ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ σημαντική η δήλωση Παπαδημούλη ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές - Συμβάλλει στην ανανέωση

ΣΥΡΙΖΑ: Πολύ σημαντική η δήλωση Παπαδημούλη ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές - Συμβάλλει στην ανανέωση

Υπονομεύει την ανάπτυξη της περιοχής το ιδιωτικό μονοπώλιο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ήπειρο

kasselakis_20102023
Βασικός στόχος μας στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του Στ.Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, είναι να εγκαινιαστεί μια νέα σχέση με την βάση του κόμματος, αλλά και με την κοινωνία συνολικά ενόψει και του του συνεδρίου στις 23-25 Φεβρουαρίου. Ένας νέος τρόπος επικοινωνίας, επισημαίνουν πηγές προσκείμενες στην αξιωματική αντιπολίτευση, με πρόταγμα την ανανέωση.

«Καλούμε τους πολίτες, τους νέους ανθρώπους, νέα πρόσωπα που θέλουν να προσφέρουν να έρθουν μαζί μας για να γίνει πράξη η ανανέωση του κόμματος» σημειώνουν, ενώ η ανανέωση αυτή θα αποτυπωθεί και στα ψηφοδέλτια για την Ευρωβουλή και είναι πολύ σημαντική η δήλωση του Δ. Παπαδημούλη ότι δεν θα κατέβει υποψήφιος στις ευρωεκλογές συμβάλλοντας κι αυτός στην δυνατότητα ανανέωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από τις πρώτες αποφάσεις του προέδρου ήταν να τοποθετηθούν νέα πρόσωπα σε μια σειρά από θέσεις και αυτό θα συνεχιστεί όσο θα προχωρά ο αδιαμεσολάβητος διάλογος με τη βάση του κόμματος και το άνοιγμα στην κοινωνία. Για μια αριστερά της νίκης και όχι της ήττας. «Στόχος είναι η καθημερινή επαφή με την κοινωνία, μία γειωμένη σχέση με τον κόσμο. Αυτό δεν είναι μόνο ένα προσωπικό στοίχημα του Στέφανου Κασσελάκη, είναι ένα στοίχημα όλων μας. Για να ανακτήσουμε τη σχέση μας με τον προοδευτικό κόσμο, με την κοινωνία και να καταφέρουμε την πολιτική αλλαγή», όπως είπε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Δώρα Αυγέρη σήμερα στο Action 24.

Ως προς τον οδικό χάρτη του κόμματος, μετά την Πολιτική Γραμματεία έχουμε μπροστά μας τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, έχουμε τα 13 περιφερειακά συνέδρια που είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες των ανθρώπων, για την ακρίβεια, για τη στέγαση. Έχουμε να μιλήσουμε για όλα τα σημαντικά και καθημερινά προβλήματα των πολιτών και να αναζητήσουμε λύσεις, αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, υπογραμμίζοντας ότι οι κομματικές διεργασίες και τα κομματικά όργανα, είναι καταστατική πρόβλεψη,πρέπει να λειτουργούν αλλά να μην αποκτούν το χαρακτήρα ιερατείου. Ένας τέτοιος κίνδυνος απομακρύνεται με τον ξεκάθαρο τρόπο που αναφέρεται ο Στέφανος Κασσελάκης στην ηγεσία που θέλει να ασκήσει, αλλά αυτό δείχνει και η πρακτική του μέχρι τώρα.

Κλείσιμο
Στο μέτωπο της ακρίβειας, «Γεωργιάδης διαψεύδει Μητσοτάκη» σχολιάζουν, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση επιδίδεται, σε αδιάκοπα επικοινωνιακά παιγνίδια για να κρύψει την πλήρη αδιαφορία της για την καθημερινή άνιση μάχη που δίνουν οι πολίτες με την ακρίβεια. Η κυβέρνησης της χώρας όπου το 29% των πολιτών βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας από την ακρίβεια , επιμένει στην στρατηγική επιλογή ενίσχυσης της ακρίβειας, της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας. Σύμφωνα με την πρόσφατες έρευνες στην Ελλάδα έχουμε τις υψηλότερες τιμές πανευρωπαϊκά σε βασικά προϊόντα , με αποτέλεσμα να οδηγούνται οι καταναλωτές σε “φθηνές λύσεις”, όπως επισημαίνεται.

Στο ίδιο πλαίσιο, «ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε, προχθές, ότι μπορεί και θα πατάξει την αισχροκέρδεια των πολυεθνικών εταιρειών. Ο υπουργός του, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε σήμερα ότι ο ίδιος δεν μπόρεσε και κανείς δεν μπορεί να την ελέγξει. Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο ένας ούτε ο άλλος θέλουν να ελέγξουν την αισχροκέρδεια. Προτιμούν τα αυξημένα έσοδα από τον ΦΠΑ, με μπόλικη κοροϊδία, από το να βγαίνει ο μήνας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις” όπως δήλωσε ο Νίκος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία .

Απαιτείται άμεσα λήψη μέτρων για τον περιορισμό της ακρίβειας και τη μείωση του πληθωρισμού στα τρόφιμα και στα είδη άμεσης ανάγκης. Πρέπει να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα δομικά μέτρα πολιτικής μακράς πνοής, μαζί με όποιες ενισχύσεις κρίνεται ότι βοηθούν συγκυριακά. Ένα από αυτά τα μέτρα μπορεί να είναι η μείωση του ΦΠΑ με συγκεκριμένους όρους. Η λύση δεν είναι τα διάφορα «pass», παρατηρούν οι ίδιες πηγές.

Αναφορικά με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, η δημιουργία ενός ιδιωτικού μονοπωλίου υπονομεύει την αναπτυξιακή πορεία της ευρύτερης περιοχής εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, οι «εθνικές ανάγκες» για τις οποίες έκανε λόγο σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, από την Ηγουμενίτσα, στην τελετή πώλησης του Οργανισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ), δεν υπηρετούνται από την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και τη δημιουργία ενός ιδιωτικού Μονοπωλίου σε ένα λιμάνι εθνικής σημασίας για τη χώρα και μάλιστα με μια σύμβαση που δεν έχει καμία ρητή αναφορά για την υλοποίηση επενδύσεων από τον αγοραστή, σε αντίθεση με προηγούμενα παραδείγματα μεταβίβασης μετοχών των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Αντιθέτως, υπονομεύεται το μέλλον και η αναπτυξιακή προοπτική του ίδιου του Οργανισμού και της ευρύτερης περιοχής της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου, καταλήγουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Αρνούμαι να αφήσω τη Χαμάς και τον Πούτιν να νικήσουν, λέει ο Μπάιντεν - Στηρίζει το Ισραήλ με 14 δισ. δολάρια

Πόλεμος στο Ισραήλ - Ανάλυση Washington Post: Πώς η Χαμάς έβγαλε νοκ άουτ τον Νετανιάχου - Μήπως τελικά κερδίζει;

«Kanesex»: Τα μηνύματα που βρέθηκαν στο κινητό του αστυνομικού που συνελήφθη για εμπορία ανθρώπων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης