Πυροσβεστική: Η τελετή παράδοσης - παραλαβής αρχηγίας - Δείτε φωτογραφίες

Πυροσβεστική: Η τελετή παράδοσης - παραλαβής αρχηγίας - Δείτε φωτογραφίες

Ο σημερινός καταιγισμός των εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα απαιτεί ένα Σώμα που θα προηγείται των γεγονότων, είπε ο νέος αρχηγός, αντιστράτηγος, Θεόδωρος Βάγιας

pyrosvestiko-soma-arthrou
Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης - παραλαβής αρχηγίας Πυροσβεστικού Σώματος, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

Ο νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Θεόδωρος Βάγιας, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον απερχόμενο αρχηγό του ΠΣ, στρατηγό εν αποστρατεία, Γιώργο Πουρναρά, τόνισε ότι αναλαμβάνει ένα δύσκολο έργο, «που απαιτεί μέγιστη επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων προκειμένου το Σώμα να είναι ικανό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σήμερα, να είναι έτοιμο να αναλάβει τις αποστολές του αύριο και να έχει τη δυνατότητα να προετοιμάζεται για το μέλλον με γνώμονα τη διαλειτουργικότητα».

pyrosvestiko-soma__8_
pyrosvestiko-soma__7_
pyrosvestiko-soma__6_


«Οι σημερινές συνθήκες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη διακλαδικής συνεργασίας και επιχειρησιακή δράσης ώστε να ανταποκριθούμε άμεσα, υπεύθυνα και με συνέπεια στις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών. Ό,τι θετικό έχει καταγραφεί, θα πρέπει να αποτελεί την αφετηρία από την οποία αρχίζουμε την νέα προσπάθειά μας», επισήμανε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος και απευθυνόμενος προς τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος σημείωσε ότι «αποτελούν την κινητήρια δύναμη του Σώματος».

«Η υλοποίηση των στόχων μας το επόμενο διάστημα θα είναι βασισμένη στη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια, στο σχεδιασμό και στη λήψη αποφάσεων εκμεταλλευόμενοι τη συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία. Γνωρίζω καλά ότι ο σημερινός καταιγισμός των εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα απαιτεί ένα Σώμα που θα προηγείται των γεγονότων. Για αυτό θα στοχεύσουμε στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης ως κομβικό σημείο της μέγιστης επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας αλλά και στην αξιοποίηση όλων των διατιθέμενων πόρων και μέσων ώστε να ενισχυθούν ποσοτικά και ποιοτικά όλες οι επιχειρησιακές μας μονάδες. Παραμένει σταθερή μας αξία και δόγμα η συνεχής βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών του Σώματος στην κοινωνία των πολιτών», επισήμανε ο νέος αρχηγός του ΠΣ.

pyrosvestiko-soma__9_
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας με τον απερχόμενο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, στρατηγό εν αποστρατεία, Γιώργο Πουρναρά (αριστερά) και με τον νέο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο, Θεόδωρο Βάγια (δεξιά)
pyrosvestiko-soma__5_
pyrosvestiko-soma__4_


Από την πλευρά του ο απερχόμενος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, στρατηγός εν αποστρατεία, Γιώργος Πουρναράς είπε: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση και περηφάνια παραδίδω την αρχηγία του Πυροσβεστικού Σώματος ύστερα από ένα χρόνο στη θέση αυτήν και 33 συναπτά έτη από την εισαγωγή μου στη σχολή των Πυροσβεστών. Σήμερα ένα όμορφο ταξίδι έφτασε στο τέλος του, γεμάτο γνώσεις πλούσιες εμπειρίες, μοναδικές συγκινήσεις ευχάριστες και δύσκολες στιγμές όλες συνυφασμένες με το πυροσβεστικό επάγγελμα. Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος που υπήρξα μέλος της μεγάλης αυτής οικογένειας και τελικά αξιώθηκα να ηγηθώ ενός Σώματος με τεράστια κοινωνική προσφορά και ενός προσωπικού που διακρίνεται για τον επαγγελματισμό, την άρτια κατάσταση κυρίως δε την αυταπάρνηση και την αγάπη στον συνάνθρωπο» ενώ προσέθεσε ότι ο υπηρεσιακός του βίος στηρίχθηκε στους πυλώνες της προστασίας της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, του φυσικού πλούτου «με προμετωπίδα την αγάπη, τη βοήθεια και το σεβασμό προς τον συνάδελφο».

Κλείσιμο
pyrosvestiko-soma__3_
Ο νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Θεόδωρος Βάγιας
pyrosvestiko-soma__2_
pyrosvestiko-soma__1_


Ο κ. Πουρναράς ευχαρίστησε για τη συνεργασία όλο το πυροσβεστικό προσωπικό, τους άμεσους συνεργάτες του καθώς και στελέχη των ένοπλων δυνάμεων και άλλων σωμάτων ασφαλείας, ενώ απηύθυνε ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας ιδιαίτερα ύστερα από την « περσινή δύσκολη αντιπυρική περίοδο, τη δυσκολότερη ίσως των τελευταίων ετών». Τέλος ευχήθηκε στον νέο αρχηγό του ΠΣ, μία «θητεία παραγωγική αντάξια των προσδοκιών και των απαιτήσεων του σώματος και της κοινωνίας».

«Αποχωρώ υποκλινόμενος ευλαβικά και αποδίδοντας φόρο τιμής στην μνήμη των συναδέλφων που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος», κατέληξε ο κ. Πουρναράς.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκίδα: Κατάλαβα ότι κάτι τρέχει μεταξύ τους από το ‘11, λέει ο σύζυγος της 39χρονης

ΔΕΔΔΗΕ: Ξεκινά σταδιακά η μηνιαία καταμέτρηση κατανάλωσης ρεύματος

Γεωργία: Η απίστευτη ιστορία των διδύμων που χωρίστηκαν στη γέννα και βρέθηκαν μέσω TikTok
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης