Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Κασσελάκη: Τέτοιου είδους πρακτικές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατά Κασσελάκη: Τέτοιου είδους πρακτικές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες

Απαιτούμε την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την ανάκληση των διαγραφών αυτών, καταλήγει η ανακοίνωση τους

Collage_Maker-24-Oct-2023-02-34-AM-981
Την έντονη αντίδραση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε η απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη ότι θέτει εκτός κόμματος τους Βίτσα, Σκουρλέτη και Φίλη.

Στην ανάρτηση τους, αναφέρουν πως «τέτοιου είδους πρακτικές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες, καθώς δημιουργούν ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπαζόταν ιστορικά αλλά και αγωνιζόταν κοινωνικά». Σημειώνουν με νόημα, πως «Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς το ποσοστό το οποίο έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές, του δίνει την δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού» και καταλήγουν λέγοντας ότι απαιτούν την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας, προκειμένου να γίνει ανάκληση των διαγραφών.

Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έθεσε εκτός κόμματος τρία κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αδυνατούμε να καταλάβουμε πώς το ποσοστό το οποίο έλαβε στις εσωκομματικές εκλογές, του δίνει την δυνατότητα να παραβιάζει κάθε άρθρο του καταστατικού. Τέτοιου είδους πρακτικές είναι άκρως αντιδημοκρατικές, αυταρχικές και επικίνδυνες, καθώς δημιουργούν ένα status quo, όπου ο θεσμός του προέδρου υπερβαίνει κάθε δημοκρατική λειτουργία που το Κόμμα μας ασπαζόταν ιστορικά αλλά και αγωνιζόταν κοινωνικά. Απαιτούμε την άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας με σκοπό την ανάκληση των διαγραφών αυτών.

unnamed



Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κασσελάκης διαγράφει από τον ΣΥΡΙΖΑ Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη

«Φόνοι στο Καμπαναριό»: Δεν δώσαμε ποτέ άδεια για να γυριστεί η σειρά στο μοναστήρι, λένε οι παλαιοημερολογίτες

Παλαιό Ψυχικό: Συνελήφθη η Μαρίνα Ελευθερουδάκη για ακάλυπτες επιταγές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης