Δούκας για τροπολογία «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ»: Η κυβέρνηση μου δένει τα χέρια»

Δούκας για τροπολογία «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ»: Η κυβέρνηση μου δένει τα χέρια»

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων ζητεί την απόσυρση της τροπολογίας και φιλοδοξεί ότι θα υπάρξει «ανατροπή» στη βουλή έστω και την τελευταία ώρα

doukas_xaris
Στην απόσυρση της τροπολογίας που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών επιμένει ο Χάρης Δούκας, υποστηρίζοντας ότι χωρίς την ηγεσία του Δήμου στην εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» δεν μπορεί να προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεων προς όφελος των Αθηναίων.

«Η κυβέρνηση μου δένει τα χέρια και μου παίρνει τα κλειδιά των υποδομών», δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Δούκας μιλώντας στο ΚΟΝΤΡΑ 24 και στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη σχετικά με την τροπολογία που – σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη- κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να εναρμονιστεί ο διορισμός της διοίκησης με το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων του δημοσίου τομέα. Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων ωστόσο ζητεί την απόσυρση της τροπολογίας, φιλοδοξεί ότι θα υπάρξει «ανατροπή» στη βουλή έστω και την τελευταία ώρα και επισημαίνει ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση για την τροπολογία που κατατέθηκε. «Επιδιώκω τη συνεργασία», πρόσθεσε αναφερόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου και την κυβέρνηση και άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει προσωπική κόντρα αφού «το θέμα δεν είναι προσωπικό».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxsoxnj49x5d)


Κλείσιμο
Στη συνέχεια χαρακτήρισε εκ νέου σκανδαλώδη την τροπολογία λέγοντας ότι ήρθε λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ότι βγάζει εκτός από τη διοίκηση το Δήμο της Αθήνας και κάθε αιρετό της ΚΕΔΕ κι ότι είναι της λογικής «οι Δήμαρχοι είναι πελάτες της κυβέρνησης». «Εγώ θέλω να αλλάξω το υπόδειγμα», συνέχισε θέτοντας ερωτήματα για το πως θα προχωρήσει η κατάσταση πχ στη Βασιλίσσης Όλγας ή για το ποιο είναι τελικά το κόστος του τετραετούς έργου στην Πανεπιστημίου. Ο κ. Δούκας υπογράμμισε ακόμη ότι εφόσον δεν αποσυρθεί η τροπολογία τότε δεν θα έχει δυνατότητα να κάνει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. Απευθυνόμενος στον απερχόμενο Δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι «θα περίμενα να με βοηθήσει στον αγώνα μου» και «να μου ζητήσει συγγνώμη» γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. «Δεν άκουσα λέξη από τον κ. Μπακογιάννη και τη ΚΕΔΕ», συμπλήρωσε ο κ. Δούκας και κατέληξε με την πρόβλεψη σχετικά με το αποτύπωμα της τροπολογίας ότι «κάποιοι άλλοι θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς».

Όπως είπε στο KONTRA24 θα προσπαθήσει να κάνει ως Δήμαρχος της Αθήνας το καλύτερο δυνατό, ενώ σημείωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την κάθοδό του για την προεδρία της ΚΕΔΕ.


Ειδήσεις σήμερα:

«Το προξενείο δεν είναι γκαλερί» - Η διαφωνία Μπακογιάννη με Γεραπετρίτη και οι αποστάσεις Μενδώνη για τη ροζ σημαία

Συναγερμός για τα ελληνικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα - Επείγον σήμα από το Λιμενικό λόγω των ανταρτών Χούτι

Ισλανδία - Λέκκας: Εξηγεί πόσο έτοιμοι είμαστε στην Ελλάδα για τη διαχείριση ενός ηφαιστειακού κινδύνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης