Δημοσκόπηση Marc: Δεν φθείρεται η κυβέρνηση από τον γάμο των ομοφύλων

Δημοσκόπηση Marc: Δεν φθείρεται η κυβέρνηση από τον γάμο των ομοφύλων

Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί στην πρόθεση ψήφου ισχυρό προβάδισμα 21 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ - Στο 57,8% η στήριξη στο γάμο των ομόφυλων, δύο στους τρεις υποστηρίζουν την επιστολική ψήφο στις εκλογές

kalpi-xeri-mak
Αλώβητη φαίνεται να περνά η κυβέρνηση τον κάβο της ζωηρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης την οποία πυροδότησε η υπόθεση με την επικείμενη καθιέρωση του γάμου των ομόφυλων ζυγαριών, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρία Marc και μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyn4okiv2rxd)


Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί στην πρόθεση ψήφου ισχυρό προβάδισμα 21 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ, που δείχνει να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτος στην κατάταξη και μάλιστα με μικρή διαφορά από το τέταρτο ΚΚΕ. Στην εκτίμηση ψήφου, εξάλλου, που έκανε ο επικεφαλής της Marc Θωμάς Γεράκης, υπολόγισε ότι, με αναγωγή επί των εγκύρων, η δύναμη της κυβερνητικής παράταξης κινείται κοντά στο 39%, του ΠΑΣΟΚ στο 15% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 12%.

Κλείσιμο
dhmoskophsh-8_
dhmoskophsh-9_


Την ίδια ώρα φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος η αποδοχή των πολιτών στη νομοθέτηση της γαμήλιας ένωσης μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, καθώς το 57,8% δήλωσε ότι συμφωνεί. Πολύ υψηλής αποδοχής τυγχάνει εξάλλου η θεσμοθέτηση της επιστολική ψήφου στις ευρωεκλογές που ψηφίστηκε ήδη από τη Βουλή.

dhmoskophsh-10_
dhmoskophsh-11_


Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 33,7%, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,7% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 10%. Το ΚΚΕ «σκαρφαλώνει» στο 8% και η Ελληνική Λύση στο 5,8%. Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για την είσοδο στην επόμενη Βουλή κινούνται η «Νίκη» με 2,8%, οι Σπαρτιάτες και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,7%, η Νέα Αριστερά με 2% και το ΜέΡΑ25 με 2%. Το 10,1% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν έχει αποφασίσει.

Με τον πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου δηλώνει ότι συμφωνεί το 40,8%, ενώ το 17% μάλλον συμφωνεί, ένα ποσοστό που κάνει σύνολο 57,8%. Στον αντίποδα, τη διαφωνία μου εκφράζει το 34%, μάλλον διαφωνεί απάντησε το 5,8% και ως εκ τούτου οι έχοντες αρνητική προαίρεση φθάνουν συνολικά στο 39,8%. Ωστόσο, στην υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια διαφωνεί το 55,2%, ενώ συνολικά (με αυστηρές προϋποθέσεις) συμφωνεί το 41%. Το 80,8% των ερωτηθέντων, πάντως απάντησε ότι συμφωνεί με την αναγνώριση ίδιων δικαιωμάτων στα παιδιά ομόφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών, έναντι 14,3% που διαφωνεί. Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα τεκνοθεσίας με παρένθετη μητέρα από ομόφυλα ζευγάρια απόλυτη διαφωνία εκφράζει το 61,1%, ενώ μάλλον διαφωνεί το 9,1%.

dhmoskophsh-5_
dhmoskophsh-6_
dhmoskophsh-7_


Στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου συναινεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Για την ακρίβεια συμφωνούν τρεις στους τέσσερις πολίτες (74,2%), καθώς πλειοψηφική είναι η συναίνεση στους ψηφοφόρους όλων των παρατάξεων.

Σε ό,τι αφορά τις απαντήσεις των πολιτών, για το πρόβλημα στο οποίο πρέπει να δώσει προσοχή η κυβέρνηση το 2024, προηγείται με διαφορά η ακρίβεια και οι ανατιμήσεις με 74,2% και ακολουθούν η υγεία και περίθαλψη με 57,9% και η παραβατικότητα με 39%.

dhmoskophsh-1
dhmoskophsh-2_


Ειδήσεις σήμερα:

«Διπλή» αποχώρηση για τους Διάσημους του Survivor, μετά τον Βολικάκη στην Ελλάδα επιστρέφει και η Καθάργια - Δείτε βίντεο

Επιστολή Μπάιντεν στο Κογκρέσο - Ζητά να εγκριθεί η πώληση των F-16 στην Τουρκία

Αποχώρησε με κλάματα από το Survivor ο Χρήστος Βολικάκης: Είμαι άνθρωπος, έχω ένα παιδί πίσω και αυτά εγώ δεν μπορώ να τα περάσω
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης