ΣΥΡΙΖΑ: Πονοκέφαλος και για την πορεία του Πολυτεχνείου - Θα πάει ο Κασσελάκης στην πορεία στην αμερικανική πρεσβεία;

ΣΥΡΙΖΑ: Πονοκέφαλος και για την πορεία του Πολυτεχνείου - Θα πάει ο Κασσελάκης στην πορεία στην αμερικανική πρεσβεία;

Τι εξετάζουν για την παρουσία Κασσελάκη - Ο ρόλος της Νεολαίας

kasselakis-siriza
Την παρουσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις φετινές, τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επεξεργάζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του κόμματος, αλλά και οι μαζικές αποχωρήσεις στελεχών από τις τάξεις του έχουν ανατρέψει τους αρχικούς σχεδιασμούς.

Στο βαρύ κλίμα της εξόδου της «Ομπρέλας», αλλά και των ζυμώσεων αναφορικά με την απόσχιση της ομάδας «6 συν 6» υπό την Έφη Αχτσιόγλου, προστίθεται η απουσία του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μετά από δεκαπέντε χρόνια στην κεφαλή του κόμματος, δεν θα ηγείται φέτος του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Η νέα συνθήκη που έχει διαμορφωθεί στα ενδότερα της Κουμουνδούρου είχε ως αποτέλεσμα στο τραπέζι των συσκέψεων να πέσουν τις τελευταίες ώρες πολλά σενάρια, εξετάζοντας εναλλακτικές δυνατότητες ως προς την εκπροσώπηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στους φετινούς εορτασμούς.

Από πλευράς του, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης απάντησε θετικά σε ερώτηση πολίτη, στη διάρκεια συνέντευξής του στην Πλάκα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega αναφορικά με την παρουσία του στους φετινούς εορτασμούς.

Τα σενάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται αντί του Πολυτεχνείου ο Στέφανος Κασσελάκης να καταθέσει στεφάνι στους χώρους του ΕΑΤ -ΕΣΑ συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διαφορετικά, συζητείται ο Στέφανος Κασσελάκης να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της εξέγερσης, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στη Στουρνάρη, πιθανόν αύριο το πρωί, στα πλαίσια της συμμετοχής εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου στις επετειακές εκδηλώσεις.

Κλείσιμο
Πιο αχαρτογράφητο παραμένει το τοπίο σε επίπεδο συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία με κατάληξη την Αμερικανική Πρεσβεία, καθώς για έναν τέτοιο σκοπό η Κουμουνδούρου θα πρέπει να «επιστρατεύσει» δυνάμεις για τη συγκρότηση ενός μαζικού μπλοκ -και για λόγους πολιτικών εντυπώσεων- που θα εκπροσωπεί την αξιωματική αντιπολίτευση στη φετινή διαδήλωση.

Πονοκέφαλος η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Τα πράγματα περιπλέκονται, ωστόσο, από το γεγονός ότι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διαδραμάτιζε καταλυτικό ρόλο τα προηγούμενα χρόνια σε επίπεδο μαζικής εκπροσώπησης του κόμματος, φαίνεται πως οδεύει σε ένα μεγάλο ποσοστό προς την έξοδο, με αποτέλεσμα αρκετά από τα μέλη της να επιλέγουν να παραστούν στην πορεία μετέχοντας στο μπλοκ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), αντί να συνοδεύουν την νέα ηγεσία του κόμματος. Σε σχετική κρούση, μάλιστα, τα νεότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψαν το θέμα στους… Γραμματείς του κόμματος, παίρνοντας αποστάσεις από την κεντρική εκπροσώπηση της Κουμουνδούρου. Επιπλέον, εμφανής αναμένεται και η απουσία από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στελεχών της «Ομπρέλας» με έντονη αντιδικτατορική δράση, τα οποία πρωτοστατούσαν τα προηγούμενα χρόνια στην εκπροσώπηση της Κουμουνδούρου στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, επιλέγοντας να παραστούν μεν, αλλά χωρίς κομματική «σημαία» στις φετινές εκδηλώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό τον έλεγχο των Ισραηλινών το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα - Ανέπτυξαν μπουλντόζες στις εγκαταστάσεις του

Βίντεο: Έξαλλος ο πατέρας της Φαίης Μπακογιώργου, έφυγε από το πλατό - «Είσαι ανάγωγος, σταματώ»

Πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι βοριάδες σήμερα - Επιδείνωση του καιρού το Σάββατο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης