Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Δείτε live τις εργασίες της 2ης ημέρας

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Δείτε live τις εργασίες της 2ης ημέρας

Τις εργασίες άνοιξαν με ομιλίες τους ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου, ο Γιώργος Τσίπρας 

synedrio_syriza
Τις εργασίες του συνεχίζει για δεύτερη ημέρα το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο άνοιξε χθες με την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη και την απάντησή του στην παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα με τη φράση «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε» με τον Διονύση Τεμπονέρα στην ομιλία του, μετά τη συνάντηση που είχε με την Όλγα Γεροβασίλη, να δείχνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος καθώς, όπως είπε, «αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό, θα το κάνουμε με χαρά γιατί έτσι μεγαλώσαμε»

Οι πρώτες τοποθετήσεις της σημερινής ημέρας έγιναν από τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την Ρένα Δούρου, τον Νίκο Παππά και τον Γιώργο Τσίπρα που παρουσίασαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει γίνει κάποια αναφορά στις ραγδαίες εσωκομματικές εξελίξεις, ενώ από τις 12:25 ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των συνέδρων. 

Λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στην αρένα του γηπέδου. Έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από τους συνέδρους που βρίσκονται εδώ, παρότι η συμμετοχή παραμένει πολύ μικρή.

Δείτε live τις εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

4o Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία - 2η ημέρα
Κλείσιμο

Τεμπονέρας:  Αν χρειαστεί για να προχωρήσει η υπόθεση αυτή, να κάνουμε στην άκρη για το κοινό καλό

«Το πιο σημαντικό δεν είναι το «ποιος» θα είναι ο επικεφαλής, αλλά το «πως και για ποιους» θα δώσουμε τη  μεγάλη μάχη» ανέφερε κατά την ομιλία του ο Διονύσης Τεμπονέρας, προσθέτοντας πως «η στιγμή αυτή δεν αφορά πρόσωπα, αλλά ιδέες, αξίες, αρχές και πολιτικά σχέδια».

«Οι δικές μου «ρίζες», είναι στέρεες και διαχρονικές. Δεν έχουν ανάγκη από επιβεβαίωση» απάντησε εμμέσως στον Στέφανο Κασσελάκη και συνέχισε, λέγοντας πως «Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ». «Ούτε και τα χρειαζόμαστε γιατί μας μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση χωρίς  να ζητάμε μερτικό, μέσα στην κοινωνία», σημείωσε.

«Υπηρετούμε οργανωμένα την υπόθεση της Αριστεράς και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε σαν απλοί στρατιώτες, εμπνευσμένοι από το μεγάλο σκοπό. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Δεν φοβόμαστε και δεν υποχωρούμε γιατί είμαστε αριστεροί και  οι αριστεροί μαθαίνουν στη ζωή τους από μικροί, να μην φοβούνται» παρατήρησε, ενώ υπογράμμισε με νόημα πως «σεβόμαστε απολύτως την βούληση των μελών και των φίλων του κόμματος, χωρίς να «κυνηγάμε χίμαιρες».

«Μάθαμε όμως να συμμετέχουμε και όχι να εξουσιοδοτούμε» σχολίασε για την «αδιαμεσολάβητη» σχέση ηγεσίας – μελών, ενώ «βλέπω απέναντί μου συντρόφους και όχι αντιπάλους. Αντίπαλός μου είναι μόνο τα προβλήματα του κόσμου», όπως τόνισε.

«Χρειαζόμαστε πρόσθεση για να νικήσουμε και όχι αφαίρεση. Χρειαζόμαστε συλλογικότητα, συντροφικότητα, ανιδιοτέλεια και διάθεση για προσφορά» δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. παράγει κοινωνικά υποδείγματα». 

Με άδειες καρέκλες ξεκίνησε η δεύτερη ημέρα

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, πάντως, ξεκίνησε με την παρουσία μικρού αριθμού συνέδρων καθώς σε όλες τις ομιλίες ήταν λίγα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν το παρών στο κλειστό του Tae Kwon Do.

Δείτε φωτογραφίες

temponeras_synedrio1


synedrio-3
synedrio-2
synedrio-1


Ειδήσεις σήμερα:

Ζυμώσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για να επιλεγεί ο αντίπαλος του Κασσελάκη ανάμεσα σε 4 υποψηφιότητες

Ο Ρίκι Μάρτιν εξομολογείται: Η περίοδος που αποκάλυψε ότι είναι γκέι, οι κατηγορίες για αιμομιξία και το φετίχ με τα πόδια

Καρώνης εναντίον JP Morgan: Πώς φτάσαμε στο «Δεν παραδίδω τη Viva Wallet»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης