Αντιπαράθεση στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη μετά το εξώδικο της οικογένειας του μηχανοδηγού του Intercity

Αντιπαράθεση στην εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη μετά το εξώδικο της οικογένειας του μηχανοδηγού του Intercity

H Εξεταστική Επιτροπή, έπειτα από δημοσιεύματα, θέλησε να ερευνήσει το αν ο μηχανοδηγός είχε πιστοποιημένη ικανότητα μηχανοδηγήσης, καθώς είχε επιβαρυμένη υγεία

exetastiki
Πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης αποτέλεσε η εξώδικη διαμαρτυρία της οικογένειας του μηχανοδηγού της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, κατά της Εξεταστικής Επιτροπής, καταγγέλλοντας την παραβίαση ιατρικού απορρήτου καθώς και αλλοίωση τους.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, επέρριψε ευθύνες στην αντιπολίτευση καθώς είχε ζητηθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία οι ερωτήσεις που θα υποβάλονταν και θα αφορούσαν την κατάσταση της υγείας του μηχανοδηγού να μην καλύπτονται τηλεοπτικά.

Δείτε εδώ το εξώδικο

Ο κ. Μαρκόπουλος επανέφερε αυτό το αίτημα, ζητώντας ξανά από την αντιπολίτευση να μην καλύπτεται τηλεοπτικά όταν γίνεται αναφορά στην υγεία του μηχανοδηγού. Υπενθυμίζεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή, έπειτα από δημοσιεύματα, θέλησε να ερευνήσει το αν ο μηχανοδηγός είχε πιστοποιημένη ικανότητα μηχανοδηγήσης, καθώς είχε επιβαρυμένη υγεία.

Ακόμη εξήγησε ότι βάσει του Κανονισμού της Βουλής, η Επιτροπή έχει ανακριτικό δικαίωμα αλλά και καθήκον. «Καμία εξώδικη διαμαρτυρία δεν μπορεί να ανασχέσει τη λειτουργία της εξεταστικής που επιδιώκει την διερεύνηση του θανάτου 57 ανθρώπων». Για λόγους σεβασμού της οικογένειας αλλά και στη μνήμη του θανόντα, πρόσθεσε, επαναφέρουμε την πρόταση να γίνει με κλειστή η διαδικασία.

Ο κ. Τσαβδαρίδης, δήλωσε ότι η Εξεταστική έκανε το καθήκον της και εκτίμησε ότι υπεύθυνοι για την παραβίαση του ιατρικού απορρήτου είναι τα μέλη της αντιπολίτευσης. Επιπλέον, όπως είπε, επιφυλάσσονται τα μέλη για να απαντήσουν εγγράφως.

Κλείσιμο
Το κλίμα ηλεκτρίστηκε ακόμα περισσότερο μετά την παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου που συγκρούστηκε με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, ανταλλάσσοντας βαριές κουβέντες. Ο κ. Καραθανασόπουλος αποκάλεσε «αισχρό» τον κ. Μαρκόπουλο φωνάζοντας «ντροπή». Παράλληλα φώναζε «σκάσε» και «βούλωστο».

Ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε στον κ. Καραθανασόπουλο λέγοντας ότι δεν θα ανεχθεί αυτό το αγοραίο ύφος, λέγοντας ότι θα λάβει μέτρα. «Θα μας δείρετε κιόλας κύριε Καραθανασόπουλε;» διερωτήθηκε σε έντονο ύφος ο πρόεδρος της Επιτροπής, διακόπτοντας για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση.

ΠΑΣΟΚ: Οι βουλευτές της ΝΔ προκαλούν την οικογένεια του νεκρού μηχανοδηγού

«Η προσπάθεια συγκάλυψης των υπευθύνων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη είναι σε πλήρη εξέλιξη από μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησαν να δημιουργήσουν ξανά στρεβλές εντυπώσεις και να υπηρετήσουν με κάθε τίμημα το δόγμα του “ανθρώπινου λάθους”, αυτή τη φορά με πρόσχημα τον ιατρικό φάκελο του νεκρού μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας και προκαλώντας ακόμη και την οικογένεια του, που πενθεί», δηλώνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής . 
Συνεχίζουν επιτιθέμενοι προς την πλειοψηφία πως «Δεν δίστασαν, μάλιστα, να επιδιώξουν ανεπιτυχώς να διακοπεί η δημόσια τηλεοπτική κάλυψη των εργασιών της επιτροπής. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν θα επιτρέψει τέτοιες μεθοδεύσεις. Απαιτεί την άμεση κλήση στην εξεταστική επιτροπή των κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή σύμφωνα με τη σειρά των μαρτύρων που είχε οριστεί. Επιπλέον, είναι κρίσιμο να διευρυνθεί ο κατάλογος των μαρτύρων και να κληθούν στην επιτροπή οι κ.κ. Σπηλιόπουλος, Κατσιούλης, Γεροντήδου, Διακομανώλη, Γενηδούνιας, Λεβέντης, Βαρελάς, Σταθόπουλος και Τσικαλάκης. Πρόκειται για πρόσωπα που κατείχαν θέσεις σε κρίσιμες χρονικές περιόδους άμεσα σχετιζόμενες με το σιδηροδρομικό δυστύχημα και η κατάθεση τους θα ρίξει άπλετο φως στις ευθύνες, τις εγκληματικές ολιγωρίες και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία».




Ειδήσεις σήμερα:

Κύκλωμα μαστροπείας: Στο φως οι ροζ αγγελίες μέσω των οποίων ο 34χρονος εξέδιδε τις ανήλικες - Φωτογραφίες ντοκουμέντα

Εξαφάνιση στο Μεσολόγγι: Μήνυση κατά αγνώστων από τη μητέρα και τις αδερφές του Μπάμπη

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από ληστεία σε κατάστημα - Απείλησε την υπάλληλο με μαχαίρι και άρπαξε €500 σε λιγότερο από ένα λεπτό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης