«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» λένε πηγές της Κουμουνδούρου για την εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία Κασσελάκη

«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» λένε πηγές της Κουμουνδούρου για την εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία Κασσελάκη

Δεν παραπλάνησε κανέναν, γιατί δεν έχουν ακόμη συμπληρωθεί οι φορολογικές δηλώσεις του 2023, εξηγούν οι ίδιες πηγές

kasselakis_arthrou
«Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται» σχολίασαν πηγές της Κουμουνδούρου μετά τη διαταγή εισαγγελικής έρευνας για αλλοδαπή εταιρεία συμφερόντων του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη.

Οι ίδιες πηγές παραπέμπουν στην ανάρτηση που έκανε ο κ. Κασσελάκης για το θέμα στις 23 Φεβρουαρίου, όπου ανέφερε ότι «θα ενημερωθώ άμεσα από τους δικηγόρους μου αν ο νόμος αφορά στους κοινοβουλευτικούς αρχηγούς των κομμάτων, οι οποίοι δεν επιτρέπεται να είναι ιδιοκτήτες αλλοδαπών εταιρειών». «Εγώ, όπως είναι γνωστό, δεν είμαι βουλευτής. Εφ' όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό», είχε δηλώσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρχε μια διχογνωμία αν ως εξωκοινοβουλευτικός είχε τις ίδιες υποχρεώσεις. Ωστόσο, από τη στιγμή που αυτό ξεκαθαρίστηκε, ο κ. Κασσελάκης μεταβιβάζει άμεσα τις μετοχές, διαδικασία βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη, όπως τονίζουν.

Ακόμη, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν παραπλάνησε κανέναν, γιατί δεν έχουν ακόμη συμπληρωθεί οι φορολογικές δηλώσεις του 2023, εξηγούν οι ίδιες πηγές. Μάλιστα, η  πλατφόρμα του πόθεν έσχες δεν έχει καν ανοίξει, καθώς ακόμη ισχύει η παράταση για το έτος 2022, όποτε ο κ. Κασσελάκης ήταν στην Αμερική και δεν είχε καμία σχέση με την ελληνική πολιτική σκηνή.

Κλείσιμο
Όπως, άλλωστε, σημειώνουν κομματικές πηγές, ο Στέφανος Κασσελάκης από την αρχή, όταν ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει -και ήταν γνωστό- στο βιογραφικό του ότι ήταν επιχειρηματίας με επιτυχημένη δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Οι εταιρείες του, σε αντίθεση με αυτές της οικογένειας Μητσοτάκη (σπίτι Βολταίρου, Panama Papers κτλ) ουδεμία σχέση έχουν με εξωχώριες - offshore εταιρείες που παραπέμπουν σε φοροδιαφυγή, κατά τις ίδιες πηγές.

Επιπλέον, όλα τα έσοδα από την επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Κασσελάκη έχουν φορολογηθεί με συντελεστή 50%, στις ΗΠΑ. Είναι κάθε δολάριο καθαρό και αυτό εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας, καταλήγουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξυλοκόπησε την 29χρονη σύζυγό του στη Θεσσαλονίκη επειδή έριξε το φαγητό στο πάτωμα

Υπογράφηκε η ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία - Οι έξι κατηγορίες επεμβάσεων και το κόστος τους αναλυτικά


Νέα παράταση για τις 8 Ιουνίου πήρε η πρώτη εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον μετά την επέμβαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης