί η ανάγκη για παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές. Και για τους λόγους αυτούς υπήρξε μια εποικοδομητική συνεργασία με τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να προσέλθει στη Βουλή την οποία απαξίωσε στη συζήτηση για την εξεταστική των Τεμπών, προσβάλλοντας τη μνήμη των θυμάτων και την κοινωνία. Να έρθει και να απολογηθεί: Για τις ευθύνες των κκ Καραμανλή, Καραγιάννη, που είχαν γνώση όλων των ελλειμμάτων του σιδηροδρομικού δικτύου με όλα τα διαθέσιμα θεσμικά μέσα και προειδοποιήσεις, για το μπάζωμα στα Τέμπη και την καταστροφή πειστηρίων, αλλά και τις ευθύνες του κ. Τριαντόπουλου, για τη μονταζιέρα των Τεμπών και την παραποίηση ηχητικών ντοκουμέντων, με προφανή στόχο την παραπληροφόρηση και χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Πρέπει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί για την παράνομη διάθεση και χρήση προσωπικών δεδομένων πολιτών από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, όπως παραδέχτηκε και ο συνυπεύθυνος κ. Μαρινάκης, τότε γραμματέας της ΝΔ. Και για την παράνομη χρήση λογισμικού παρακολούθησης, τις υποκλοπές, τις απειλές στις ανεξάρτητες αρχές, την υποτίμηση της δικαιοσύνης και τον εκφοβισμό δικαστικών λειτουργών. Αυτό όμως που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών από την πρώτη μέρα. Ξεκαθαρίζουμε ότι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας, οφείλονται στις κυβερνητικές επιλογές και όχι στην αντιπολίτευση που ασκεί τον συνταγματικό της ρόλο. Αυτές οι αρχές του Συντάγματος είναι που παραβιάζονται από την κυβέρνηση και μας οδηγούν υποχρεωτικά στην πρόταση δυσπιστίας. Η κοινωνία γνωρίζει τις ευθύνες του κ. Μητσοτάκη. Και για το λόγο αυτό πρέπει να έρθει στη Βουλή και να απολογηθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Εφιάλτης για 43χρονη στον Χολαργό: Τη συνόδευσε από το μπαρ στο σπίτι της και την βίασε

Αθηνά Ωνάση: Σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ η... πρώτη επένδυση της εγγονής του Αριστοτέλη

Κυψέλη: Ο Γεωργιανός χτύπησε τον μαθητή στο κεφάλι με σφυρί και μαχαίρωσε τον διευθυντή που πήγε να τον προστατεύσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης