Ανδρέας Δρυμιώτης: Αν στις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτω από το 17% τότε ή θα φύγει ο Κασσελάκης ή θα τον διώξουν

Ανδρέας Δρυμιώτης: Αν στις Ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτω από το 17% τότε ή θα φύγει ο Κασσελάκης ή θα τον διώξουν

Διότι υποτίθεται ότι αλλάζεις τον CEO μιας εταιρείας για να βελτιώσει τα αποτελέσματα της εταιρείας. Αν τα αποτελέσματα είναι χειρότερα τότε το κεφάλι αλλάζεις, εξήγησε ο εκλογικός αναλυτής

andreas-drimiotis
Για τρία οροσημα σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις επόμενες Ευρωεκλογές που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν έως και απομάκρυνση ή αποχώρηση του Στέφανου Κασσελάκη αν τα ποσοστά του κόμματος είναι κάτω από το 17% που πήρε στις εκλογές του Ιουνίου έκανε λόγο το πρωί της Τρίτης ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης

«Υπάρχουν τρία ορόσημα μέχρι τις ευρωεκλογές. Το πρώτο είναι οι επόμενες δημοσκοπήσεις. Εάν δείχνουν σημαντική καθίζηση του ΣΥΡΙΖΑ τότε πιθανόν να εκδηλωθούν εσωτερικά προβλήματα. Το δεύτερο είναι το συνέδριο που μπορεί να γίνουν αποχωρήσεις ή και να υπάρξει μομφή εναντίον του Κασσελάκη και το τρίτο είναι οι ευρωεκλογές. Αν στις ευρωεκλογές τα ποσοστά είναι σημαντικά χαμηλότερο από το 17% εχω την εντύπωση ή θα φύγει (σ.σ. ο Κασσελάκης) ή θα τον διώξουν, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει» είπε χαρακτηριστικά στο MEGA ο κ. Δρυμιώτης.

«Διότι υποτίθεται ότι αλλάζεις τον CEO μιας εταιρείας για να βελτιώσει τα αποτελέσματα της εταιρείας. Αν τα αποτελέσματα είναι χειρότερα τότε το κεφάλι αλλάζεις, αυτό κάνουν» εξήγησε για την εκτίμησή του ως προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwyaich9jpzd)
Κλείσιμο


Όσον αφορά την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου, ο κ. Δρυμιώτης είπε ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Σαφώς δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε. Νομίζω ότι η παρουσία του Κασσελάκη ειδικά το Σαββατοκύριακο έδειξε ναπολεόντειο χαρακτήρα, τα πουκάμισα έξω, το τίναγμα του πέτου ότι πετάμε από πάνω τον κοριό ή τον ψύλο. Τους αντιπάλους όποιοι και να είναι πρέπει να τους σέβεσαι. Ξεφτιλίζοντας τους αντιπάλους του κανείς, ξεφτιλίζει και την ιστορία του σχηματισμού».

Επανέλαβε, επίσης, την εκτίμηση που είχε διατυπώσει πριν από τέσσερα χρόνια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει το 5% εξηγώντας ότι «η Αριστερά έχει την ιδιότητα να πολλαπλασιάζεται διά της διαιρέσεως. Από την ΕΔΑ προέκυψε ΚΚΕ εσωτερικού και ΚΚΕ εξωτερικού, μετά από το ΚΚΕ εσωτερικού προέκυψε ο Συνασπισμός και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Οι άνθρωποι αυτοί επειδή συζητάνε πάρα πολύ, στο τέλος τσακώνονται. Το βλέπω τελείως μηχανιστικά».

Στην ερώτηση αν θα πάει κόσμος προς το νέο κόμμα αν αυτό σχηματιστεί, ο κ. Δρυμιώτης απάντησε ότι «ένα μέρος θα πάει προς προς τα εκεί. Στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται και ο Βαρουφάκης πάνω από 3,5%, θα πάει και προς τα εκεί, θα ενισχυθεί και το ΚΚΕ που ήδη τσιμπάει. Αυτό που δεν ενισχύεται φαίνεται είναι το ΠΑΣΟΚ για τους δικούς του λόγους γιατί κι αυτό δεν "τραβάει"».

Όσο για το αν υπάρχει χώρος ανάμεσα στο ΚΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, όπως έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για ένα νέο κόμμα ο εκλογικός αναλυτής απάντησε «το βλέπω» προσθέτοντας ότι «αυτό θα επιδιώξουν ο Τσακαλώτος που έχει φύγει. Παρά τις εκτιμήσεις, δε, νομίζω ότι η Αχτσιόγλου θα μείνει στο κόμμα ως εσωτερική αντιπολίτευση, έτσι ώστε αν υπάρξει κάποια σοβαρή αντίδραση εναντίον του Κασσελάκη, να υπάρχει εναλλακτική λύση, αλλιώς δεν θα υπάρχει».

Ειδήσεις σήμερα:

Τρολάρουν τον Τζεφ Μπέζος και τη Λόρεν Σάντσεζ για τη φωτογράφησή τους στη Vogue

Στα κίτρινα και πορτοκαλί τιμολόγια ρεύματος στοχεύουν οι πάροχοι - Τι συμφέρει τους καταναλωτές

O στρατός του Ισραήλ κατέλαβε το κοινοβούλιο της Χαμάς - Στα σκαριά επιχείρηση για απελευθέρωση ομήρων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης