Άνω - κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απείλησε με δημοψήφισμα – Για αυταρχισμό τον κατηγόρησε ανοικτά ο Φλαμπουράρης

Άνω - κάτω στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης απείλησε με δημοψήφισμα – Για αυταρχισμό τον κατηγόρησε ανοικτά ο Φλαμπουράρης

Εκρηκτικό το κλίμα στην Πολιτική Γραμματεία για την ψηφιακή ψηφοφορία - Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας μέσω Skype από τις Βρυξέλλες προανήγγειλε συνέπειες για όποιον καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

kasselakis-arthrou
Κάτι περισσότερο από εκρηκτικό υπήρξε το κλίμα στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, καθώς η πρόταση αναβολής των εσωκομματικών εκλογών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά και η πρόταση της ηγετικής ομάδας για ηλεκτρονική ψηφοφορία παρά την άρνηση των μελών της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του κόμματος, εκτόξευσαν το θερμόμετρο στα ύψη.

Όπως μετέδωσε το protothema.gr, η επεισοδιακή τελευταία συνεδρίαση της ΚΟΕΣ μπλόκαρε την απόφαση Κασσελάκη για ψηφιακή ψηφοφορία, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να προαναγγέλλει δημοψήφισμα, για να επιβάλει την ηλεκτρονική ψηφοφορία, σε περίπτωση που δεν περνούσε από το κομματικό όργανο.

Ο τρόπος, ωστόσο, της τοποθέτησής του κ. Κασσελάκη φερεται να προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, με τον Αλέκο Φλαμπουράρη να κάνει λόγο, κατά πληροφορίες για αυταρχισμό και αποχώρησε. Το κλίμα εντάθηκε ακόμη περισσότερο, καθώς πολλά στελέχη δυσφόρησαν, ανάμεσα στα οποία οι Ζωή Καρκούλια και η Κατερίνα Νοτοπούλου, που μετά από αυτό ζήτησε να διακοπεί η συνεδρίαση και να συνεχιστεί παρουσία του Προέδρου.

Στο τέλος  υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η εισήγηση του Προέδρου στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μετάθεση για 2 εβδομάδες μετά το Συνέδριο των εσωκομματικών εκλογών για Ν.Ε και συντονιστικά Ο.Μ.  Με αυτόν τον τρόπο θα είναι δυνατή η διεξαγωγή τους τόσο με φυσική παρουσία όσο και ψηφιακά, όπως επιθυμούσε η πλευρά Κασσελάκη.  

Κυρώσεις σε βουλευτές που δεν θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε μέσω Skype από τις Βρυξέλλες κυρώσεις σε βουλευτές που τυχόν διαφοροποιηθούν σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης φέρεται να απάντησε σε μέλος του οργάνου που ζήτησε διευκρινίσεις επί του θέματος, πως θα υπάρξουν κυρώσεις σε όποιον διαφοροποιηθεί.

Συγκεκριμένα, «Θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει» ανάφερε στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Ραγκούσης, με τον Στέφανο Κασσελάκη να του απαντά πως θα υπάρξουν κυρώσεις, σε περίπτωση διαφοροποιήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι πρόκειται για αξιακό θέμα, χαρακτήρισε προνόμιο του αρχηγού την επιβολή των όποιων μέτρων, ωστόσο δεν έκανε πουθενά λόγο περί διαγραφών. 

Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Πισπιρίγκου - Αγόρευση Κούγια: Υπόθεση όνειδος για τη Δικαιοσύνη, την καταδίκασαν αγράμματοι παρουσιαστές

Γλυφάδα: Το χρονικό του θρίλερ στη ναυτιλιακή μέσα από τις μαρτυρίες - «Ο Άρης ήθελε να τους εκδικηθεί»

Αποχώρησαν από το μπλόκο Πλατυκάμπου οι αγρότες των παρακάρλιων περιοχών - Ζητούν με επιστολή τους συνάντηση με τον Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης