Μαρινάκης: Επίκειται ιστορική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση - Να κοιτάξουν όλοι στα μάτια τους φοιτητές

Μαρινάκης: Επίκειται ιστορική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση - Να κοιτάξουν όλοι στα μάτια τους φοιτητές

Κοινωνική πολιτική είναι να εξασφαλίζεις στον φοιτητή ότι το πανεπιστήμιό του δεν θα είναι κλειστό, τόνισε - Η πόρτα του πρωθυπουργού είναι ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες

Pavlos-marinakis
«Το υπουργείο Παιδείας θα εκθέσει τις λεπτομέρειες ενός νομοσχεδίου που το 70% αυτού αναφέρεται στα δημόσια πανεπιστήμια και το 30% περίπου στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων», επισήμανε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ERTNEWS «Στο Κέντρο».

Ενώ πρόσθεσε: «Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και ας κοιτάξουν στα μάτια τους φοιτητές οι οποίοι θέλουν να μη χάσουν μερικά χρόνια από τη ζωή τους (…) Για μένα κοινωνική πολιτική είναι να μπορεί ένα νέο παιδί -άμα θέλει- να μην πρέπει να πάει στην Κύπρο ή οπουδήποτε αλλού, αλλά να μπορεί να σπουδάσει και σε μη κρατικό πανεπιστήμιο στη χώρα του».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyycq6a7yz8x)


Κλείσιμο
Για την ανακαίνιση του νοσοκομείου «Τζάνειο» που πραγματοποιήθηκε σήμερα (6/2), την πρώτη μετά από 60 χρόνια, κάτι που καταδεικνύει το πρόβλημα που υπάρχει, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Προφανώς το ότι λέμε ότι μετά από 60 χρόνια ανακαινίσθηκε ένα από τα πιο κομβικά νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, αυτό από μόνο του περιγράφει ένα πρόβλημα, μια παθογένεια πολλών δεκαετιών. Αλλά αυτή η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Τζάνειο, πέραν από το προφανές το οποίο αναδεικνύεται, που είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο με πάρα πολύ μεγάλες ανάγκες, φαίνεται επιτέλους ότι αλλάζει σελίδα ως προς την όψη του. Γιατί μιλάμε για ένα έργο περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ συν ΦΠΑ. Ένα μεγάλο έργο που στοχεύει κυρίως στην ανακαίνιση λουτρών, χώρων υγιεινής αλλά και την ανακαίνιση και τη δημιουργία νέων μονάδων. Αυτό είναι πάρα πολύ ζωτικής σημασίας για το νοσοκομείο.

Πάνω από 1,7 θα κατευθυνθούν στην υγεία, σε ανακαινίσεις νοσοκομείων και κέντρων υγείας.

Συμφωνούμε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και μία από τις πιο βασικές εκκρεμότητες και της πρώτης τετραετίας. Γι’ αυτό και ήδη ο πρωθυπουργός έθεσε την ατζέντα της Υγείας στην κορυφή των προτεραιοτήτων του προεκλογικού προγράμματος 2023. Αν δεν υπήρχε μεγάλο πρόβλημα, δεν θα ήταν και μια απ’ τις μεγαλύτερες προτεραιότητες.

«Κρατήθηκε όρθιο το ΕΣΥ»

Το στοίχημα της πρώτης τετραετίας για την υγεία είναι να κρατηθεί όρθιο το ΕΣΥ και θεωρώ ότι κρατήθηκε όρθιο το ΕΣΥ σε μία οικονομική κρίση – που δεν είχαμε δει οι περισσότεροι εξ ημών ποτέ. Είναι πράγματα που τα ακούγαμε από διηγήσεις πολλών πολλών δεκαετιών αλλά και από ταινίες, υπογράμμισε ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ως προς το πόσα νοσοκομεία σκοπεύει η κυβέρνηση να ανακαινίσει μέσα στην τετραετία, ανέφερε: «Είναι συνολικά πάνω από 150 κέντρα Υγείας και πάνω από 80 νοσοκομεία. Όλο αυτό το πρόγραμμα όμως που αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι το μοναδικό πρόγραμμα για την υγεία. Είναι το πρόγραμμα για τον ΕΦΚΑ. Είναι το πρόγραμμα το οποίο εφαρμόζουμε συνολικά για την Υγεία. Ως προς την καθαριότητα νοσοκομείων, είναι η μεταρρύθμιση για την ενιαία λίστα χειρουργείων, η οποία είναι πραγματικότητα. Έχουν βγει οι υπουργικές αποφάσεις.

Θα αφοσιωθούμε στους διορισμούς στην Υγεία. Και βέβαια ναι, είναι και οι υλικοτεχνικές υποδομές».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyycwcrg7o4h)


«Επίκειται μια ιστορική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση»

Με αφορμή το ότι οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια συνεχίζονται για πέμπτη εβδομάδα, λόγω των αντιδράσεων για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, αναφορικά με το πώς σκοπεύει να το διαχειριστεί η κυβέρνηση, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα: «Παράλληλα, με μια σειρά σημαντικών πρωτοβουλιών για τα δημόσια πανεπιστήμια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας κατά 70% αναφέρεται στην ενδυνάμωση του δημόσιου πανεπιστημίου και παραπάνω χρηματοδότηση περίπου 1 δισεκατομμύριο για τα δημόσια πανεπιστήμια.

Έχει γίνει αναλυτική παρουσίαση από πολλούς εξ ημών, από την κυβέρνηση, μετά το Υπουργικό Συμβούλιο που ενεκρίθη το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Αυτό είναι το ένα δεδομένο. Δεύτερο δεδομένο είναι το ότι σε λίγες ημέρες θα έρθει σε δημόσια διαβούλευση και σε λίγες εβδομάδες θα αποτελεί νόμο του κράτους.

Επίκειται μια ιστορική μεταρρύθμιση. Μη κρατικά πανεπιστήμια - παραρτήματα ξένων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Εδώ δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, δεδομένου του γεγονότος -και θα το δουν αυτό και τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι πολίτες- ότι θα έχουμε τα πιο αυστηρά κριτήρια από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη για την ίδρυση αυτών των ιδρυμάτων. Εδώ δεν υπάρχουν ναι μεν αλλά και ίσες αποστάσεις. Ή είσαι επιτέλους υπέρ ή συνεχίζεις μια παράδοση του χώρου της Αριστεράς και της κεντροαριστεράς που καθιστά και στο θέμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας μια θλιβερή ιστορία.

(Ως προς τις καταλήψεις), αργήσαμε – όχι με δική μας ευθύνη, αλλά υπάρχει μια εκκρεμότητα που πρέπει να αναλάβουμε όλη την ευθύνη μας. Φτάσαμε λοιπόν σε ένα σημείο αυτό επιτέλους να αποτελεί μια ιστορική μεταρρύθμιση. Οι καταλήψεις είναι μια παράνομη πράξη. Τελεία – Παύλα – Παράγραφος. Συμφωνούμε σε αυτό.

Έχουμε μια αντιπολίτευση, η οποία δεν ζητά, δεν κάνει σωστή αντιπολίτευση. Όλοι κρίνονται βέβαια. Δικαίωμά τους να κάνουν όποια αντιπολίτευση θέλουν. Κάντε κι άλλες εκκενώσεις καταλήψεων. Εφαρμόστε το νόμο. Ας σταματήσει πια αυτή η υποκρισία με πολίτες δύο ταχυτήτων.

Ζούμε σε μια χώρα που διαχρονικά η αριστερά διαχρονικά επενδύει στην προβοκάτσια. Μην κοροϊδευόμαστε (…)

Ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης έστειλε μια εγκύκλιο με ένα πλήρες θεσμικό οπλοστάσιο για να διασφαλιστεί η εξεταστική, εξού και η απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων. Προτεραιότητα δεύτερη, είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου. Είναι ένα νομοσχέδιο που λύνει μια εκκρεμότητα, η οποία είχε μείνει άλυτη γιατί πολύ απλά επικρατούσαν οι λογικές της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς.

Η εφαρμογή του νόμου γίνεται σωστά επιχειρησιακά. Όποτε καλούνται οι αρχές, όπως έγινε στη Νομική της Θράκης, επεμβαίνουν, όπως έγινε πριν από 5 ημέρες στο Αριστοτέλειο και πριν από 10 ημέρες στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι μια κατάκτηση που άργησε να έρθει. Αυτό γίνεται γιατί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατήργησε το άσυλο ανομίας.

Για να μπορέσει η Δικαιοσύνη με τον ανεξάρτητο ρόλο της να κάνει αυτή την έρευνα που κάνει, έπρεπε να υπάρχει και ο νόμος πάνω στον οποίο θα πατήσει. Μέχρι το 2019, ό,τι και να ήθελε να κάνει η δικαιοσύνη, υπήρχε το άβατο. Το άσυλο ανομίας».

«Κοινωνική πολιτική είναι να εξασφαλίζεις στον φοιτητή ότι το πανεπιστήμιό του δεν θα είναι κλειστό»

Για τις διαδικτυακές εξετάσεις και το ενδεχόμενο να επιφέρουν προβλήματα, τόνισε: «Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και ας κοιτάξουν στα μάτια τους φοιτητές οι οποίοι θέλουν να μη χάσουν μερικά χρόνια από τη ζωή τους. Θα σας πω κάτι το οποίο το λέω πάρα πολλά χρόνια και τώρα επιτέλους το βλέπω να γίνεται πράξη από τη δική μας κυβέρνηση: Τι ακούγαμε όλα αυτά τα χρόνια; Ότι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ήταν κοινωνικά ευαίσθητοι. Τι κάνανε αυτοί οι κοινωνικά ευαίσθητοι; Καταλήψεις, πορείες χωρίς αιτήματα. Τέλος πάντων, για μένα κοινωνική πολιτική είναι να μπορεί ένα νέο παιδί άμα θέλει να μην πρέπει να πάει στην Κύπρο ή οπουδήποτε αλλού, αλλά να μπορεί να σπουδάσει και σε μη κρατικό πανεπιστήμιο στη χώρα του.

Κοινωνική πολιτική είναι να του εξασφαλίζεις ότι το πανεπιστήμιό του δεν θα είναι κλειστό.

(…) Γονείς πληρώνουν και δεν μπορούσαν άλλο να ανέχονται να δίνουν τα λεφτά τους στις σπουδές των παιδιών τους, και επειδή κάποιοι μπαχαλάκηδες δεν είχαν τι άλλο να κάνουν στη ζωή τους, έκλειναν τα πανεπιστήμια. Είναι υποκριτικό ο κ. Κασελάκης να είναι κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων. Ένας άνθρωπος του οποίου η ίδια του η ζωή -και πολύ σωστά- έδειξε ότι δεν είναι κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Το έχει πει με πάρα πολλούς τρόπους ο υπουργός Παιδείας. Συνολικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, το έχει αναφέρει αναλυτικά ο πρωθυπουργός και θα το δούμε στην πράξη: Ότι τα κριτήρια ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας θα είναι τα πιο αυστηρά από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη και ως προς τις κτιριακές προδιαγραφές και ως προς τη χρηματοδότηση που θα δίνουν.

Για να μπορεί ένας που θέλει να ανοίξει παράρτημα δικού του πανεπιστημίου στην Ελλάδα, να το κάνει με βάση τις προδιαγραφές οι οποίες τίθενται και οι οποίες θα εγκρίνονται στη συνέχεια, θα αξιολογούνται από την Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Για να μπορέσει να το κάνει, σημαίνει ότι δεν είναι ένα μικρό πανεπιστήμιο και δεν είναι τα πανεπιστήμια τα οποία περιγράφει. Μιλάμε για μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

(…) Έρχεται η κυβέρνηση και ανακοινώνει μια σημαντική νομοθέτηση, πραγματικά με σωστά κριτήρια, να γίνει ένα μεγάλο βήμα. Δεν είσαι από πριν αρνητικός, προφανώς. Λες να το δούμε πρώτα, αλλά επί της αρχής εγώ θα το στηρίξω γιατί βλέπουμε να το βλέπουμε».

Για το πότε θα ψηφιστεί, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Μέσα στην επόμενη εβδομάδα – και στόχος να ψηφιστεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Δηλαδή μιλάμε ότι σε λίγες εβδομάδες, στο μήνα που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, στον Φεβρουάριο του 2024, θα μπορεί μετά την ψήφιση αυτού του ένα παιδί το οποίο τελειώνει το σχολείο αν θέλει να περάσει, να εγγραφεί σε ένα μη κρατικό πανεπιστήμιο στη χώρα του (…)

Το υπουργείο Παιδείας θα εκθέσει τις λεπτομέρειες ενός νομοσχεδίου που το 70% αυτού αναφέρεται στα δημόσια πανεπιστήμια και το 30% περίπου στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Για το πότε θα γίνει η αναθεώρηση του άρθρου 16 επισήμανε: «Τα προτεινόμενα άρθρα για αναθεώρηση θα γίνουν όταν έρθει η ώρα, το 2025, της συζήτησης αυτής από τη συγκεκριμένη Βουλή. Προφανώς τα προς αναθεώρηση άρθρα από τη δική μας παράταξη θα είναι και το άρθρο 16, δηλαδή το γεγονός ότι νομοθετούμε τα μη κρατικά παραρτήματα ένα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, δεν σημαίνει ότι δεν θα επιδιώξουμε να γίνει και αναθεώρηση του άρθρου 16. Γιατί, εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο για ίδρυση παραρτημάτων στη χώρα μας, εννοώ με την αναθεώρηση του άρθρου 16, θα μπορεί να ιδρυθεί με πολύ αυστηρά προφανώς κριτήρια, ένα μη κρατικό πανεπιστήμιο στη χώρα μας».

«Η πόρτα του πρωθυπουργού είναι ανοιχτή για διάλογο με τους αγρότες - Περιμένουμε να υποβληθεί αίτημα»

Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ανοιχτός στο διάλογο με τους αγρότες και ερωτηθείς για το τι στόχο έχει ο εν λόγω διάλογος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:«Μπορώ να χωρίσω σε τρεις κατηγορίες τα αιτήματα των αγροτών, σε αυτό για το αυξημένο κόστος παραγωγής, τα δημοσιονομικού κόστους αιτήματα με βασικότερα το ρεύμα, το πετρέλαιο.

(…) Ξέρετε, δεν ανεβήκαμε σε τρακτέρ, αλλά προσπαθήσαμε αυτούς οι οποίοι είναι σε τρακτέρ στα χωράφια σε όλη την Ελλάδα, τους αγρότες κτηνοτρόφους, να τους σεβαστούμε γιατί κάνουν μια πολύ σκληρή και πολύ σημαντική δουλειά. Και κάναμε μια σειρά από παρεμβάσεις: μειώσεις φόρων για τα λιπάσματα, για τις ζωοτροφές, της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Και τώρα νομίζω ότι οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη Βουλή έχουν μεγάλη σημασία. Δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά είναι ανακοινώσεις οι οποίες είναι κοστολογημένες, θα εφαρμοστούν και θεωρώ ότι είναι σημαντικές.

Για το τι θα πράξει η κυβέρνηση αν συνεχίσουν οι αγρότες τις κινητοποιήσεις τους και κλείσουν οι δρόμοι, είπε: «Είναι πολύ μεγαλύτερο το ζήτημα. Αν ήταν μόνο ελληνικό ζήτημα θα πήγαιναν μόνο οι Έλληνες αγρότες στους δρόμους. Είναι ένα πανευρωπαϊκό ζητημα. Εδώ δεν διαμαρτύρονταν για την πράσινη μετάβαση τόσο πολύ. Διαμαρτύρονται και για τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και για τις εκτάσεις αγρανάπαυσης. Γιατί αυτές οι εκτάσεις είναι σημαντικές εκτάσεις προς καλλιέργεια και κατ’ επέκταση εκτάσεις για τις οποίες θα πάρουν αποζημίωση κάποιοι άλλοι.

Περιμένουμε να υποβληθεί προφανώς ένα συγκεκριμένο αίτημα για θεσμική συνάντηση με εκπροσώπους επαγγελματιών και μάλιστα ενός κλάδου ο οποίος είναι μια από τις πιο βαριές βιομηχανίες της χώρας μας, μια συγκεκριμένη συνάντηση με συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ο πρωθυπουργός δεν έχει ποτέ, ούτε είχε ποτέ αντίρρηση να συνομιλεί με τους πολίτες, να συνομιλεί με τους εκπροσώπους. Αυτή τη στιγμή προφανώς περιμένουμε να υποβληθεί ένα συγκεκριμένο αίτημα με συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία θα το συνοδεύουν και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Τα δημοσιονομικά δεδομένα είναι αυτά τα οποία είναι και τα οποία δεν αλλάζουν, όσο κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι τα χρήματα φυτρώνουν, δεν φυτρώνουν. Και το πληρώσαμε πολύ ακριβά αυτό τα τελευταία χρόνια.

«Μιλάμε για πολιτικό γάμο και τίποτα άλλο - Όλοι μας κρινόμαστε ως γονείς στην πράξη»

Ως προς τα ομόφυλα ζευγάρια και το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, το οποίο ψηφίζεται στις 15 Φεβρουαρίου και συζητείται ήδη στη Βουλή, για το ποιοι θα είναι «απέναντι» από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε: «Καλό είναι να μην το προεξοφλήσουμε. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο.

(…) Δεν θέλω να μπω στη λογική των αριθμών (…) Ο πρωθυπουργός είπε δύο πράγματα σε εσάς σε μια πολύ ωραία συνέντευξη που είχατε, που άνοιξε το ζήτημα και κάποια στιγμή να μιλήσουμε και γι’ αυτούς οι οποίοι είναι ευαίσθητοι και εφαρμόζουν στα λόγια τις μεγάλες αλλαγές και αυτούς όπως ο κ. Μητσοτάκης, που προσπαθούν μέρα – μέρα να κάνουν πράξη αυτά τα οποία έχουν πει.

Και μιλάμε για έναν χώρο -τη Νέα Δημοκρατία- που πρωταγωνιστεί πλέον και σε αυτόν τον τομέα της προστασίας των παιδιών και των δικαιωμάτων, με σεβαστές τις όποιες διαφορές. Δεν υπάρχει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας. Εμείς έχουμε πει για τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ότι ψηφίζουν ως βουλευτές. Όμως έχουν μια αυξημένη θεσμική υποχρέωση γιατί συμμετέχουν σε ένα συλλογικό όργανο. Δεν έχω απάντηση (…) Η ψήφος κάθε βουλευτή είναι ιερή και είναι προσωπική, ειδικά όταν δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία. Όταν συμμετέχεις σε ένα σύνολο, οφείλεις να υποστηρίζεις τις πρωτοβουλίες, τις αποφάσεις αυτού του συνόλου (…)

Προσωπικά έχω μάθει, όταν ανήκω σε ένα σύνολο, να τοποθετούμαι και να λέω την άποψή μου και την εναντίωσή μου κάποιες φορές εντός των οργάνων, αλλά σε συνέχεια να εφαρμόζω τις συλλογικές αποφάσεις. Αλλά για να μην κρύβω τα λόγια μου, εγώ πιστεύω σε αυτή τη μεταρρύθμιση και μάλιστα η αλήθεια είναι ότι αυτή διαμορφώθηκε περισσότερο τα τελευταία χρόνια, γιατί είδα ότι στην πραγματικότητα δεν κρύβει πλέον ένα πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Γιατί μιλάμε για αριθμούς, για ψήφους, για συσχετισμούς που έχουν την αξία τους, αλλά πολλές φορές, αν και είναι το θέμα που έχουμε συζητήσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο λόγω των ερωτήσεων που μας γίνονται, δεν μιλάμε για την ουσία.

Μιλάμε για πολιτικό γάμο και τίποτα άλλο. Ισότητα στον πολιτικό γάμο και για δικαιώματα παιδιών που υπάρχουν και μεγαλώνουν είτε με δύο άνδρες είτε με δύο γυναίκες (…) Όλοι μας κρινόμαστε ως γονείς στην πράξη.

(…) Συζητούσα με τους υπόλοιπους συναδέλφους του γραφείου μου και πολλούς άλλους δικηγόρους στο πλαίσιο όλων αυτών που ζήσαμε. Εάν θα μπορέσουμε τον Σεπτέμβριο να μείνουμε στο γραφείο μας, αν θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε χώρα στο εξωτερικό, να φύγουμε όταν το έχουμε ζήσει, ως γενιά και πολλά άλλα που έχουμε ζήσει εμείς, ειδικά οι νεότεροι. Διότι μεγαλύτερη σημασία έχει, χωρίς να υποτιμώ την ιδεολογία μου, την οποία σέβομαι και υπηρετώ από μικρό παιδί, ότι η μεγαλύτερη σημασία από τις ταμπέλες έχει το τι λες και πώς το κάνεις πράξη.

Η Νέα Δημοκρατία κλείνει πενήντα χρόνια μεταπολίτευσης. Είναι το μόνο κόμμα που κατάφερε να μείνει μεγάλη παράταξη καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των 50 ετών. Εδώ είμαστε να μιλήσουμε, να είμαστε καλά».

Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη ο youtuber Hayate - Κακοποιούσε ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στα social media

Βασιλιάς Κάρολος: Παρά την άφιξη Χάρι στο Λονδίνο, ο Ουίλιαμ αποκλείει μια συνάντηση μαζί του

Βαγγέλης Ρωχάμης: Η τελευταία απόδραση - Ποιος ήταν ο Έλληνας «πεταλούδας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης