Δημοσκόπηση Alco: Ποιοι είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης (Δείτε πίνακες)

Δημοσκόπηση Alco: Ποιοι είναι οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης (Δείτε πίνακες)

Στο 62% οι αρνητικές γνώμες για τον Κασσελάκη - Κυριάκος Μητσοτάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας έχουν τις περισσότερες θετικές γνώμες

dimoskopisi_arthrou
Νίκος Δένδιας με 32% και Κυριάκος Πιερρακάκης με 15% θεωρούνται οι δύο πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη σύμφωνα με το β' μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Ακολουθούν ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10%, Κωστής Χατζηδάκης 8%, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης 6%, Βασίλης Κικίλιας 4%, Νίκη Κεραμέως 3% και την οκτάδα συμπληρώνει ο Μάκης Βορίδης με το 2% των αυθόρμητων απαντήσεων. Κανένας αναφέρει το 35% των ερωτηθέντων ενώ το 16% δεν εκφράζει γνώμη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyacvpx8ha95)


06
Κλείσιμο


Σε ότι αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων η Νέα Δημοκρατία βρίκεται στο 72% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στο 62% με τις μεγαλύτερες διαρροές να καταγράφονται προς το ΠΑΣΟΚ (6%) και το ΚΚΕ (5%)

08
07


Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα σε ότι αφορά τη δημοτικότητα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη. Στο ερώτημα «έχετε θετική ή αρνητική άποψη για κάθε πολιτικό αρχηγό», το 62% δήλωσε άρνηση για τον κ. Κασσελάκη, με το 20% να απαντά «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και μόλις το 18% να λέει ότι έχει θετική γνώμη για εκείνον.

Οι θετικές γνώμες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον γ.γ. ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα βρίσκονται στο 40%. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει 29% θετικές γνώμες και 50% αρνητικές.

05


Σε ότι αφορά την ικανοποίηση για το έργο της κυβέρνησης, τους τελευταίους δύο μήνες καταγράφεται μια μικρή βελτίωση καθώς το 27% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο (έναντι 25% τον Νοέμβριο), το 30% λίγο (19% τον Νοέμβριο) και καθόλου δηλώνει το 41% έναντι 52% τον Νοέμβριο του 2023.

Η ενίσχυση της αστυνόμευσης πρέπει να είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης το 2024 απαντά το 40% των ερωτηθέντων στην Αττική και το 21% στην υπόλοιπη χώρα. Τέλος, στο ερώτημα για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με τεκμήριο το ετήσιο εισόδημα εργαζομένου που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, το 45% τη θεωρούν δίκαιη και το 35% άδικη.

Υπενθυμίζεται πως στο πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, που παρουσιάστηκε χθες, η ΝΔ συγκεντρώνει το 30,3% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή με των έγκυρων, για τις ευρωεκλογές 2024. Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 12,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση, με 11,8%.


04
03
02
taftotita_dimoskopisis




Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Η 41χρονη Γεωργία χέρι χέρι με τον σύντροφό λίγη ώρα πριν τη δολοφονήσει - Δείτε βίντεο

Φρίκη στη Βέροια: Τα αδέρφια του νεκρού βρέφους ειδοποίησαν τους παππούδες ότι η 37χρονη μητέρα το σκότωσε

Σαντιό Μανέ: Παντρεύτηκε 18χρονη - Του την είχαν... τάξει από μικρή, πλήρωνε τα έξοδά της στο σχολείο!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης