Ιερώνυμος στη συνάντηση με Κασσελάκη: Είμαι επιφυλακτικός για τον γάμο ομοφύλων - Χρειάζεται πρώτα να δούμε τον νόμο

Ιερώνυμος στη συνάντηση με Κασσελάκη: Είμαι επιφυλακτικός για τον γάμο ομοφύλων - Χρειάζεται πρώτα να δούμε τον νόμο

Τι ανέφεραν στις κοινές τους δηλώσεις - Ο Μακαριώτατος δώρισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ένα βιβλίο, τσίπουρο και μέλι - Με τη σειρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο μια γκραβούρα, αντίγραφο ενός ιταλικού έργου με τον Απόστολο Θωμά

6081782
Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ.κ. Ιερώνυμο είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, στην Αρχιεπισκοπή, στην Πλάκα.

Σε κοινές δηλώσεις τους μετά τη συνάντηση, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι οι αρχές της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν με αυτές της Εκκλησίας, καθώς το κόμμα του θέλει να είναι η φωνή των αδυνάμων και να στέκετεια με αλληλεγγύη στο πλευρό τους.
6081783
6081788
6081777
6081778

Από την πλευρά του, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος αναφέρθηκε στο καλό κλίμα της συνάντησης και είπε ότι αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα συνεργασίας της Εκκλησίας με την Πολιτεία, με τον ίδιο να ψέγει, όπως είπε, τα σημεία εκείνα που χρήζουν βελτίωσης.

Όσο για τη νομοθετική ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε επιφυλακτικός, για να προσθέσει ότι, όπως συμφώνησαν με τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χρειάζεται να υπάρχει ένα κείμενο, ένας νόμος, «για να το δούμε και να τοποθετηθούμε».

Νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον κ. Κασσελάκη, λέγοντάς του: «Σας παρακολουθώ».

«Τρέχω όσο περισσότερο μπορώ, για να υπάρχει ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την ομογένεια» φέρεται να ανταπάντησε ο κ. Κασσελάκης. Είμαι περήφανος που εκπροσωπω τον ελληνισμό, την ομογένεια ως αρχηγός πολιτικού κόμματος, συμπλήρωσε.

Δείτε φωτογραφίες από την άφιξη του Στέφανου Κασσελάκη στην Αρχιεπισκοπή, στην Πλάκα:

kasselakis8
kasselakis2
kasselakis1
kasselakis
Κλείσιμο


Σας είδα στο Πατριαρχείο, φέρεται να είπε στη συνέχεια ο κ.κ. Ιερώνυμος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, συμπληρώνοντας πως το Πατριαρχείο είναι καρδιά όλων μας και ίσως των ελπίδων μας. Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησα την τελετή, σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Επικοινώνησα μετά με τον Πατριάρχη και ήταν παρά πολύ ευχαριστημένος και αυτός, πρόσθεσε στη συνέχεια ο κ. Ιερώνυμος, ενώ ακολούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ τους.

Ο Μακαριώτατος δώρισε στον κ. Κασσελάκη ένα βιβλίο, με θέμα «Η απάντηση της εκκλησίας στα μυθεύματα του αντικληρικαλιστικού λαϊκισμού», αλλά και τσίπουρο και μέλι, παραγωγής από το ησυχαστήριο του, στη Βοιωτία.

Με τη σειρά του, ο κ. Κασσελάκης δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο μια γκραβούρα αντίγραφο ενός ιταλικού έργου με τον Απόστολο Θωμά.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο, συνόδευαν ο διευθυντής του γραφείου του, Μανώλης Καπνισάκης και ο στενός συνεργάτης του και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννης Βουλγαράκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Στ. Κασσελάκης: Εξαιρετική η πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Μακαριώτατο. Συμφωνήσαμε μάλιστα να τα ξαναπούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από πλευράς μου εξέφρασα ότι οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας, γιατί αυτό που εμείς θέλουμε να κάνουμε είναι να δώσουμε φωνή στους αδύναμους. Να μπορέσουμε να προσφέρουμε αλληλεγγύη σε όλα τα κομμάτια της κοινωνίας μας, ειδικά σε αυτά που αισθάνονται κοινωνικό αποκλεισμό. Η Εκκλησία έχει έναν μεγάλο ρόλο να παίξει σε αυτή την πορεία και ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρα μπορεί να σταθεί με τον ακτιβισμό του στο πλευρό της κοινωνίας.

Μιλήσαμε πάνω σε αυτό το πλαίσιο και τη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα και του Μακαριώτατου το 2018, μια καλή συμφωνία η οποία δυστυχώς δεν υλοποιήθηκε, όσον αφορά τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας. Θα είναι πρόταση μου και μας ως αξιωματική αντιπολίτευση να συνεχίσουμε να την προωθούμε και ίσως μια μέρα ως κυβέρνηση να την υλοποιήσουμε.

Ευχαριστώ και πάλι τον Μακαριώτατο για την υποδοχή του και να πραγματικά θα είμαι στη διάθεση του για να είμαστε χρήσιμοι στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας.

Μακαριώτατος: Και εγώ θα ήθελα να προσθέσω ότι η σημερινή συνάντηση ήταν μια συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων σε πράγματα τα οποία είναι γενικότερα. Μιλήσαμε για το έργο της Εκκλησίας, μιλήσαμε για την πορεία των συζητήσεων μέχρι τώρα, Εκκλησίας και Πολιτείας. Επαινέσαμε τα σημεία τα καλά που υπάρχουν, ψέξαμε σημεία τα οποία εγώ, από πλευράς δικής μου, είπα ότι θέλουν ακόμα μελέτη και να προχωρήσουν περισσότερο.

Η συνάντηση διεξήχθη μέσα σε αγαστή ατμόσφαιρα και είπαμε πως θα ξανασυναντηθούμε.

Τώρα, εάν πλανάται ένα ερώτημα που μερικοί θέλουν να έχουν απάντηση ως προς το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων, εγώ επιφυλάσσομαι να πω πως είμαι επιφυλακτικός, αλλά και ο κ. Κασσελάκης και εγώ είπαμε ότι χρειαζόμαστε στα χέρια μας κάποιο νόμο, κάποιο κείμενο να μελετήσουμε και στη συνέχεια να τα ξαναπούμε.​

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Τα ντοκουμέντα της δολοφονίας του αστυνομικού από τον 44χρονο Νορβηγό - «Με μαχαίρωσε αυτός ρε»

Εξαφάνιση 31χρονου στο Μεσολόγγι: Εντοπίστηκαν νέα ευρήματα - Τι «δείχνουν» τα κινητά του κρεοπώλη και του Μπάμπη

Θεσσαλονίκη: Ο σύντροφος της 41χρονης «έστησε» διάρρηξη μετά τη δολοφονία και έλεγε στους αστυνομικούς ότι βρήκε το μπλουζάκι της - Η κατάθεσή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης