Ελλάδα - Τουρκία συμφώνησαν σε έναν «μηχανισμό επαφής» για την εφαρμογή των ΜΟΕ

Ελλάδα - Τουρκία συμφώνησαν σε έναν «μηχανισμό επαφής» για την εφαρμογή των ΜΟΕ

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών κατά τη διάρκεια των σημερινών συζητήσεων στην Άγκυρα αποφασίστηκε η επανενεργοποίηση και εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης

parav_9
Οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας διεξήγαγαν σήμερα, νέο γύρο συζητήσεων σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

'Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, η συνάντηση φιλοξενήθηκε στο υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας της Τουρκίας στην 'Αγκυρα. Σε αμφότερες τις αντιπροσωπείες, συμμετείχαν πρέσβεις, υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν κατ' αρχήν, να υλοποιήσουν ή να επανενεργοποιήσουν δραστηριότητες ΜΟΕ κατά τη διάρκεια του έτους 2024, από τον συμφωνημένο προηγουμένως κατάλογο ΜΟΕ. Η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό πνεύμα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν μηχανισμό σημείων επαφής για επικοινωνία και διευκόλυνση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων ΜΟΕ. Η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί από την ελληνική πλευρά, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου

Κλείσιμο
Το τουρκικό υπουργείο 'Αμυνας εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αντιπροσωπειών Ελλάδας και Τουρκίας στην 'Αγκυρα για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Στις 13 Νοεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε o νέος γύρος συνάντησης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ της τουρκικής και της ελληνικής αντιπροσωπείας. Η συνάντηση φιλοξενήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας της Τουρκικής Δημοκρατίας στην 'Αγκυρα.

Και οι δύο αντιπροσωπείες αποτελούνταν από πρέσβεις και υψηλόβαθμους στρατιωτικούς καθώς και πολιτικούς αξιωματούχους.

Στη συνάντηση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν κατ' αρχήν για την επανενεργοποίηση και εφαρμογή κατά τη διάρκεια του 2024 των προηγουμένως συμφωνηθέντων ΜΟΕ.

Η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να δημιουργήσουν ένα «μηχανισμό επαφής» (Point of Contact) για να διατηρούν επαφή και να διευκολύνουν την εφαρμογή των συμφωνηθέντων ΜΟΕ.

Η επόμενη συνάντηση θα φιλοξενηθεί από την Ελλάδα».


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κούγιας έκανε αναπαράσταση του επεισοδίου της Βατίδου: Την οδήγησε στα κατσάβραχα και την έβριζε χυδαία (βίντεο)

Washington Post: Η Χαμάς είχε και «δεύτερο σχέδιο επίθεσης» αν πετύχαινε απόλυτα η εισβολή της 7ης Οκτωβρίου


Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενες, η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά, για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης