ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα ασκεί πολύ ενεργή πολιτική στη Μέση Ανατολή για να περιοριστεί η ανθρωπιστική κρίση

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα ασκεί πολύ ενεργή πολιτική στη Μέση Ανατολή για να περιοριστεί η ανθρωπιστική κρίση

Ο υπουργός Εξωτερικών παρίσταται στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ - «Η Ελλάδα συμμετέχει με πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα»

gerapetritis1
Η Ελλάδα ασκεί ενεργή πολιτική στη Μέση Ανατολή για να διασφαλίσει ότι περιορίζεται η ανθρωπιστική κρίση, ενώ διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση «Ασπίδες» υπογράμμισε ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την άφιξή του στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ , στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά με πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας, η οποία είναι απολύτως αναγκαία και για την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ παράλληλα η Ελλάδα συμμετέχει σε όλους τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και στην πρωτοβουλία της Κύπρου για τον θαλάσσιο διάδρομο απευθείας προς την Γάζα» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι η κατάσταση στον κόσμο έχει επιδεινωθεί. «Στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στον κόσμο υπάρχει μια σαφής υποβάθμιση του κράτους δικαίου, της δημοκρατίας, των ανθρωπιστικών αξιών. Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να μένει πλέον ανενεργή. Θα πρέπει να υπάρξουν όλοι οι δυνατοί δίαυλοι, έτσι ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί η παγκόσμια ισορροπία και η παγκόσμια ειρήνη».

Ειδικότερα για τη Μέση Ανατολή επισήμανε ότι «η Ελλάδα ασκεί μια πολύ ενεργή πολιτική έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι περιορίζεται η ανθρωπιστική κρίση και δεν υπάρχει η κατά το δυνατόν επέκταση και σε άλλα πεδία των εχθροπραξιών. Η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά με πρωταγωνιστικό ρόλο στην αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ελευθερία της ναυσιπλοΐας, η οποία είναι απολύτως αναγκαία και για την εφοδιαστική αλυσίδα, ενώ παράλληλα η Ελλάδα συμμετέχει σε όλους τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και στην πρωτοβουλία της Κύπρου για τον θαλάσσιο διάδρομο απευθείας προς την Γάζα. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι η διεθνής έννομη τάξη έχει αποτύχει στο να καταφέρει να προλάβει ή να περιστείλει την ανθρωπιστική κρίση, η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τεράστια έκταση. Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι μία κατάσταση η οποία παραβιάζει τόσο κατάφωρα τις αξίες του ανθρωπισμού, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Το αύριο είναι ήδη αργά».


Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Η φωτοβολίδα του διέλυσε το συκώτι - Η μαρτυρία της μητέρας του 33χρονου Μανώλη που σκοτώθηκε

Καθαρά Δευτέρα: Στην ουρά για μία λαγάνα - Πώς λειτουργούν φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και αγορές σήμερα (φωτογραφίες)

Κέιτ Μίντλετον: Νέα δημόσια εμφάνιση με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ - «Χαρούμενη, υγιής και χαλαρή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης