Χριστόφιας: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις

Χριστόφιας: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις

«Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη, θα συνεχίσουμε», διεμήνυσε ο πρόεδρος Χριστόφιας για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και επανέλαβε πως «είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας...

Χριστόφιας: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις
«Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη, θα συνεχίσουμε», διεμήνυσε ο πρόεδρος Χριστόφιας για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και επανέλαβε πως «είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εξερευνήσει και σίγουρα μακάρι να βρεθούν υδρογονάνθρακες». «Δεν έχουν να χάσουν οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας, σίγουρα έχουν να κερδίσουν. Και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από την Τουρκία και από τον κ. Έρογλου», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Χριστόφιας είπε ότι ενημέρωσε για το θέμα τον ΓΓ του Οργανισμού και πως ο Μπαν Γκι-μουν υποσχέθηκε να μιλήσει γι' αυτά τα ζητήματα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης, είπε ότι καμία αναφορά δεν έγινε και ούτε νομίζει ότι θα γίνει από τον Γενικό Γραμματέα, για να διακόψει ή να αναβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία τις έρευνες.

Κλείσιμο
«Η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη, θα συνεχίσουμε» τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόσθεσε ότι «είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να εξερευνήσει και μακάρι να βρεθούν υδρογονάνθρακες. Δεν έχουν να χάσουν οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας, σίγουρα έχουν να κερδίσουν. Και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό και από την Τουρκία και από τον κ. Έρογλου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης