Τζάκρη για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες: Οι βουλευτές θα μείνουν σε ξενοδοχείο, μίλησα με όλους, δεν αντέδρασε κανείς

Τζάκρη για την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες: Οι βουλευτές θα μείνουν σε ξενοδοχείο, μίλησα με όλους, δεν αντέδρασε κανείς

Ο Κασσελάκης θα πληρώσει, είπε η Γραμματέας της ΚΟ - « Αν εξέλιπε η καλλιέπεια είναι εκ της φύσης της επιστολής, δεν είναι ότι μας τελείωσε το πουμαρό» η απάντησή της στην Ακρίτα

kasselakis-tzakri
Να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ανακοίνωση εκ μέρους του Στέφανου Κασσελάκη για την τριήμερη συνάντηση εργασίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες επιχείρησε το πρωί της Παρασκευής η αποστολέας του σχετικού e-mail, Θεοδώρα Τζάκρη, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπήρξε καμία αντίδραση γιατί μίλησα με έναν προς έναν με όλους τους βουλευτές».

Σύμφωνα με την κυρία Τζάκρη «οι περισσότερες συναντήσεις θα γίνουν στο σπίτι του κ. Κασσελάκη με δικά του έξοδα και θα συντονιστούμε».

Όσον αφορά την αντίδραση της Έλενας Ακρίτα για το ύφος της επιστολής η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι μια υπηρεσιακή επιστολή. Το e-mail σε 142 λέξεις διευκρινίζει διαδικαστικά ζητήματα. Αν εξέλιπε η καλλιέπεια είναι εκ της φύσης της επιστολής, δεν είναι ότι μας τελείωσε το πουμαρό. Δεν μας λείπει η μάχη των εντυπώσεων από μια τέτοια επιστολή».

Ωστόσο η κυρία Τζάκρη δικαιολόγησε τα σχόλια που προκάλεσε η κίνηση Κασσελάκη λέγοντας ότι «είναι τελείως καινούργιο και ξενίζει όπως η πρωτοβουλία του προέδρου να δανείσει το κόμμα».

Κλείσιμο
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cy6lekumknzt)


Αποκάλυψε, δε, ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «θα μείνουν σε ένα ξενοδοχείο που έχει κλειστεί από τον πρόεδρο και θα πληρωθεί από τον ίδιο. Οι διαδικασίες θα γίνουν στο σπίτι του. Δεν θα ξινίσει η σούπα αν κάνουμε κάτι διαφορετικό».

«Είναι δάνειο από τον κόσμο των επιχειρήσεων και των πανεπιστημίων. Είναι μια πρωτοβουλία που αφορά και τον απολογισμό των δράσεων και τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου. Η παρουσία 38 ανθρρώπων σε 48 ώρες με 1.200 ώρες που θα είναι δουλειά γιατί τις έχουμε υπολογίσει. Μέσα σε 48 ώρες δεν θα μέινει τίποτα αδιευκρίνιστο ως προς το ποιες είναι οι προθέσεις μας και απορώ γιατί λοιδωρείται» κατέληξε η Θεοδώρα Τζάκρη για την πρωτοβουλία Κασσελάκη για συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες.

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο δάνειο Κασσελάκη για να βγει οικονομικά το 2023 και είπε ότι «πρόκειται για άτοκο δάνειο, θα τα πάρει πίσω τα χρήματα ο κ. Κασσελάκης» συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Κασσελάκης είναι επιχειρηματίας και δραστηριοποείται στην Αμερική. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, θα τη δείτε στο πόθεν έσχες, για όνομα του Θεού».

Το τάιμινγκ

Η κίνηση του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη να προσκαλέσει σύσσωμη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος στις Σπέτσες, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία, πυροδότησε έναν μακρύ κύκλο εσωκομματικών συζητήσεων χθες, βαραίνοντας εξαιρετικά το τοπίο εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πολυήμερη απουσία του Στέφανου Κασσελάκη στις ΗΠΑ για τις γιορτές, αλλά και στην γνωστοποίηση του δανεισμού της Κουμουνδούρου από εταιρία συμφερόντων του Προέδρου, το «προσκλητήριο» σε brain storming «ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής» ακόμη και βουλευτών που στήριξαν καταφανώς τον νέο πρόεδρο κατά τις εσωκομματικές εκλογές, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Για πρώτη φορά, οι φωνές των ενστάσεων κατέφθαναν σωρηδόν από όλες τις εναπομείνασες «φυλές» της Κουμουνδούρου, ενώ επιφυλάξεις για την συνεδρίαση της ΚΟ στο νησί του Αργοσαρωνικού φέρονται να έχουν εκφράσει σε κατ’ιδίαν συζητήσεις τους περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, «αν η συνεδρίαση γινόταν οπουδήποτε αλλού θα ήταν πολιτικό γεγονός. Τώρα είναι στοιχείο της (εσωκομματικής) κρίσης» περιέγραφαν ορισμένοι εξ’ αυτών, προκρίνοντας εναλλακτικές λύσεις, όπως τη Θεσσαλία, τη Θράκη και τη Ρόδο.

Οι αντιρρήσεις

Πέραν, ωστόσο, από την καινοφανή πρακτική, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ της Κυριακής, 7 Ιανουαρίου, ενώ το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο 14-15 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Σε αυτήν την προοπτική, η πρόσκληση στις Σπέτσες αφαιρεί από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ένα ακόμη τριήμερο περιοδειών στις εκλογικές τους περιφέρειες, σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής δραστηριότητας, λόγω της αλλαγής της χρονιάς. Παράλληλα, η εικόνα «συνωστισμού» των 36 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νησί περιγράφεται από «παράταιρη έως αστόχαστη» από αρκετά στελέχη, σε μια περίοδο έντονης οικονομικής και κοινωνικής ανασφάλειας, όπως τονίζουν.

Κυρίως, όμως, η εμπλοκή των βουλευτών του κόμματος στη «χάραξη της πολιτικής γραμμής σε κάθε νομοσχέδιο», όπως υπογράμμισε με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Κασσελάκης, έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια εκ των οποίων θα καλέσουν, κατά πληροφορίες, τους Γραμματείς του κόμματος να δώσουν άμεσα εξηγήσεις για την «αλλοίωση της λειτουργίας του κόμματος μέσω της διολίσθησης».

Στον μαζικό εκνευρισμό των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ βασικό στοιχείο συνιστά και η «νέα φιλοσοφία διοίκησης», η οποία προσιδιάζει σε «πρακτικές πολυεθνικής», όπως παρατηρούσαν χθες κορυφαία στελέχη, σχολιάζοντας με νόημα πως «τα πολιτικά κόμματα λειτουργούν με διαρκή διαπραγμάτευση και συνθέσεις και όχι υπό την μορφή εισηγμένης εταιρίας». Η «εταιρική κουλτούρα» του κ. Κασσελάκη πυροδότησε, άλλωστε, χθες και πολλές συζητήσεις για την ανταπόκριση τελικά των βουλευτών στο κάλεσμα, με ορισμένους να θέτουν χθες θέμα σύνταξης επιστολής αντιρρήσεων προς την ηγεσία και άλλους να προσανατολίζονται στην ηχηρή απουσία.

Μάχη στην Κεντρική Επιτροπή

«Δεν είμαστε μαθητές Γυμνασίου, για να προετοιμάζουμε τις εργασίες μας σε power point» παρατηρούσε έτερο κορυφαίο στέλεχος χθες στο protothema.gr, όταν τα περισσότερα πρωτοκλασάτα στελέχη αναμένουν την επόμενη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων, για να καταθέσουν ανοιχτά τη δυσαρέσκειά τους αναφορικά με τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών. Σε αυτό το πλαίσιο, «θερμή» αναμένεται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στις 14-15 Ιανουαρίου, όπου εικάζεται πως ορισμένα στελέχη προσανατολίζονται στο να ζητήσουν πέρα από διευκρινήσεις από την ηγεσία, να στηθούν επί τόπου κάλπες, προκειμένου να εγκριθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και επιλογές της.

Σε κάθε περίπτωση, η πρόσκληση στις Σπέτσες επιτάχυνε τις εσωκομματικές εξελίξεις, καθώς αρκετά στελέχη μιλούν τις τελευταίες ώρες για την ανάγκη «ανάληψης πολιτικών πρωτοβουλιών» με φόντο το Συνέδριο, εκτιμώντας ότι η επιδείνωση της εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εξελίσσεται ραγδαία, με ρυθμούς που υπερβαίνουν πλέον τον χρονικό ορίζοντα των Ευρωεκλογών.

Ειδήσεις σήμερα:

Βαρύ κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ για την τριήμερη ΚΟ στις Σπέτσες - «Έμειναν άφωνοι οι βουλευτές»

Πλήρωσαν 2.500 ευρώ για τον φόνο του γαμπρού τους - Ο Τσετσένος εκτελεστής και η προσφυγή στον Άρειο Πάγο

Τσάρλι Τσάπλιν: Η άστατη προσωπική ζωή, οι γάμοι με ανήλικες, τα 10 παιδιά και η γυναίκα που τού αφοσιώθηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης