Ανδρουλάκης: Οι αξίες και θέσεις μας θα υπηρετούν την προσπάθειά μας να υπάρξει μία ισχυρή δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία

Ανδρουλάκης: Οι αξίες και θέσεις μας θα υπηρετούν την προσπάθειά μας να υπάρξει μία ισχυρή δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία

Δείτε φωτογραφίες από τη συνεδρίαση - Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την δημοσκοπική άνοδο του κόμματος

6031615
Να καταστεί το ΠΑΣΟΚ ο ισχυρός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τα στελέχη του ο Νίκος Ανδρουλάκης, τονίζοντας ότι βασική προϋπόθεση είναι η συγκρότηση της κυβερνητικής εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα.

Μιλώντας στα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου, υπογράμμισε την ανάγκη υλοποίησης του στόχου με αξιόπιστα και συνεπή βήματα, ενώ επεσήμανε ότι «όλες και όλοι πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι είμαστε το πιο χρήσιμο κόμμα για την πατρίδα». Ο κ. Ανδρουλάκης διευκρίνισε ότι πρόκειται «για μια πολιτική μάχη και όχι για μια μάχη εξουσίας» και αναφερόμενος στο νέο πολιτικό κύκλο – με το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση στα γκάλοπ- υποστήριξε συγκεκριμένα: «Έχουμε χρέος τον νέο κύκλο, που ανοίγει για την παράταξή μας, να τον υπηρετήσουμε με υψηλό δείκτη αξιοπιστίας και συνέπειας. Οι αξίες, οι ιδέες και οι θέσεις μας θα υπηρετούν την προσπάθεια μας να υπάρξει μία ισχυρή δύναμη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία που θα απελευθερώσει κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες θα συσπειρωθούν γύρω από την προσπάθειά μας να υπάρχει ισχυρή κυβερνητική εναλλακτική στη χώρα».

Με την τοποθέτησή του προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης για το ζήτημα της ακρίβειας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες. «Η κυβέρνηση αδρανεί μπροστά στον πληθωρισμό της απληστίας, που κατατρώει τα εισοδήματα των πολιτών. Χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια απαράδεκτης αδράνειας για να επιβάλλουν τέσσερα πρόστιμα… τους αξίζει ένα «μπράβο», είπε χαρακτηριστικά και θύμισε ότι: «Έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις όπως είναι η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά για να σταματήσει το κράτος να κερδοσκοπεί εις βάρος των πολιτών. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. και η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να ενισχυθούν και να κάνουν συνεχείς ελέγχους στην αγορά για να καταπολεμήσουν την κερδοσκοπία. Παράλληλα, για να μειώσουμε το κόστος στέγασης, συμπληρωματικά στη δημιουργία της δεξαμενής κοινωνικών κατοικιών, προτείνουμε την άμεση κατάργηση της golden visa και βραχυχρόνια μίσθωση με κανόνες».

Στη συνέχεια έθεσε το ερώτημα «γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν θέλει να γίνει η προανακριτική επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη;» για να απαντήσει ότι: «Κερδίζουν χρόνο. Εκμεταλλεύτηκαν την αντιευρωπαϊκή ιδεοληψία του ΚΚΕ να ξεκινήσει η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής από το 1997 οπότε και ξεκίνησε η ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για τους σιδηροδρόμους. Και ρωτώ: Δεν είναι επίδικο να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες όσων εντοπίζονται στη δικογραφία του Ευρωπαίου Εισαγγελέα για τη μη υλοποίηση της τηλεδιοίκησης, δηλαδή των κανόνων ασφαλείας που χρηματοδοτήθηκαν με κοινοτικούς πόρους ύψους 53 εκατομμυρίων ευρώ; Μιλάμε για μια κουλτούρα διακυβέρνησης, που υπονομεύει ευθέως την ανεξαρτησία των θεσμών στον βωμό του κέρδους και της συγκάλυψης των σκανδάλων, όπως έκαναν και με τις υποκλοπές».

Στη συνέχεια της συνεδρίασης πήραν το λόγο αρκετά στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου. Το θέμα για το οποίο αφιέρωσαν αρκετό χρόνο αφορούσε στο προσκλητήριο προς την κοινωνία. Ο Μιχάλης Κατρίνης, ζήτησε να υπάρξει πολιτική απόφαση για διεύρυνση κοινωνικών ομάδων, πολιτών και στελεχών που δεν προκάλεσαν στο παρελθόν. Σε αυτή την πρόταση συμφώνησαν ο βουλευτής του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης αλλά και άλλα στελέχη. Ο Πέτρος Ευθυμίου τόνισε ότι σωστά ο πρόεδρος υποστηρίζει ότι οι αξίες και οι αρχές μας δεν επιτρέπουν την προσέγγιση με ηγεσίες ή με τοξικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που προσέβαλαν την παράταξη. Στο ίδιο κλίμα ήταν οι παρεμβάσεις και άλλων, που πρότειναν «ανοιχτό προσκλητήριο στην κοινωνία» με στόχο τη δημιουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς. «Δεν χρειαζόμαστε Ραγκούσηδες, Σπίρτζηδες και Κουρουμπλήδες», ακούστηκε να λέει μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, όταν ήταν στο βήμα ο κ. Ευθυμίου, ενώ ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Κώστας Σκανδαλίδης συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να γίνει κάλεσμα σε στελέχη που πλήγωσαν την παράταξη.

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης εισηγείται να πολλαπλασιαστούν οι κινήσεις διεύρυνσης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και θέτει ζήτημα λειτουργίας του κόμματος- όπως και η Έφη Χαλάτση που ζήτησε την ενεργό συμμετοχή του Πολιτικού Συμβουλίου στη συγκρότηση πολιτικών για την Υγεία, την Παιδεία και την ακρίβεια. Κριτική έγινε για το γεγονός ότι ουδέποτε συγκροτήθηκε Τομέας Αυτοδιοίκησης που θα συνέβαλε αποφασιστικά στην ενίσχυση της πρόσφατης εκλογικής μάχης στου Δήμους και τις Περιφέρειες.

Η συζήτηση για τη στρατηγική χάραξη του ΠΑΣΟΚ θα συνεχιστεί αύριο κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που θα ανοίξει με ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Δείτε φωτογραφίες
6031624

Κλείσιμο
6031607
6031605
6031604
6031617

Ειδήσεις σήμερα

Δημοσκόπηση GPO: Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το ΠΑΣΟΚ - Πώς βαθμολογούνται οι υπουργοί

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Έχασαν τη μάχη στα δικαστήρια οι συγγενείς του - Αξίωναν αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ

Βίντεο: Το μεγάλο μυστικό της Πάρνηθας - Τι κρύβει η απαγορευμένη «Area 51» της Ελλάδας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης