Απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας η προσφυγή Μπελέρη για να κηρυχθεί παράνομη η προφυλάκισή του

Απορρίφθηκε από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας η προσφυγή Μπελέρη για να κηρυχθεί παράνομη η προφυλάκισή του

Είχε αιτηθεί να κηρυχθεί παράνομη η προφυλάκισή του - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρξει προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

beleri_ork
Απέρριψε, όπως αναμενόταν, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας την προσφυγή του Φρέντι Μπελέρη που ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη η προφυλάκισή του που είχε αποτέλεσμα να μην ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας, κίνηση που δείχνει ότι ο Έντι Ράμα είναι διατεθειμένος να φθάσει μέχρι τέλους τη μεθόδευση για υφαρπαγή του Δήμου Χειμάρρας.

Στο Συνταγματικό Δικαστήριο εκκρεμούν και άλλες προσφυγές που αφορούν την απόφαση για μη χορήγηση άδειας για να ορκιστεί, τους όρους σύλληψής του η οποία βεβαίως δεν εγινε επ' αυτοφώρω όπως αναφέρεται σε ολη την δικογραφία, αλλά και την παράνομη παρακολούθηση πριν από την σύλληψή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου είναι τελεσίδικη και την ίδια στιγμή ειδική νομική ομάδα εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει επιπλέον προσφυγή στο Στρασβούργο, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η είδηση για την απόρριψη της προσφυγής του Μπελέρη έρχεται την στιγμή που υπάρχει έντονη συζήτηση στην Αθήνα για το ενδεχόμενο συμπερίληψής του στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Οι σκέψεις που επικρατούν στο κυβερνών κόμμα είναι ότι θα πρόκειται για μια κίνηση η οποία δεν θα αφορά μονο στη συγκράτηση διαρροών προς τα «δεξιά» αλλά συγχρόνως θα δοθεί έτσι, εστω και έμμεση, απάντηση στον εκβιασμό που επιχείρησε ο Ραμα και στα τετελεσμένα που θέλησε να επιβάλει.

Ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Μπελέρη θα υποχρέωνε τα Τίρανα να δώσουν εντολή για επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης ώστε να μπορεί να απελευθερωθεί πριν τις εκλογές, διαφορετικά θα υπάρχει σοβαρή εμπλοκή εάν εκλεγεί και παράλληλα παραμένει ακόμη κρατούμενος στις αλβανικές φυλακές.

Ωστόσο, η απελευθέρωσή του αυτομάτως θα του δίνει και το δικαίωμα να ορκισθεί δημαρχος, ακόμη κι αν αμεσως μετά ο Ράμα θα μπορεί να ζητήσει την καθαίρεσή του.

Οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Μπελέρη επιμένουν ότι θα είναι μια έμπρακτη κίνηση στήριξης του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και ο ίδιος ο Μπελέρης θα μπορεί από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου να προωθήσει τα ζητήματα που αφορούν τους ομογενείς και τα δικαιώματα τους στην Αλβανία αλλά και για το Κράτος Δικαίου στην γειτονική χώρα.

Πάντως υπάρχουν και αντίθετες απόψεις κυρίως στο υπουργείο Εξωτερικών καθώς εκτιμούν ότι η επιλογή του Μπελέρη ως υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ θα προκαλέσει εντάσεις στις ελληνοαλβανικές σχέσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Κύκλωμα μαστροπείας: Ποιος είναι ο tattoo artist που συνελήφθη - Έπαιζε σε σίριαλ και βιντεοκλίπ

Bloomberg: Συμφωνία των Χούτι με Ρωσία και Κίνα για να περνούν με ασφάλεια τα πλοία τους

Αμερικανική κυβέρνηση κατά Apple - Μονοπωλεί την αγορά των smartphones και δημιουργεί σχέσεις εξάρτησης με τους χρήστες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης