Νίκος Βούτσης: To αφήγημα Κασσελάκη δημιουργεί διχασμό, για πρώτη φορά αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι βουλευτής

Νίκος Βούτσης: To αφήγημα Κασσελάκη δημιουργεί διχασμό, για πρώτη φορά αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι βουλευτής

«Όχι η επικοινωνία πάνω από την πολιτική» - «Προχώρημα του αφηγήματος με ακραίες διχαστικες απολήξεις» το σχόλιο για την επιλογή Πολάκη-Παππά

nikos-voutsis-siriza
Νέα κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη άσκησε το πρωί της τρίτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος χαρακτήρισε «διχαστικό» το αφήγημα που οδήγησε στην εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος τονίζοντας με νόημα ότι «στην ιστορία ποτέ δεν υπήρξε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να είναι εκτός Βουλής».

Με αφορμή τις δημόσιες εμεφανίσεις του Στέφανου Κασσελάκη ο κ. Βούτσης παρατήρησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι «ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βάζει το δικό του αποτύπωμα στον τρόπο επικοινωνίας και άσκησης πολιτικής και αυτό κρίνεται. Είναι σε μια σχολή που η επικοινωνία παίζει μεγάλο ρόλο και έχει ακροατήριο σε νέους ανθρώπους αυτού του τύπου η αδιαμεσολάβητη σχέση. Εγώ δεν είμαι της σχολής αυτής. Η πολιτική είναι κάτι πέραν αυτού. Όχι η επικοινωνία πάνω από την πολιτική».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvylhemr5e3l)


Στη συνέχεια απαρίθμησε «δύο δυσκολίες» για τον Στέφανο Κασσελάκη σε σχέση με το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματική η αντιπολίτευση. «Το ένα και κυριότερο είναι ότι δεν είναι βουλευτής και αυτό δημιουργεί διχασμό στην άσκηση πολιτικής εκτός, στα κινήματα, την επαφη με την κοινωνία αλλά χάνει στο σκέλος στο πολύ σοβαρό της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης» ειδικά υπό το δίπολο που έχει σχηματιστεί για το ποιος θα αντικαταστήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Στην ιστορία ποτέ δεν υπήρξε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να είναι εκτός βουλής» συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Βούτσης.

Η δεύτερη δυσκολία κατά τον Νίκο Βούτση για τον Στέφανο Κασσελάκη «που χρειάζεται χρόνο, είναι η λειψή σχέση στις πολιτικές θέσεις που είναι ψηφισμένες. Εγώ εντοπίζω αδυναμία και διαφωνίες».

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το βίντεο μέσα από τη Βουλή και για τον «τρόπο με τον οποίο μίλησε για το κοινοβούλιο και πώς βγαίνουν οι νόμοι και ποσο δουλεύουν οι βουλευτές. Είναι μια πρωτόλεια προσέγγιση που μπορεί να έχει μεγαλύτερο ακροατήριο αλλά κρινόμαστε από τις πολιτικές μας».

Ως προς την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη, ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι «υπήρξε απο μια πλευρά που στήριξε τον Κασσελάκη σε έναν βαθμό από social media αλλά και από αρθρογραφία και επίσημες ομιλίες, υπήρξε μια προσπάθεια για ένα αφήγημα ότι για την εκλογική ήττα υπάρχουν ένοχοι, υπαίτιοι, υπονομευτές είτε της παλαιότερης γενιάς είτε - που με στεναχωρεί περισσότερο - τα παιδά της νεότερης γενιάς. Υπήρξε ένα αφήγημα που λειτούργησε ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών γιατί όταν κάποιος ακούει και χωρίς να υπάρχει απάντηση ότι για όλα φταίνε κάποιοι - εγώ το είπα κυνήγι μαγισσών - και ότι δεν άφησαν το κόμμα να προχωρήσει και η λύση είναι να έρθει ένα στέλεχος από πολύ χαμηλά στην επετηρίδα και να αναλάβει ώστε να τα καθαρίσει αυτό είναι μεταπολιτική και λειτουργεί διχαστικά».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvylrq92xf4h)
Κλείσιμο


Ο Νίκος Βούτσης ζήτησε να εφαρμοστεί το κατασταστικό, να συνεδριάσει σύντομα η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας η μόνη συζήτηση στα όργανα «εφόσον συγκληθούν» να αφορά το πολιτικό σχέδιο του νέου προέδρου και εκεί, όπως είπε, «θα μετρηθεί και το ζήτημα της αναβολής του συνεδρίου». «Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρξει αναβολή. Θα είναι λάθος αν υπάρξει» πρόσθεσε για το ζήτημα της διεξαγωγής συνεδρίου ο κ. Βούτσης.

Με αφορμή τη συνδιάσκεψη της «Ομπρέλας» το Σαββατοκύριακο ο Νίκος Βούτσης επισήμανε ότι «είναι γνωστό ότι υπάρχουν κάποιες αποχωρήσεις κατά μόνας και διανοούμενων μεταξύ άλλων. Ελπίζω αυτό να σταματήσει ως τάση»

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvylt9j35cfl)


Όσον αφορά, τέλος, την κριτική που ασκείται στον Στέφανο Κασσελάκη για τις επιλογές του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Παππά στους στενούς του συνεργάτες ο Νίκος Βούτσης σχολίασε ότι «αυτά κρίθηκαν στις δύο κυριακές όλοι γνώριζαν όλα, ποια στελέχη, ποια ρεύματα και τάσεις στήριξαν κάθε υποψηφιότητα. Για μένα από αυτή τη συζήτηση αυτο που είναι παραμένων ως στοιχείο, το αποπροσωποποιώ, είναι το προχώρημα του αφηγήματος με ακραίες διχαστικες απολήξεις. Όταν υπήρχε ένας απολογισμός οτι φταίνε συλλήβδην τα παλαιά στελέχη και τα νέα που είχε δίπλα ο Τσίπρας δημιουργεί διχασμό».

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvyluuhk51f5)


Ειδήσεις σήμερα:

Μετά το φτυάρι και το πριβέ συνεργείο ο Κασσελάκης πάει Σακελλαροπούλου και ψάχνει «μορατόριουμ» με Φίλη

Σαφάρι με 5 μέτρα για τους φοροφυγάδες - Στόχος να βρεθούν 2 δισ. για να χρηματοδοτηθούν πρόσθετες παροχές

Φωτογραφίες: Με μικροσκοπικό σουτιέν αξίας 17.200 ευρώ η Κιμ Καρντάσιαν

Περιφερειακές
 & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα.
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης