Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζεσταίνει τις μηχανές της ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών - Πρώτα Νταβός, μετά γάμος ομοφύλων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ζεσταίνει τις μηχανές της ΝΔ ενόψει ευρωεκλογών - Πρώτα Νταβός, μετά γάμος ομοφύλων

Συνάντηση με την φον ντερ Λάιεν, συζήτηση με τον αρχισυντάκτη του Foreign Policy και πράσινη μετάβαση στην πρώτη ημέρα του πρωθυπουργού στο Νταβός

mitsotakis-agia-paraskeyi
«Θα πιστοποιήσουμε και πάλι, στην κάλπη της 9ης Ιουνίου, ποια είναι η μεγάλη προοδευτική ευρωπαϊκή παράταξη, αυτή δεν είναι άλλη από την παράταξή μας, τη Νέα Δημοκρατία». Με αυτή τη φράση από την Αγία Παρασκευή χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε προεκλογικό άρωμα στην εμφάνισή του σε μια μεγάλη γειτονιά της βόρειας Αττικής, αναφερόμενος στο ορόσημο των ευρωεκλογών. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει και το Σάββατο, όταν είχε βρεθεί στο Γαλάτσι και αφού επισκέφθηκε το σπίτι ενός ζευγαριού που έχει ωφεληθεί από τις πρόνοιες του προγράμματος «Σπίτι Μου», επισκέφθηκε ομοίως καφέ της περιοχής.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyh3cltlkdep)


Δεν είναι μυστικό ότι με το «γύρισμα» της χρονιάς, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να ξαναβάλει σε κίνηση τις κομματικές μηχανές της ΝΔ, ενόψει των ευρωεκλογών που θα αποτελέσουν, εκ των πραγμάτων, ένα πολιτικό τεστ για το κυβερνών κόμμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης θα συνδυάζει εκτός Μαξίμου υποχρεώσεις του με στοχευμένες επισκέψεις και μίνι περιοδείες. Στόχος είναι να κάνει εξορμήσεις, αν το επιτρέπει το πρόγραμμα, ακόμα και μια φορά την εβδομάδα, αλλά σε κάθε περίπτωση 2-3 φορές τον μήνα. Για παράδειγμα, στις 31 Ιανουαρίου ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να δώσει το παρών στα εγκαίνια της Αμβρακίας Οδού που βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των μετακινήσεων μεταξύ Λευκάδας και Πρέβεζας. Αμέσως μετά τα εγκαίνια, θα βρεθεί σε κάποια κοντινή περιοχή, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα συνοδεύει και υποχρεώσεις του εντός Αττικής.

Κλείσιμο
«Αυτή την ώρα, ο μηχανισμός δουλεύει στο ρελαντί, αλλά από τον Μάρτιο και μετά θα πρέπει να φορτσάρει», υπογραμμίζει συνεργάτης του πρωθυπουργού στο protothema.gr. Άλλωστε, με βάση τις προθεσμίες που προκύπτουν από τον νόμο για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές και το ότι τα ψηφοδέλτια πρέπει να σταλούν νωρίτερα σε όλες τις γωνιές του πλανήτη, τα ευρωψηφοδέλτια θα πρέπει να έχει κλείσει περί τις 20 Απριλίου, ώστε στη συνέχεια να εγκριθούν από τον Άρειο Πάγο και στη συνέχεια να σταλούν ψηφοδέλτια εκτός Ελλάδος. Σημειωτέον, το εκλογικό άρωμα της χθεσινής εμφάνισης του πρωθυπουργού στην Αγία Παρασκευή ενίσχυσε η παρουσία του ολυμπιονίκη της Άρσης Βαρών, Πύρρου Δήμα, ο οποίος έχει «κλειδώσει» για το ευρωψηφοδέλτιο, ενώ παρών ήταν και ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας που ακούγεται με τη σειρά του για την ευρωλίστα. Ο κ. Μαραβέγιας ήταν υποψήφιος και στις πρόσφατες εκλογές στην Κεφαλονιά.

Σημειωτέον, το 2024 θα είναι ένα σημαντικό έτος για τη ΝΔ, με δεδομένα τα 50στα γενέθλιά της που θα συνδυαστούν και με το κομματικό συνέδριο την άνοιξη. Στον δρόμο προς την ευρωκάλπη, συνεπώς, ο κ. Μητσοτάκης θα προτάσσει τα «δυνατά χαρτιά» της κυβέρνησης, με πρώτο την πορεία της οικονομίας, ενώ χθες ήρθε αντιμέτωπος και με έναν πολίτη που του εξήγησε ότι έσωσε το σπίτι του, κρατώντας τα έγγραφα του εξωδικαστικού μηχανισμού. Πρόκληση, επίσης, αποτελεί και η εγκληματικότητα, εξ ου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι εν λευκώ εξουσιοδοτημένος για βαθιές τομές στο Σώμα.



Από βδομάδα ο γάμος ομοφύλων, τώρα Νταβός

Αυτές τις μέρες, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης βάζει μια άνω τελεία στη συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με το νομοσχέδιο, πάντως, να είναι εξαιρετικά πιθανό να έρθει στις αρχές της εβδομάδας, με πιθανότερη ημερομηνία την Τρίτη, λίγες μέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο υπουργικό στις 30 του μήνα. Η λογική του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι ότι, από τη στιγμή που η συζήτηση άνοιξε και όλοι τοποθετούνται, δεν υπάρχει λόγος να γίνεται και συζήτηση χωρίς κείμενο. Το εν λόγω κείμενο του νομοσχεδίου θα περιλαμβάνει μια σειρά άρθρων και με μεταβατικές διατάξεις για γάμους που έχουν τελεστεί στο εξωτερικό και σύμφωνα συμβίωσης στο εσωτερικό, αλλά και για εργασιακά δικαιώματα.

Μέχρι τότε, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στο Νταβός της Ελβετίας για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ όπου θα έχει μια σειρά επαφών. Σήμερα, συμμετέχει σε πάνελ με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μάρος Σέφκοβιτς, για την πράσινη μετάβαση, ενώ το απόγευμα θα συζητήσει εφ' όλης της ύλης με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού Foreign Policy. Ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνεντεύξεις στο CNN και το Bloomberg, ενώ το απόγευμα θα δει και την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Φυσικά,θα έχει και μια σειρά επενδυτικών επαφών, ενώ το Φόρουμ λαμβάνει χώρα σε ένα σημείο-καμπή, με δεδομένο ότι απέχουμε λίγους μήνες από τις ευρωεκλογές, αλλά και από τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, όπου μια τυχόν εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ θα φέρει εκ νέου αλλαγή ισορροπιών και στις ευρω-αμερικανικές σχέσεις, αλλά και στις παγκόσμιες ισορροπίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κρατήθηκε για τρεις ώρες στο αεροδρόμιο του Μονάχου γιατί δεν είχε δηλώσει ένα ακριβό ρολόι

«Διπλή» ήττα για τους Διάσημους του Survivor, έχασαν το έπαθλο και τον Παύλο Παπαδόπουλο που επιστρέφει στην Ελλάδα - Δείτε βίντεο

Στους «8» του Κυπέλλου ο Παναθηναϊκός, 7-6 τον Ολυμπιακό στα πέναλτι στο Καραϊσκάκη - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης