Πιερρακάκης: Το ΠΑΣΟΚ έγινε κακό αντίγραφο της Νέας Αριστεράς

Πιερρακάκης: Το ΠΑΣΟΚ έγινε κακό αντίγραφο της Νέας Αριστεράς

«Είναι γνωστή η πολιτική μου διαδρομή - Ούτε ο εικοσάχρονος εαυτός μου δεν θα άντεχε να συσχετιστεί με το σημερινό ΠΑΣΟΚ» είπε ο υπουργός Παιδείας απαντώντας στον Δημήτρη Μάντζο

6141355__1_
Αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Παιδείας  Κυριάκου Πιερρακάκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζου με αφορμή το νομοσχέδιο που αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης κάλεσε το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη να ψηφίσει το νομοσχέδιο που αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια τονίζοντας ότι μέσα στον νόμο είναι και η Αρχή που ζήτησε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Σας καλώ να υπερψηφίσετε ένα νομοσχέδιο που κάνει το αυτονόητο το επιβεβλημένο και με θάρρος και σθένος όχι απλά αλλάζει σελίδα αλλά ανοίγει νέο βιβλίο».

Δείτε το βίντεο 

Πιερρακάκης κατά Μάντζου


«Λέτε ότι έχουμε βιαστεί, αλλά στην πραγματικότητα είμαστε τελευταίοι με την Κούβα, είπε ο υπουργός Παιδείας, απαντώντας στην κριτική του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δ. Μάντζου, ότι η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μια νέα αγορά, προορισμένη για λίγους, γι' αυτό και αυτή η βιασύνη να περάσει το νομοσχέδιο για τα μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. «Δεν μας λέτε και Γιουσέιν Μπολτ.. Δεν είμαστε και οι γρηγορότεροι στον πλανήτη..» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Κλείσιμο
Την αντίδρασή του εξέφρασε επίσης ο κ. Πιερρακάκης στην εξής αναφορά του Μάντζου: «Ακούσαμε και χθες τον κ. υπουργό να μας καταλογίζει ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής. Φαίνεται πως ο κ. Πιερρακάκης ξεχνά αυτό που γνώριζε πολύ καλά ως επιφανές στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Ας ψάξει στο αρχείο του να βρει μία έστω αναφορά του ΠΑΣΟΚ σε παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων. Και επειδή δεν θα τη βρει, ας πει στους νέους συναδέλφους του στη ΝΔ να σταματήσουν την κασέτα, γιατί εμείς αύριο θα καταψηφίσουμε με πλήρη επίγνωση και τεκμηρίωση ένα σχέδιο νόμου που δεν ικανοποιεί καμία από τις δικές μας θέσεις».

Όπως επισήμανε ο κ. Πιερρακάκης, «το παρελθόν μου είναι γνωστό: Όπως ξέρετε είμαι βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Περιφέρεια της Αθήνας και ανήκω σε αυτή την παράταξη με όλο μου το είναι. Αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι και ο εικοσάχρονος εαυτός μου δεν θα άντεχε να συσχετιστεί με το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Γιατί όχι απλώς λέτε ότι θα συνεργαστείτε με τη Νέα Αριστερά, έχετε γίνει Νέα Αριστερά και μάλιστα η κακή της εκδοχή γιατί η Νέα Αριστερά είναι ορίτζιναλ».

«Είστε κατά των ιδιωτικοποιήσεων και υπερ των αποκρατικοποιήσεων. Δηλαδή το επόμενο βήμα ποιο είναι; Θα είστε κατά της σοκολάτας και υπέρ του κακάο;», σημείωσε επίσης ο υπουργός Παιδείας.

Τον λόγο έλαβε ξανά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος, λέγοντας ότι «δεν τσιμπάμε στον αυτάρεσκο λαϊκισμό σας. Σας ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ επειδη κανει μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση».

«Για εμένα κάνετε μια λαθροχειρία αναφέρεστε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που λέτε ότι έχουν δρομολογηθεί. Εγώ θα πω ρητά ότι εμένα με προβληματίζει, το γεγονός ότι αντί να συζητάτε για το πλαίσιο έρχεστε και μιλάτε για κάποιους που σας αρέσουν και κάποιους που δεν σας αρέσουν. Είναι πάρα πολύ παρεξηγήσιμο αυτό που κάνετε κ. Μάντζο», απάντησε ο κ. Πιερρακάκης.

Ο κ. Πιερρακάκης έκανε και ειδική αναφορά σε συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το 2007 και στο οποίο έλεγε «Το άρθρο 16 δεν σταματά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Αυτά είναι υπαρκτά»…. «επίσημα λέει είναι, μόνο που το ελληνικό κράτος δεν τα αναγνωρίζει». «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Η στιγμή που οπαδοί της Μακάμπι χτυπούν αλλοδαπό που τους πέταξε μπουκάλι στο Σύνταγμα

Βενζόλιο: Ποια είναι η καρκινογόνος ουσία που ανιχνεύθηκε σε διάσημα προϊόντα για την ακμή - Πόσο επικίνδυνη είναι

Θεσσαλονίκη: «Την απειλούσαν ότι θα την βιάσουν» - Καταδίκη για 26χρονο που εκβίαζε 13χρονη να του στέλνει γυμνές φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης