ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση, λεκτικές αντιπαραθέσεις και... σβηστά φώτα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Δείτε βίντεο

ΣΥΡΙΖΑ: Ένταση, λεκτικές αντιπαραθέσεις και... σβηστά φώτα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής - Δείτε βίντεο

Ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε διάλογο με τους αντιδρούντες για τον στενό του κύκλο, το τοξικό διαδίκτυο και την 5η φάλαγγα της ΝΔ

KASSKE
Από το «καλημέρα» έγινε εμφανής η ένταση μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Μόλις ανέβηκε στο βήμα για να απευθύνει την ομιλία του ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ακούγονταν φωνές και ξέσπασαν λεκτικές αντιπαραθέσεις.

Αρκετοί είναι αυτοί που θέλησαν, χωρίς να είναι μέλη της κεντρικής επιτροπής, να μπουν στην αίθουσα για να ακούσουν τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ άλλα μέλη αντέδρασαν. Μάλιστα, ακόμη και τα φώτα αναβόσβηναν.

Κλείσιμο



Κάποια στελέχη γιούχαραν και τον Στέφανο Κασσελάκη την ώρα που μίλαγε προκαλώντας επίσης πολλές αντιδράσεις.

Eίναι χαρακτηριστικό το περιστατικό όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε την συντριπτική ήττα του κόμματος στις εθνικές εκλογές στα μέλη της Ομπρέλας και στον Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Να σας πω το λόγο που δεν δώσαμε αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση; Πως να την δώσουμε μεταξύ εναλλακτικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου; Πως;» είπε ο κ. Κασσελάκης αναφερόμενος στις εναλλακτικές οικονομικές προτάσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της «Ομπρέλας» που αποκαλύφθηκαν προεκλογικά αλλά και τις δηλώσεις Κατρούγκαλου για επαναφορά της δυσβάσταχτης φορολόγησης που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-19.

«Άλλο η κουλτούρα της Δημοκρατίας και άλλο η κουλτούρα της αυτοκτονίας» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το εσωκομματικό ακροατήριο και αναγκάζοντας τον συντονιστή της συζήτησης Παναγιώτη Ρήγα να ζητήσει από τους παραβρισκόμενους σεβασμό στον ομιλητή.  

Φαίνεται μάλιστα πως κάποιος από το ακροατήριο σχολίασε την άγνοια του νέου προέδρου για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα λόγω της μακράς παραμονής του στις ΗΠΑ. Ανταπαντώντας ο κ. Κασσελάκης είπε «ναι, έχουμε ομογένεια στο Μαϊάμι και με χαρα θα πάω για να τους κερδίσουμε. Εκτός αν δεν θέλετε την νίκη»

Αποδοκιμασίες ακούστηκαν και μετά την αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη ότι «πόσες φορές ένας ηγέτης όπως ο Αλέξης Τσίπρας είδε το μέγεθός του να κονταίνει από μικρούς ανθρώπους» αλλα και όταν υποστήριξε ότι οι διαφωνούντες «σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αυτά τα στελέχη θα είχαν διαγραφεί σε μερικά λεπτά ή έστω λίγες ώρες».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε, επίσης, διάλογο με τους παριστάμενους όταν είπε ότι «δεν υπάρχει δικός μου στενός κύκλος» απαντώντας στις αντιδράσεις «ξέρετε εσείς τον κύκλο μου; Προφανώς είστε στο μυαλό μου και κάνετε τηλεπάθεια».

Διάλογος υπήρεξε και όταν ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στο τοξικό διαδίκτυο με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει προς τους αντιδρούντες «πάλι στο μυαλό μου είστε; Με τόσο μυαλό στο μυαλό μου θα έπρεπε να είστε 50% στις εκλογές. Νομίζετε ότι ο λαός είναι ηλίθιος; Τους καταδικάζω και δεν έχω καμία ανάγκη από αυτούς τους μηχανισμούς»

Όταν, δε, ο κ. Κασσελάκης είπε ότι «κανείς μας δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει 5η φάλαγγα της ΝΔ» ακούστηκε ξεκάθαρα αίσχος απο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής

Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτο ισραηλινό πλήγμα σε βάθος στο Λίβανο, λίγο πριν την ομιλία του αρχηγού της Χεζμπολάχ

Πήγε να πιάσει τη σύντροφό του με τον εραστή της και τον ξυλοκόπησε άγνωστος επειδή έκλεισε τον δρόμο με το αυτοκίνητο

Ποιους συμφέρει και ποιους όχι ο νέος τρόπος φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης