Ανάπλαση Αθήνας: Καβγάς Δούκα με κυβέρνηση και Μπακογιάννη για τη διοίκηση της «Ανάπλαση ΑΕ» και την... Πανεπιστημίου

Ανάπλαση Αθήνας: Καβγάς Δούκα με κυβέρνηση και Μπακογιάννη για τη διοίκηση της «Ανάπλαση ΑΕ» και την... Πανεπιστημίου

Στα... κάγκελα Κασσελάκης και Ανδρουλάκης - Τι δηλώνει ο Χάρης Δούκας - Τι απαντά η Λίνα Μενδώνη - Για άθλια υπονοούμενα κατηγορεί τον Δούκα ο Μπακογιάννης και τον προκαλεί να του κάνει οικονομικό έλεγχο

mpakogiannis_doykas_arthro
Σειρά αντιδράσεων από την αντιπολίτευση έχει προκαλέσει κυβερνητική τροπολογία για την εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνα», που κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με τον Χάρη Δούκα να τη χαρακτηρίζει «σκανδαλώδη» και να τη συνδέει με μεγάλα έργα, όπως ο «Μεγάλος Περίπατος» και η Βασίλισσης Όλγας, τα οποία, όπως λέει, εξαρτώνται, πλέον, από τις κυβερνητικές αποφάσεις και μόνο.

Τι προβλέπει, ωστόσο, η συγκεκριμένη τροπολογία;

Η τροπολογία με θέμα "Επικαιροποίηση επωνυμίας και σκοπού «ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΘΗΝΑ Α.Ε.»" αφορά κυρίως στην μετατροπή της «Ανάπλαση Αθήνα Α.Ε.», σε «Ανάπλαση Α.Ε.», τον συντονισμό του σχεδιασμού της, τον προγραμματισμό, αλλά και τη διεύρυνση του σκοπού της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο 1 της τροπολογίας, συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ανάπλαση Α.Ε.» με έδρα τον Δήμο Αθηναίων, διάρκεια τα 15 έτη και η εποπτεία της ασκείται από κοινού από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον υπουργό Πολιτισμού, τον υπουργό Εσωτερικών και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.

Κλείσιμο
Στο άρθρο 2 διευρύνεται η δυνατότητα συνεργασίας της «Ανάπλαση Α.Ε.» με Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η υλοποίηση αναπλάσεων στο σύνολο της ελληνικής Επικράτειας. Το πρόγραμμα δράσεων και παρεμβάσεων για τις αναπλάσεις εξειδικεύεται και τροποποιείται με απόφαση του Δ.Σ. και κατόπιν σχετικής γνωμοδότησης του Γνωμοδοτικού Τεχνικού Συμβουλίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο γίνεται εξαμελές και αποτελείται από πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής εμπειρίας, που ορίζεται με απόφαση των ασκούντων τα δικαιώματα του μετόχου του Ελληνικού Δημοσίου στο πλαίσιο συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση ως πρόεδρο, από διευθύνοντα σύμβουλο επίσης εγνωσμένου κύρους, επιστημονικής κατάρτισης και επαγγελματικής εμπειρίας, που υποδεικνύεται από τον πρόεδρο και από έναν εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο ορισμός τους γίνεται με κοινή απόφαση των εποπτευόντων Υπουργείων.

Η λειτουργία της «Ανάπλαση Α.Ε.» υποβοηθείται από το Γνωμοδοτικό Τεχνικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτείται από οκτώ μέλη τριετούς θητείας, με κοινή απόφαση των τεσσάρων Υπουργείων και γνωμοδοτεί για θέματα σκοπού και αρμοδιοτήτων της εταιρείας.

Εντός 15 ημερών (έως 31/12/2023) συγκαλείται έκτακτη Γενική Συνέλευση της «Ανάπλαση Α.Ε.», προκειμένου να προσαρμόσει το καταστατικό της.

Τα υπόλοιπα άρθρα αφορούν στο Μετοχικό Κεφάλαιο, που ανέρχεται στο ποσό των 50.000 ευρώ, διαιρεμένο σε 500 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 100 ευρώ η κάθε μία και αναλαμβάνεται εξ ολοκλήρου από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ προστίθεται η δυνατότητα χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο ή το ΕΣΠΑ μετά από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Υπουργείου, αφορούν ακόμη στις παρατάσεις προσωρινών αδειών λειτουργίας, προβλέψεις για τη λειτουργία σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε. και στις παρατάσεις περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών προθεσμιών.

Στο μεταξύ, αναφορικά με τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι οι αλλαγές έγιναν λόγω της εκλογής του Χάρη Δούκα και της μη εκλογής του Κώστα Μπακογιάννη, στον δήμο Αθηναίων, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως «δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανύποπτο χρόνο – στις 9 Μαρτίου του 2022, δηλαδή 1,5 χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς να γνωρίζει κανείς ποιος θα είναι ο επόμενος δήμαρχος Αθηναίων - έφερε προς συζήτηση και παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο πρωτοβουλία για την αλλαγή του σκοπού της εταιρείας, ώστε τα όρια δράσης της να προσδιορίζονται στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας, για τους λόγους που αναφέρονται πιο πάνω».

Κασσελάκης: Ο Κ. Μητσοτάκης πετάει έξω τον δήμαρχο Αθηναίων με τροπολογία της τελευταίας στιγμής

Όσο ο Δήμαρχος Αθηναίων ήταν της οικογένειας, κατείχε τη θέση του Προέδρου της δημοτικής εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.». Τώρα που δεν είναι, ο Κ. Μητσοτάκης τον πετάει έξω με τροπολογία της τελευταίας στιγμής, αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Διαβάστε την ανάρτηση του νέου Δημάρχου Χάρη Δούκα και θα καταλάβετε τους λόγους. Η νέα δημοτική αρχή είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρούσε σε διαχειριστικό έλεγχο στα πεπραγμένα του κ. Μπακογιάννη για τον Μεγάλο Περίπατο της Πανεπιστημίου και για άλλους «περιπάτους» με οσμή σκανδάλου», επισημαίνει στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης, καταλήγοντας:.

«Όταν η Οικογένεια χάνει την εξουσία, βρίσκει άλλο δρόμο αυτοπροστασίας: Γίνεται καθεστώς. Ιδίως αν πρόκειται να καλύψει εκλεκτό μέλος της».
Ανδρουλάκης: Αποσύρετε την τροπολογία για την «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ»

Σύγκρουση στην Ολομέλεια της 
Βουλής για την τροπολογία που αναπροσαρμόζει την σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Ανάπλαση Αθήνας» θέτοντας εκτός τον εκάστοτε δήμαρχο της Αθήνας και 5 μέλη που όριζε το δημοτικό συμβούλιο είχαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε την απόσυρση της ρύθμισης λέγοντας «αποτελεί προσβολή σγια την τοπική αυτοδιοίκηση και είναι παράλληά αποκαλυπτική για την νοοτροπία της κυβέρνησης που θεωρεί λάφυρο το κράτος».

Ο ίδιος ανέφερε πως «λίγες ημέρες μετά την ανάληψη του Δήμου Αθηναίων από τον Κώστα Μπακογιάννη, ανιψιό του πρωθυπουργού, φέρατε τροπολογία που όριζε ότι πρόεδρος της εταιρείας θα είναι ο δήμαρχος Αθηναίων. Χθες, και ενώ ο κ. Μπακογιάννης έχασε το Δήμο ορίσατε ότι αφαιρείται από την διοίκηση της εταιρείας ο Δήμαρχος. Αφαιρείτε τον έλεγχο της εταιρείας από τον Δήμο αν και η εταιρεία εκτελεί έργα 45 εκατ ευρώ στον Δήμο. Επειδή ο Δούκας δεν έχει μπάρμπα στην Kορώνη συμπεριφέρεστε έτσι στον λαό της Αθήνας. Ντροπή σας».

«Θυμόμαστε τι κάνατε πριν τις εκλογές. Εκβιάζατε τους πολίτες για το τι θα ψηφίσουν. Όμως οι πολίτες σας απάντησαν. Ηττήθηκε ο Μπακογιάννης. Αποσύρετε την τροπολογία που είναι ντροπιαστική» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Ανδρουλάκης για να προσθέσει “Τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης και αφαιρεί την εταιρεία από τον Δήμο. Τον έλεγχο που έχει προαναγγείλει ο νέος δήμαρχος; Τον μεγάλο περίπατο;».

Απαντώντας ο κ. Βορίδης είπε πως η ρύθμιση κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να εναρμονιστεί ο διορισμός της διοίκησης με το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων του δημοσίου τομέα ενώ εξήγησε πως στην εταιρεία προστέθηκαν αρμοδιότητες ανάπλασης που αφορούν το σύνολο της επικράτειας και όχι μόνο των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων.

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την τροπολογία

Για «εκδικητική» ρύθμιση μιλούν, από την πλευρά τους, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά και παραπέμπουν στο αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών.

Η συγκεκριμένη διάταξη έχει προκαλέσει την σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς. Η κυρία Μιλένα Αποστολάκη μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε για τροπολογία «ντροπή» που εκδικείται τους Αθηναίους πολίτες για το πρόσφατο αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών. Ο Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε πως «πρόκειται για μια απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, καθεστωτική αντιμετώπιση της νέας κατάστασης που διαμόρφωσε η ετυμηγορία των πολιτών στις 15 Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Αθηναίων. Είναι προφανές πως αυτό που επιχειρείται με την απόφαση αυτή είναι να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα Δημοτική Αρχή και παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο προτίθενται να διενεργήσουν στην εταιρεία αυτή και τα πεπραγμένα της».

Από την Νέα Αριστερά ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε «Μεθοδολογία "νύχτας" από την κυβέρνηση. Πετάνε ουσιαστικά την δημοτική αρχή της Αθήνας εκτός της "Ανάπλασης Α.Ε.", μία πράξη που περισσότερο μοιάζει με αντίποινα για το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτή η τροπολογία που έρχεται στο νομοσχέδιο σκούπα πρέπει να αποσυρθεί άμεσα».

Η καταγγελία του Χάρη Δούκα

Κυβερνητική μεθόδευση για να αλλάξει χέρια η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» κατηγγειλε ο Χάρης Δούκας, χαρακτηρίζοντας «σκανδαλώδη» τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων τονίζει με δήλωσή του ότι ψήφιση της τροπολογίας σημαίνει ότι τα μεγάλα έργα, όπως ο «μεγάλος περίπατος» και η Βασιλίσσης Όλγας εξαρτώνται πλέον από τις κυβερνητικές αποφάσεις και μόνο.

Ο κ. Δούκας διακρίνει πίσω από την ενέργεια «μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης» και καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποσύρει τη «νυχτερινή τροπολογία».

Μάλιστα ο εκλεγμένος δήμαρχος που θα ορκιστεί και θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 28 Δεκέμβρη δεν αποφεύγει να υποστηρίξει  πως «με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία και στα πεπραγμένα της».

Να σημειωθεί ότι η «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» είχε περάσει στα χέρια της ηγεσίας του Δήμου Αθηναίων, πριν από την εκλογή του Κώστα Μπακογιάννη, ενώ με τη ψήφιση της τροπολογίας θα ακολουθήσει η μεταφορά της σχετικής ευθύνης από όλους τους Δήμους στους αρμόδιους υπουργούς.
Η ανακοίνωση του Χάρη Δούκα

Η σκανδαλώδης τροπολογία δεν πρέπει να περάσει.

Η εταιρία του Δήμου Αθηναίων «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», που έτρεξε τον «μεγάλο περίπατο» της Πανεπιστημίου, την Βασιλίσσης Όλγας και πολλά άλλα… έργα, αλλάζει χέρια «νύχτα».

Περνάει εξ ολοκλήρου στην κυβέρνηση.

Μέχρι τώρα, ο Δήμος της Αθήνας ορίζει ως Πρόεδρο της τον εκάστοτε Δήμαρχο Αθηναίων και η εκπροσώπηση του Δήμου είναι 7 από τα 11 μέλη στο ΔΣ (3 εκ των οποίων από την παράταξη του), ενώ ο Δήμαρχος υποδεικνύει και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Με τη χθεσινή νυχτερινή τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ, η κυβέρνηση πετάει έξω από το ΔΣ τόσο τον Δήμαρχο Αθηναίων από πρόεδρο του ΔΣ, όσο και τα μέλη του ΔΣ που προέρχονται από τον Δήμο.

Σημειώνεται ότι στην αρχική μορφή του ο ν. 4539/2018 δεν προέβλεπε ότι πρόεδρος του ΔΣ είναι ο Δήμαρχος Αθηναίων. Προστέθηκε με νόμο της ΝΔ (άρθρο 59 ν. 4663/2020). Ο λόγος νομίζω είναι προφανής. Όπως και ο λόγος που καταργείται τώρα που άλλαξε η δημοτική αρχή.

Πρόκειται για μια καθεστωτική αντιμετώπιση της πρωτεύουσας της χώρας, που δεν πρέπει να περάσει. Πρόκειται για μια άκρως καθεστωτική αντίληψη, που δεν διστάζει να εκδικηθεί τους πολίτες της Αθήνας γιατί δεν εξέλεξαν τον εκλεκτό της Κυβέρνησης.

Είναι προφανές, επίσης, πως με την απόφαση αυτή επιχειρείται να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα δημοτική αρχή προτίθεται να διενεργήσει στην εταιρεία και στα πεπραγμένα της.

Καλώ τον Πρωθυπουργό να πάρει τώρα πίσω την σκανδαλώδη αυτή τροπολογία.

Χάρης Δούκας
Εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων


Μενδώνη: Η «Ανάπλαση ΑΕ» αφορά το σύνολο της επικράτειας για έργα σε όλες τις πόλεις και είναι δημόσια, όχι δημοτική

«Είμαστε σε ένα άλλο περιβάλλον, και προτεραιοτήτων και χρηματοδοτικών εργαλείων. Οι αναπλάσεις, είναι αναγκαίες για πολλές πόλεις ανά την επικράτεια. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις, μπορούμε να μπούμε σε πάρα πολλά παραδείγματα αν έχετε τον χρόνο. Αυτό λοιπόν που κάνει η Κυβέρνηση είναι ότι διευρύνει το πλαίσιο της εταιρείας. Η εταιρεία πλέον δεν αφορά την Αθήνα, αλλά αφορά το σύνολο της επικράτειας, μπορεί να αφορά οποιαδήποτε πόλη. Η εταιρεία αυτή, δηλαδή, με τα τέσσερα Υπουργεία μετόχους, μπορεί να κάνει έργα σε οποιαδήποτε πόλη της χώρας που θέλουμε να αναδείξουμε την πολιτιστική της φυσιογνωμία μέσω ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών της μνημείων ή μιας σειράς άλλων έργων που μπορεί εκ του καταστατικού της να κάνει» τόνισε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξή της στον Real fm 97,8.

Όπως υπενθύμισε η κυρία Μενδώνη, η «Ανάπλαση Α.Ε», δεν ήταν ποτέ δημοτική εταιρεία: «Τα προηγούμενα χρόνια, τη δεκαετία του ’90 ήδη, υπήρχε η εταιρεία «Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας», η οποία ήταν μια εταιρεία του Δημοσίου, με κύριους εταίρους το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Περιβάλλοντος την εποχή εκείνη. Έγιναν τα έργα, κάποια στιγμή η εταιρεία αυτή κλείνει και, το 2018, συστήνεται μια νέα εταιρεία του Δημοσίου- του Δημοσίου εταιρεία- με εταίρους τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Πολιτισμού, Δημοσίων Έργων και Εσωτερικών, προκειμένου να εξυπηρετήσει ανάλογα έργα με αυτά της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, στην Αθήνα».

«Επαναλαμβάνω είναι μία δημόσια επιχείρηση, μια δημόσια εταιρία. Ο νόμος, ο νέος, που πλέον επιβάλλει την επιλογή των διοικήσεων, και σωστά, με αντικειμενικά κριτήρια, αδιάβλητες διαδικασίες ώστε σε κάθε δημόσιο φορέα να είναι οι καλύτεροι, ακριβώς για τον λόγο αυτό, ανεξαρτήτως, ποιος είναι εδώ, ποιος είναι εκεί, εάν είναι η Μενδώνη, εάν είναι ο Μπακογιάννης, ο Χατζηνικολάου, ο Δούκας, η διαδικασία πλέον των διοικήσεων των δημοσίων φορέων θα γίνεται με το νέο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο κυρώθηκε από τη Βουλή, έναν μήνα πριν. Επομένως, ούτε χέρια αλλάζει ούτε σκανδαλώδης τροπολογία είναι.

Όποιος και να ήταν Δήμαρχος, δεν θα μπορούσε πλέον να διοικεί την εταιρία του Δημοσίου ο ίδιος ή κάποιος της αρεσκείας του. Ούτε του Υπουργού ούτε κανενός. Μπαίνουμε πλέον σε μία αξιολόγηση αντικειμενικών διοικήσεων, αυτό είναι μέσω ΑΣΕΠ, αυτό είναι το νέο θεσμικό πλαίσιο», πρόσθεσε η Υπουργός Πολιτισμού.

Μπακογιάννης σε Δούκα: Μετά από τόσες ενημερώσεις, θα όφειλε να γνωρίζει... 

Ο Κώστας Μπακογιάννης απάντησε, με ανάρτησή του στο Facebook, σε δηλώσεις του Χάρη Δούκα για την «Ανάπλαση Α.Ε.» και τον συσχετισμό που έκανε με τον «Μεγάλο Περίπατο».

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε πως «μετά από τόσες ενημερώσεις που έχουμε κάνει» στον κ. Δούκα, «θα όφειλε πλέον να γνωρίζει πως η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το έργο της Πανεπιστημίου».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως είναι ανοιχτός σε «όποιο διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. Είναι ευπρόσδεκτος. Όπου θέλει, όπως τον θέλει, όποτε τον θέλει».

Αναλυτικά, είπε: «Επειδή ορισμένοι αφήνουν κάποια άθλια και χυδαία υπονοούμενα. Ο κ. Δούκας, μετά από τόσες ενημερώσεις που του έχουμε κάνει, θα όφειλε πλέον να γνωρίζει πως η Ανάπλαση Α.Ε. δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το έργο της Πανεπιστημίου. Για λόγους αρχής, καλωσορίζω τον όποιο διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο. Είναι ευπρόσδεκτος. Όπου θέλει, όπως τον θέλει, όποτε τον θέλει. Σε λίγες μέρες, άλλωστε, ο κ. Δούκας θα παραλάβει έναν δήμο πιο εύρωστο και πιο τακτοποιημένο από ποτέ. Κρίμα, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε διαφωνήσει πολιτισμένα, χωρίς να θίγονται συνειδήσεις και χωρίς να μεσολαβούν φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια. Θα περιμένω μια συγγνώμη κι ας αργήσει».


Ειδήσεις σήμερα:

Μεθυσμένος 75χρονος κινούνταν αντίθετα στη Βασιλίσσης Σοφίας, παραβίασε κόκκινα και έφτασε έως την Παλλήνη

Σε ΕΠΑΛ στο Πέραμα ο Μητσοτάκης: Τι αλλάζει στην επαγγελματική εκπαίδευση


Ήμουν δίπλα του όταν πέθανε, έπιασα τα χέρια του και ήταν παγωμένα, είπε η Άννα Φλωρινιώτη για τον αδερφό της, Νίκο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης