Ιωάννα Λυτρίβη: Ο πρωθυπουργός γνώριζε το πάθος μου για την επαγγελματική εκπαίδευση

Ιωάννα Λυτρίβη: Ο πρωθυπουργός γνώριζε το πάθος μου για την επαγγελματική εκπαίδευση

«Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή και ευθύνη και πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα», τόνισε η νέα υφυπουργός Παιδείας

litrivi12
Τιμή και ευθύνη για το χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε, νιώθει η νέα υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Πολιτισμού, Ιωάννα Λυτρίβη.

«O πρωθυπουργός ξέρει τη δουλειά μου, τις σπουδές μου και το πάθος μου στην επαγγελματική εκπαίδευση – κατάρτιση που είναι ο μεγάλος πυλώνας για οποιοδήποτε βιώσιμο μοντελο ανάπτυξης», είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cy6kr847zwnd)


Κλείσιμο
«Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή και ευθύνη και πρόκειται για μεγάλο στοίχημα σχετικά με το πλέγμα των πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν ως συνέχεια των προσπαθειών μιάς πενταετίας για να ενισχυθεί το αποπαίδι της εκπαίδευσης που είναι η επαγγελαμτική κατάρτιση», είπε η νέα υφυπουργός. Μίλησε επίσης για τεράστια πρόκληση αφού, όπως είπε, τα δεδομένα είναι αντιφατικά με ιστορική μείωση της ανεργίας και στον αντίποδα, επιχειρήσεις που δεν βρίσκουν ανθρώπινο δυναμικό και ανθρώπους καταρτισμένους που φεύγουν στο εξωτερικό.

Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και όπως είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όλοι κρινόμαστε στο τέλος, συμπλήρωσε.

‘Εξι μόλις μήνες από την εκλογή της στην 4η θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας της Ν.Δ., η υφυπουργός που είναι πολιτικός επιστήμονας, με διδακτορικό δίπλωμα στις πολιτικές της δια βίου εκπαίδευσης, κατάρτισης και απασχόλησης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), μιλάει για το «πραγματικό βάπτισμα».

«Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή ευθύνη. Το έργο της κυβέρνησης εμπνέει και το να σταθείς αντάξιος αυτής της εμπιστοσύνης είναι ο φάρος για να δημιουργείς και να προφέρεις», πρόσθεσε, ενώ ανέφερε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός την κάλεσε στο τηλέφωνο, μισή ώρα πριν ανακοινωθεί η τοποθέτησή της στο υπουργείο Παδείας.

Η μέχρι πρότινος βουλευτής Επικρατείας, η οποία εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές της 21ης Μαϊου και στη συνέχεια, της 25ης Ιουνίου 2023, δήλωσε πως η συγκεκριμένη απόφαση του πρωθυπουργού ήρθε να προστεθεί στις προσπάθειες, που γίνονται τα τελευταία πέντε χρόνια, προκειμένου να «μετασχηματιστεί ποιοτικά αυτό που λέμε ‘αποπαίδι’ της εκπαίδευσης, που είναι η Επαγγελματική Εκπαίδευση και η Επαγγελματική Κατάρτιση. Με αυτή την επιλογή, θέλει να σημάνει μία περαιτέρω ενίσχυση αυτού του χαρτοφυλακίου», υπογράμμισε η νέα υφυπουργός Παιδείας, για να προσθέσει: «Η πρόκληση είναι τεράστια, γιατί τα δεδομένα είναι αντιφατικά αλλά είναι όλα απολύτως αληθινά – από τη μία έχουμε μία πολύ μεγάλη, ιστορική θα έλεγα μείωση της ανεργίας. Από την άλλη, έχουμε εμπειρίες επιχειρήσεων που δεν βρίσκουν ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης, έχουμε νέους ανθρώπους πολύ καταρτισμένους, οι οποίοι φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν καλύτερες, πιο ποιοτικές και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας στο εξωτερικό. Όλο αυτό, είναι η πραγματικότητα. Και νομίζω ότι είναι μεγάλο το στοίχημα».

Συναισθανόμενη την τιμή στο πρόσωπό της αλλά και την ευθύνη, που αναλαμβάνει, η κ.Λυτρίβη δήλωσε πρόθυμη να εργαστεί σκληρά ώστε να φέρει εις πέρας με επιτυχία την αποστολή της μέσα από ένα πλέγμα πρωτοβουλιών. Να δημιουργεί και να προσφέρει σε καθημερινή βάση, είναι ο στόχος της για να αξιοποιήσει την εμπιστοσύνη που της έδειξε ο πρωθυπουργός και να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας.


Ειδήσεις σήμερα:

Η φρεγάτα «Ύδρα» θα συμμετάσχει στην πολυεθνική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα - Οι λόγοι που επελέγη

«Καύσωνας» στον ΣΥΡΙΖΑ για την τριήμερη ΚΟ στις Σπέτσες

Τσάρλι Τσάπλιν: Η άστατη προσωπική ζωή, οι γάμοι με ανήλικες, τα 10 παιδιά και η γυναίκα που τού αφοσιώθηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης