Τεμπονέρας σε Κασσελάκη: Δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα - Δεν είμαστε με τους «νοικοκυραίους»

Τεμπονέρας σε Κασσελάκη: Δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα - Δεν είμαστε με τους «νοικοκυραίους»

«Ο σεβασμός στο καταστατικό για παράδειγμα δεν συνάδει με την δημιουργία παράκεντρων και παρα-οργάνων που αντιστρατεύονται τα θεσμοθετημένα όργανα» σημειώνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

temponeras-kasselakis-m
«Απαιτείται ειλικρίνεια, ωριμότητα και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης» μετά τη διάσπαση, σχολίασε κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Διονύσης Τεμπονέρας, δηλώνοντας την άρνησή του να μετέχει σε «μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα», όπως είπε.

Κατά την τοποθέτησή του στην σημερινή συνεδρίαση, «ο σεβασμός στο καταστατικό για παράδειγμα δεν συνάδει με την δημιουργία παράκεντρων και παρα-οργάνων που αντιστρατεύονται τα θεσμοθετημένα όργανα. «Μα και ο Αλέξης Τσίπρας το έκανε με το πολιτικό κέντρο» θα αντιτάξει κάποιος. Ισχύει και ήταν λάθος και αρκετοί σύντροφοι πρώην και νυν, νομιμοποίησαν με την συμμετοχή τους, αυτήν την αντικαταστατική συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα ήταν γνωστό. Οι αποφάσεις λαμβάνονταν στον «πρωινό καφέ». Η Π.Γ. συνεδρίαζε περίπου μια φορά, κάθε 40 μέρες, με αποτέλεσμα να προκύπτουν λάθη, παραλείψεις και συνεπακόλουθα, δημόσιες διαφωνίες» περιέγραψε ο κ. Τεμπονέρας, προσθέτοντας πως «όταν λέμε σεβασμός στο καταστατικό, πρέπει να το εννοούμε. Όταν λέμε σεβασμός στα όργανα, πρέπει να το εννοούμε».

«Από θέση αρχής συνεπώς δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε μη θεσμοθετημένα, καταστατικά όργανα, σεβόμενος την συλλογική απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου μας, που δημοκρατικά ενέκριναν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μας δεσμεύει ακόμα», κατέληξε.

Στην τοποθέτησή του ο Διονύσης Τεμπονέρας εξέφρασε τον προβληματισμό του για την «άνευ προηγουμένου κρίση» που μαστίζει τον ΣΥΡΙΖΑ διαπιστώνοντας ότι «μετά και την αποχώρηση των συντρόφων που μετέχουν στο όργανο της Π.Γ. ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα χάσει σημαντικό αριθμό βουλευτών, αλλά και σημαντικών στελεχών-μελών ανά την Ελλάδα, με αποτέλεσμα η εκλογική του επιρροή, να συρρικνωθεί περαιτέρω».

Κλείσιμο
«Εχουν περάσει 2 μήνες σύντροφε πρόεδρε αλλά το κόμμα δεν έχει παρουσιάσει ούτε μια πρόταση νόμου» ανέφερε προσθέτοντας ότι «οι επισκέψεις σε φορείς είναι χρήσιμες και αναγκαίες αλλά οι φορείς περιμένουν εναλλακτικές προτάσεις». Επέκρινε επίσης και τις θέσεις που έχει εκφράσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είμαστε με όλους, δεν είμαστε με τους πολλούς, δεν είμαστε με το κεφάλαιο, δεν είμαστε με τους “νοικοκυραίους”» διαμήνυσε και υποστήριξε πως «η θέση μας για αφορολόγητο για όλους στα 10.000 ευρώ, είναι προβληματική».

Δείτε εδώ την τοποθέτηση του Διονύση Τεμπονέρα



Ειδήσεις σήμερα:

Μεσολόγγι: Συνταξιούχος αγρότισσα δώρισε ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο - Οι δύο... όροι που έθεσε

Κοξάκι - ΕΟΔΥ: Αυξήθηκαν τα κρούσματα στα παιδιά σε όλη τη χώρα - Συμπτώματα, χρόνος επώασης, μέτρα πρόληψης

Γκίκας Μαγιορκίνης: Εξηγεί γιατί ανησυχεί η μυστηριώδης πνευμονία που «χτυπά» παιδιά στην Κίνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης