Κυριάκος Μητσοτάκης για την συνάντηση με Μόντι: Στόχος μας ο διπλασιασμός των διμερών εμπορικών συναλλαγών μέχρι το 2030

Κυριάκος Μητσοτάκης για την συνάντηση με Μόντι: Στόχος μας ο διπλασιασμός των διμερών εμπορικών συναλλαγών μέχρι το 2030

Συζητήσαμε για την ενίσχυση και αναβάθμιση των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, αναφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός

mitsotakis-nadreda-monti
Ιδιαίτερως θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε η Ινδία στον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα μετά από 16 χρόνια, στοιχείο που αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του Ναρέντρα Μόντι με τον Έλληνα ομόλογό του όπου έκανε λόγο για «εκπληκτική ευκαιρία» συνεργασίας των δύο χωρών όσο και στην τελετή που προηγήθηκε στο προεδρικό μέγαρο, το πρωί της Τετάρτης, αλλά και στο αεροδρόμιο, το απόγευμα της Πέμπτης.

Μητσοτάκης και Μόντι έκαναν ειδική αναφορά στις ευκαιρίες συνεργασίας Ελλάδας και Ινδίας σε τομείς όπως η άμυνα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η παιδεία, το μεταναστευτικό με τον κ. Μόντι να εκφράζει την ικανοποίησή του για τους γρήγορους ρυθμούς με τους οποίους κινούνται Αθήνα και Νέο Δελχί για τον διπλασιασμό των εμπορικών συναλλαγών μέχρι το 2030 και τον κ. Μητσοτάκη να επισημαίνει ότι η προοπτική δείχνει διπλασιασμό ακόμη και πριν από το 2030.

Στο ίδιο κλίμα είναι και η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνάντηση με τον Ναντρέντα Μόντι

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Narendra Modi για τη θερμή υποδοχή στην Ινδία. Οι χώρες μας βρίσκονται κοντά η μία στην άλλη από πολλές απόψεις, με τις κοινές μας αξίες να λειτουργούν ως γέφυρα που μας φέρνει πιο κοντά.

Η σημασία που αποδίδουμε στις σχέσεις μας με την Ινδία είναι εμφανής όχι μόνο στην αύξηση των διμερών μας επαφών κατά τον τελευταίο χρόνο, αλλά και στις συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει.

Κλείσιμο
Με τον Πρωθυπουργό συζητήσαμε για την ενίσχυση και αναβάθμιση των σχέσεων σε όλα τα επίπεδα, όπως αυτή έχει περιγραφεί και στην Κοινή Δήλωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης που υπογράψαμε στην Αθήνα τον περασμένο Αύγουστο. Στόχος μας είναι ο διπλασιασμός των διμερών εμπορικών συναλλαγών μέχρι το 2030 και η πιο συστηματοποιημένη επαφή και διασύνδεση ανάμεσα σε ελληνικές και ινδικές επιχειρήσεις.

Η συνεργασία μας είναι πολλά υποσχόμενη σε κάθε τομέα, όχι μόνο σε διμερές αλλά και σε επίπεδο πολυμερών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ. Η χώρα μας θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Ινδίας για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την περίοδο 2028-2029.

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό Narendra Modi για τη θερμή υποδοχή στην Ινδία. Οι χώρες μας βρίσκονται κοντά η μία στην άλλη...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Wednesday, February 21, 2024


Ειδήσεις σήμερα:

Κράτησαν τον Ναβάλνι στο ψύχος και τον σκότωσαν με γροθιά στην καρδιά, λέει ακτιβιστής

21 Φεβρουαρίου 1985: Όταν η 17Ν εκτέλεσε με έξι σφαίρες και χαριστική βολή τον Νίκο Μομφεράτο

Φουντώνει ο πόλεμος ΣΚΑΪ - Κανάκη: Πώς ξεκίνησε και πώς κατέληξε στην ανταλλαγή σκληρών ανακοινώσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης