Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έτοιμη να συνεισφέρει στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Γάζα

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έτοιμη να συνεισφέρει στη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Γάζα

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής και τον Ισραηλινό ομόλογό του - Επιβεβαιώθηκε πως η Ελλάδα παραμένει αξιόπιστος συνομιλητής όλων των μερών

gerapetritis_stayeh
Επίσκεψη στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα και στο Ισραήλ, πραγματοποιήσε σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Εκεί, ο υπουργός Εξωτερικών συναντηθήκε με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του, Ριάντ αλ-Μαλίκι και έγινε δεκτός από τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμαντ Σταγιέχ.

Ο κ. Γεραπετρίτης ενημερώθηκε για την κατάσταση στην περιοχή και τις απόψεις της Παλαιστινιακής ηγεσίας. Παράλληλα, συζήτησε την πρόταση που έχει ήδη διατυπώσει για ανθρωπιστική παύση και τους τρόπους συμβολής της χώρας μας για τη δημιουργία βιώσιμων ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Γάζα με σκοπό την απρόσκοπτη παροχή βασικών αγαθών (νερό, τρόφιμα, φάρμακα) και ιατρικών υπηρεσιών, καθώς και την αποκατάσταση βασικών υποδομών που έχουν υποστεί βλάβες (δίκτυα ύδρευσης και ηλεκτρικού).



Κλείσιμο
Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη Δυτική Όχθη, ο κ. Γεραπετρίτης μετέβη στο Ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών στα Ιεροσόλυμα, όπου είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ισραηλινό Υπουργό Εξωτερικών Έλι Κοέν. Ο κ. Γεραπετρίτης συζήτησε για την κατάσταση στην περιοχή και μετέφερε στον ομόλογό του τις ανησυχίες της παλαιστινιακής πλευράς για τη διαρκώς επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση.



Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, όπως επιβεβαιώθηκε από τις συναντήσεις, η Ελλάδα παραμένει αξιόπιστος και ειλικρινής συνομιλητής όλων των μερων και θα συνεχίσει την προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα για την όσο το δυνατόν αμεσότερη ανακούφιση αμάχων και πληγέντων.


Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία: «Θέλω να τον σκοτώσουν» λέει η μητέρα του 17χρονου για τον αστυνομικό που κατηγορείται για τον θάνατο του γιου της

Ο Έλληνας πλαστικός χειρουργός της Γάζας και πώς απέδρασε από την κόλαση του πολέμου

Γερμανία: «Αστακός» το Βερολίνο για την αυριανή επίσκεψη Ερντογάν, την πρώτη μετά το 2018
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης