Ο Σιμόπουλος ψηφίζει την τροπολογία για τους μετανάστες αλλά ανησυχεί για το μήνυμα που αυτή εκπέμπει

Ο Σιμόπουλος ψηφίζει την τροπολογία για τους μετανάστες αλλά ανησυχεί για το μήνυμα που αυτή εκπέμπει

Ξεκαθαρίζει πως  θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή και εξέφρασε την ελπίδα πως το «άπαξ» θα παραμείνει έτσι

simopoulos
Την ανησυχία του ότι ενδεχομένως να εκπέμπεται λάθος μήνυμα και να προκύψει πρόβλημα με τη τροπολογία που αφορά τους μετανάστες και τους νομιμοποιεί ώστε να εργαστούν ως εργάτες γης, εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στράτος Σιμόπουλος, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται να την ψηφίσει.

Στην κριτική που άσκησε, ο κ. Σιμόπουλος, τόνισε ότι «δεν υπάρχουν εργατικά χέρια. Πώς προσπαθούμε να το λύσουμε; Νομιμοποιώντας μετανάστες που μπήκαν παράνομα στη χώρα. Μπορεί να προκύψει πρόβλημα με αυτό. Δέχομαι ότι δεν αλλάζουμε την πολιτική μας στο μεταναστευτικό αλλά φαντάζομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να πάρουν στις χώρες προέλευσης και να πουν ότι έχει νομιμοποιηθεί η εργασία τους. Μπορεί να κάνει pool factor αυτό; Θα το δούμε…», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Σιμόπουλος, αποδέχεται αυτό που λέει η κυβέρνηση και έκρινε ως σωστή τη μεταναστευτική πολιτική που έχει ακολουθηθεί έως τώρα, σημειώνοντας ότι χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση. Παράλληλα, είπε ότι ελπίζει το «άπαξ» να παραμείνει ως τέτοιο και να δοθούν οι λύσεις που χρειάζεται η ελληνική οικονομία.

Πρόσθεσε όμως: «Η χώρα μας μέσα από μια τέτοια διαδικασία να μη δώσει στρεβλό μήνυμα και το πρόβλημα που μπορεί να έχουμε αργότερα είναι σημαντικό, δεν φτάνουν 30.000 χρειάζονται 250.000 τι θα κάνουμε; Θα προχωρήσουμε έτσι; Παρακινώ τη κυβέρνηση να προχωρήσει με τρόπο ώστε οι διακρατικές συμφωνίες να γίνουν πραγματικότητα».

Κλείσιμο
Με αιχμή σχολίασε, τέλος, πως, υπάρχουν κι άλλες διαφορετικές απόψεις, σε ανθρώπους που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν πειράζει δείχνουμε και μια άλλη πλευρά φεγγαριού που οφείλουμε να σεβαστούμε».


Ειδήσεις σήμερα: 

Ασπρόπυργος: Η άγρια καταδίωξη που κατέληξε στον θάνατο του 28χρονου αστυνομικού - Δείτε βίντεο

Λάρισα: Θέλουμε μόνο να γίνει καλά, λέει η μητέρα του 18χρονου που τραυματίστηκε με ηλεκτρικό πατίνι

Γκάζι: Διακίνηση μεταναστών, ναρκωτικά, όπλα - Το «βαρύ» παρελθόν του 33χρονου συνεργού του πιστολέρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης