Βουλή: Νέο πλαίσιο ενισχύσεων για επιχειρήσεις και αγρότες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές - Κατατέθηκε τροπολογία

Βουλή: Νέο πλαίσιο ενισχύσεων για επιχειρήσεις και αγρότες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές - Κατατέθηκε τροπολογία

Η ενίσχυση θα δίνεται με τη μορφή επιχορήγησης και θα αφορά επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις που υφίστανται οικονομικές συνέπειες από φυσικές καταστροφές

5990894
Την δημιουργία νέου μηχανισμού ενισχύσεων προς επιχειρήσεις ή αγροτικές εκμεταλλεύσεις που υφίστανται οικονομικές συνέπειες από φυσικές καταστροφές προβλέπει κυβερνητική τροπολογία που κατέβηκε στην Βουλή.

Πρόκειται για νέο πλαίσιο ενισχύσεων παρεμφερές με τον μηχανισμό που ενεργοποίησε η κυβέρνηση την περίοδο της πανδημίας προκειμένου να στηρίξει τις επιχειρήσεις.

Η τροπολογία είναι γενική και δεν εστιάζει σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές ούτε προβλέπει συγκεκριμένο προϋπολογισμό. Στοχεύει ωστόσο στην θεσμοθέτηση πλαισίου στήριξης των αγροτών χωρίς να παραβιάζονται οι αυστηροί ενωσιακοί κανόνες.

Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται πως “θεσπίζεται η δυνατότητα ενίσχυσης σε επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις που βρίσκονται σε πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές, που εκδηλώθηκαν και ως εκ τούτου παρουσιάζουν οικονομικές απώλειες. Η ενίσχυση αυτή θα δίνεται με τη μορφή επιχορήγησης”.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες η ρύθμιση θα ενσωματωνόταν σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, αποφασίστηκε η επίσπευση της ψήφισης της γι αυτό και κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης για τη νκυβερνοασφάλεια το οποίο ψηφίζεται την προσεχή Πέμπτη.

Δείτε ΕΔΩ την τροπολογία

Ειδήσεις σήμερα:

«Ψάξτε το κινητό της κόρης μου για να μάθετε την αλήθεια» - Τι έγραφε στο σημείωμα ο αυτόχειρας πατέρας της 14χρονης

Θα μιλήσω στη Δικαιοσύνη και σε όσους έδωσαν έστω 1 ευρώ: Ο Πολυχρονόπουλος εμφανίστηκε με μπλούζα «ασταδιάλα»

Πέθανε ο εμβληματικός τροχονόμος της «Αγίας Βαρβάρας» Νίκος Κωτσάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης