To τερμάτισε ο Χαρίτσης: Η Διαμαντοπούλου μιλάει σαν εκπρόσωπος της αποικιοκρατίας - Δείτε βίντεο

To τερμάτισε ο Χαρίτσης: Η Διαμαντοπούλου μιλάει σαν εκπρόσωπος της αποικιοκρατίας - Δείτε βίντεο

Επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κατά της πρώην υπουργού η οποία δήλωσε πως «αυτό που θα εύχομαι σε 100 χρόνια είναι να μην γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη»

xaritsis
Τα πυρά του κατά της πρώην υπουργού και Επιτρόπου της ΕΕ, Άννας Διαμαντοπούλου εξαπέλυσε ο βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή το μέλλον της Ευρώπης σε συνάρτηση με το μεταναστευτικό.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Χαρίτσης, «χτες η κ. Διαμαντοπούλου, σε δημόσια εκδήλωση, ευχήθηκε να μη γίνει η Ευρώπη «σκουρόχρωμη». Απορώ ειλικρινά αν αυτό έμαθε από τη θητεία της επι μακρόν σε ευρωπαικούς οργανισμούς: να μιλάει σαν εκπρόσωπος της αποικιοκρατίας και του φυλετισμού του 19ου αιώνα».

«Αλλά πέρα από αυτό τέτοιες λογικές είναι οι αιμοδότες της άκρας δεξιάς» σχολίασε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καταλήγοντας πως «η κανονικοποίηση του ρατσισμού, η εργαλειοποίηση της ανασφάλειας, η αδυναμία ουσιαστικής συζήτησης για τις παγκόσμιες ανισότητες εκεί οδηγεί. Και αυτό δεν το αλλάζουν οι όποιοι όρκοι στον «ευρωπαϊκό εκσυγχρονισμο».

Κλείσιμο

Σημειώνεται ότι η κυρία Διαμαντοπούλου μιλώντας στο συνέδριο του «Κύκλου Ιδεών» είπε πως «αυτό που θα εύχομαι σε 100 χρόνια είναι να μην γίνει δια της βίας η Ευρώπη σκουρόχρωμη». «Μόνο η Νιγηρία το 2045 θα έχει 400 εκατ., δηλαδή περισσότερους από την Ευρώπη» και συνέχισε μιλώντας για χώρες που δεν έχουν καμία προοπτική ανάπτυξης «γεμάτες με νέους που δεν έχουν τι να κάνουν και δεν έχουν τι να φάνε».

Ειδήσεις σήμερα:

Η συμμορία των 155 Pομά που άρπαξε 6 εκατ. ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς

«Φέρτε τα όπλα σας»: Η εντολή από στόμα σε στόμα που έδωσε το έναυσμα για το μακελειό της Χαμάς

Βίντεο: Η τρομακτική στιγμή που 23χρονη κινηματογραφεί τον φίλο της να την πυροβολεί

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης