Στέφανος Κασσελάκης: Για τις πλημμύρες συζήτησε με τη Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο

Στέφανος Κασσελάκης: Για τις πλημμύρες συζήτησε με τη Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο

Με κοστούμι και γραβάτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα

kasselakis_sakellaropoulou2
Κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαρόπουλου είχαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Κατά τη συνάντηση, που κράτησε περίπου 50 λεπτά, η κ. Σακελλαροπούλου του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Αναφερόμενος στις πληγείσες περιοχές, ο κ. Κασσελάκης τόνισε: «Είδα δια ζώσης τα προβλήματα, πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν ανάγκη άμεσης αρωγής από την Πολιτεία» και πρόσθεσε ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση θα κάνουν ότι μπορούν προς αυτή την κατεύθυνση.


Μιλώντας για την κλιματική κρίση, η κ. Σακελλαρόπουλου, υπογράμμισε ότι χρειάζεται να είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός η αυτοδιοίκηση αλλά και η τοπική κοινωνία. «Χρειάζεται συναίνεση με τη συνεργασία όλων για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις», σημείωσε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cvynq86kp0eh)
Κλείσιμο

Αναλυτικά ο διάλογος της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Στέφανο Κασσελάκη


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Καλημέρα, καλώς ήρθατε. Θέλω να σας συγχαρώ και από κοντά για την ανάδειξή σας στη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στα καθήκοντα που καλείστε να ασκήσετε σε μια περίοδο γεμάτη προκλήσεις. Στο παγκόσμιο σκηνικό, αλλά και στη χώρα μας, τα προβλήματα δεν λείπουν, συνεχώς.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Έτσι είναι, είδα και χθες δια ζώσης τα προβλήματα, έχουμε πολλούς συνανθρώπους μας οι οποίοι έχουν ανάγκη από άμεση αρωγή από την πολιτεία στις περιοχές που έχουν υποστεί τις πλημμύρες, τις φυσικές καταστροφές, και ό,τι μπορούμε να κάνουμε από μεριάς μας, ως αξιωματική αντιπολίτευση, θα το κάνουμε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΚΕΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Το εύχομαι. Γιατί είχαμε πολλά τέτοια φαινόμενα, η κλιματική κρίση είναι εδώ και δυστυχώς τα πράγματα δεν νομίζω ότι θα γίνουν πιο εύκολα σύντομα. Επομένως πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να είναι πάντα έτοιμος, και φυσικά όλοι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες. Σ΄ αυτές τις περιπτώσεις, όπως είδαμε και στον Έβρο, καθώς και στη Θεσσαλία όπου το φαινόμενο είχε μεγάλη ένταση, δημιουργούνται μεγάλες ανατροπές στη ζωή των ανθρώπων. Ήταν συγκλονιστικό αυτό που ζήσαμε, πυρκαγιές στον βορρά, πλημμύρες στο κέντρο της χώρας.
Αυτό που επίσης χρειάζεται είναι οι συναινέσεις. Όπου μπορεί πρέπει να βρίσκονται, να αναζητούνται συναινέσεις. Χρειάζεται συνεργασία όλων με την καλύτερη διάθεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, όπως είπατε κι εσείς. Και τι θα γίνει όταν θα σβήσουν τα φώτα από αυτούς τους ανθρώπους;

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν πρέπει να ξεχαστούν με τίποτα. Κι όπως λέτε, η κλιματική κρίση είναι εδώ, υπάρχει, θα μας ακολουθεί μάλλον για αρκετό καιρό δυστυχώς, κι αυτό καθιστά την επένδυση στην πρόληψη όλο και πιο σημαντική. Και από μεριάς μας, στον βαθμό στον οποίο υπάρχει επένδυση στην πρόληψη με βιώσιμο, αποδοτικό τρόπο, βεβαίως, θα είμαστε υπέρ της συναίνεσης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: Αυτό θα είναι το καλύτερο.

kasselakis_sakellaropoulou1

kasselakis_sakellaropoulou3

kasselakis_sakellaropoulou5






Ειδήσεις σήμερα:

Μετά το φτυάρι και το πριβέ συνεργείο ο Κασσελάκης πάει Σακελλαροπούλου και ψάχνει «μορατόριουμ» με Φίλη

Σαφάρι με 5 μέτρα για τους φοροφυγάδες - Στόχος να βρεθούν 2 δισ. για να χρηματοδοτηθούν πρόσθετες παροχές

Φωτογραφίες: Με μικροσκοπικό σουτιέν αξίας 17.200 ευρώ η Κιμ Καρντάσιαν

Περιφερειακές
 & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα.
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης